Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
6
 
11
 
! Отговори
братва преди 12 години
Заради такива, като този "***", трябва да се срутят и паметника на съв. армия в София, и альоша в Пловдив. Щото тези камънаци стоят, затова така и разсъждават "руските братушки - братва"
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уфф, Петре Петре, Като претендираш да си българин, поне да беше научил български език и българска история!Пък после громи еврей, руснаци, религия ...
135
4
 
2
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
ДО ХАМИ каквае причината час от евреите да мразят християнството идасе борят от векове срещу християнските църкви и българите българите са били в съюс персия ивие стени били роби в персиската инперия сега 21 век ниесмеви роби чрес медии банки и преродни ресурси и властови ресурс в цяла европа и сащ и турция водещите медии в света са под евреиски контрол ив българия и банки НЕВИ НАРИЧАМ ИЗРЕЛТЯНИ А еврее защото имаи чесни и почтени изрелтяни не банда еврееи който вярват в тората която тора
134
5
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 184 - Таке,всичко това беше скалъпено от газпром и българските и марионетки в лицето на р.овч.България никога няма да е газово независима заради подобни хора,които гледат собственя си интерес,а не този на народа.Абсолютно всичко беше нагласено в тези протести.Това бяха хора под строй,взели хубави парички да квичът като ненормални.Дори БАН,която очаквах да е проруски настроена заявиха че няма никаква опасност за подпочвените води.Но нашите *** показват филмчета и нз си още какво
133
7
 
22
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 181 - Чудя се защо платените руски еколози не протестираха против този проект.Взеха си паричките от протестите срещу Шеврон,получиха някоя друга газова бутилка и ще се подготвят за активизация срещу друг американски поект
132
1
 
3
 
! Отговори
Хами преди 12 години
178 - прав си.явно наистина са хора с промити мозъци.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май "братушките" са нещо недоразбрали. Не Бойко Б. е спрял, а гражданите, най-вече на Бургас, спряха тръбопровода. Не че няма да дойде някой и да го пусне, занем ккак. Но главното е, че за какво ни е този тръбопровод, какво черпим от него и за какво ни е пак руски нефт.
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да им говориш Хами те няма да те чуят , защото са стари комунистически грамофонни плочи.
129
2
 
10
 
! Отговори
Хами преди 12 години
169 - няма за какво да им благодарят.иран е незначителен доставчик.ако знаеш 75 процента от световният петрол се държи от саудитска арабия.Съществува ОПЕК която е разпределила квотите за добив на петрол,защото в противен случай цената му ще достигне до 10 долара за барел.саудитска арабия ще покрие иранските квоти.така че ако има увеличение на цените то ще дойте от монополисти като лукоил и тем подобни мафиотски организации.
128
2
 
5
 
! Отговори
Мангов преди 12 години
Аз не пита защо ще си иде Боико ,аз пита защо доиде ?
127
2
 
1
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
166 ...а ти си оживял аборт
126
3
 
1
 
! Отговори
Вагнер за 166 преди 12 години
А ти куманизче еврейско защо си откраднал ник нейма на СТРАНДЖАТА.СТРАНДЖАТА Е БЪЛГАРИНА ти не си.........
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много встрани от темата отидохте , но само за ваше сведение ще кажа че БВП в израел на глава от населението е повече от 31000 долара и то реална високотехнолигична индустрия , високоразвито селско стопанство при това в полупустини и качествен туризъм , в региона с по големи показатели са само петролните джуджета , а и не малко страни от ЕС могат да им завиждат, за Русия и Китай или пък за Иран да не говориме.
124
4
 
2
 
! Отговори
Вагнер за 158 преди 12 години
За цените на горивата другарю,благодари на братята на Хами,които се подвизават в Сащ,и кроят планове за Иран и Сирия.
123
1
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 12 години
Тоя провод ще го видите през крив макарон, дарагой товариш.
122
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА. преди 12 години
ВАГНЕР ТИ СИ ЕДИН ПРЕЗЕРВАТИВ, АМА СПУКАН ПРЕЗЕРВАТИВ, ТИ СИ КАТО ДРИГАРЯ БОЙКО БОРИСОВ, ЕДНА САМОХОДНА МАШИНА ЗА ГОВОРЕНЕ, БЕЗ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ....КВО ДА СЕ ПРАВИ, ВСИЧКИ МИЛИЦИОНЕРИ, КОМУНИСТИ И ГЕРБАДЖИИ СА ТАКИВА - ПРИКАЗЛИВЦИ....ДЕРЗАЙ ДРУГАРЮ ВАГНЕР...
121
0
 
2
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Три национални катастрофи имаме, като по чисто патриотски сме си защитавали интереса без много -много да му мислим ,сега след трите провала не е лесно да си бьлгарин и да си отстояваш интереса ,понежи на другите интересите изяждат твоито малко интересчеце,на Русия интереса не сьвпада с интереса на бургазлии атомни централи ,шеврони ,потоци разни от еднастрана Европа от друга САЩ...имаи в предвид че се деиства с всякакви методи.
120
1
 
3
 
! Отговори
Хами преди 12 години
160 - това че съм еврейн не ме прави по малко от теб българин.И аз съм българин.евреите са хората изповядващи юдаизъм и то в умерената му форма.онези със бакенбардите и черните дрехи не се различават по нищо от мюсюлманите фанатици.Руснаци христяни какво правят в израел.същото каквото правят хората христяни във арабските страни - търсят по добър живот.така че не ми развивай теории колко хубаво и великолепно е в русия
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не мислите че на комшията му пука за вас!?Всичко са интереси бе будали!Русия!!!!!?????да си не мислите че някои там го е еня за вас?????????Значи сте ***!!!!
118
2
 
2
 
! Отговори
Вагнер за 157 преди 12 години
Напротив пич...Музиката на Вагнер е забранена в Израел и до ден днешен.Едва ли някой евреин би се осмелил да изпълнява химна на Вагнер,които е бил любимата музика на Адолфчо.

Спонсорирани публикации