Бойковците в България идват и си отиват!

За "Транснефт" Бургас-Александруполис е само замразен
Обновена: 21 фев 2012 14:55 | 21 фев 2012 14:35, Елка Василева
340
Бойковците в България идват и си отиват!
Снимка: архив, Reuters

Руската компания "Транснефт" смята проекта за петролопровод Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. Това заяви вицепрезидентът на дружеството Михаил Барков, цитиран от руското издание "Експерт".

"В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", казва Барков.

Преди около месец с гръм и трясък се провали главният и най-модерен проект на "Транснефт" в чужбина нефтопроводът Бургас – Александруполис, пише изданието, като припомня решението на българската страна да се оттегли от проекта и скорошното плащане на нейната част от разходите, свързани с проектната дейност, в размер на 4,7 млн. евро.

Тази стъпка практически всички експерти свързаха с политиката на проамерикански настроения премиер Бойко Борисов, посочва "Експерт". От думите на Барков става ясно, че компанията "Транснефт" смята себе си за изхвърлена.

Още по темата

Според вицепрезидента на компанията има петнайсетина варианта за проект, който да заобикаля Босфора и Дарданелите, като най-отработеният е Баку – Джейхан. За "Транснерфт" обаче той не е рентабилен.

Небезинтересна според Барков е идеята на турската страна тръбата да преминава през европейската част на Турция към Гърция. Подобен монополизъм обаче като този на Турция при положение, че всички маршрути на руския петрол от Черноморието ще са под неин контрол, се възприема като минус от всички, казва Барков.

"Това е още една причина, поради която смятаме проекта Бургас – Александруполис не за провален, а за замразен. В края на краищата Бойковците идват и си отиват, а българите с тяхното отношение към Русия остават", заключава Барков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз работя с Руснаци,Англичани,Поляци,Немци.Мога да ви кажа ,че единствено Руснаците ни уважават и може да се каже ,че са като нас.Всички други се държат студено с нас Българите.
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na BALGARITE EDIN RUSKI HUY ZADA SE STOPLIAT
155
3
 
2
 
! Отговори
Шеврон преди 12 години
защо се трият само моите коментари.Искам да се изтрият коментарите на прогнилото куче написало постовете - 211,207 и 204.Искам незабавно да се изтрият!!!!!!!!!!
154
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Не искаме съвети от човек, в чиято държава живеят мамути!...
153
6
 
6
 
! Отговори
Шеврон преди 12 години
207 - кои си ти бе мижетурко нещастна.вие *** ще бъдете ликвидирани.ние няма да сме като костов да ви жали,а директно ще ви вкараме в камерите.скапани долни ***.Пикая ви на *** комунизъм.Пикая на сталин,димитров,живков,мао дже дун,чен ир .Пикая им на памета на тия ***
152
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"защо да няма добив на шиистов газ в добруджа"Защото после ще ядеш на някого оная работа - ако не чувал още, там се произвежда хляба който ядеш!
151
3
 
9
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
Не Бойко, а Бургас каза ,,НЕ" на петролопровода... който и да дойде няма да промени нищо... НЕ на тръбата!
150
7
 
4
 
! Отговори
Шеврон до 200 преди 12 години
200 - *** смотано,защо да няма добив на шиистов газ в добруджа.Не може цяла България да бъде рекетирана от енергиините олигарси престъпници и земеделската мафия,каращи коли за милиони.Шииство газ ще има,петрол няма да има
149
4
 
7
 
! Отговори
КУЛТОВО ЗАГЛВИЕ преди 12 години
На мене това заглавие ми звучи така;Тапанарите крадливи в България идват и си отиват!
148
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може цяла България да бъде рекетирана от шайка герберски собственици на хотелски бардаци в Бургас и руски петрол ще има.
147
0
 
1
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
NOMENT Бъди жив и здрав! Няма какво друго да ти кажа и не виждам смисъл да влизам в спор с теб, ти просто имаш други представи за живота пожелавамти приятна вечер
146
1
 
2
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
Мир вам"' - говори Той,. Мир в душите!" Мир в домовете!" Мир и любов сред народите!" Гадно еврейче не твоята тактика *** народ - слаба държава! ;) ... Това е тактиката- разделяй и владей.
145
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** от къде се появи , сбъркал си адреса мой човек , а в главата ти е пълна каша , вземи се прегледай
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Петре,"Гадното еврейче" поне е прочело едно-друго, а ти си явно в позицията на чукчата: Чукчата е писател, не е читател.Бих ти го написал на руски, защото така се губи колорита, но ... съмнявам се че ще го разбереш!
143
4
 
3
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
Гадно еврейче познахте четиси дяволската тора и потскачай от яд дапребъде Християнството и България и почтените българи и изрелтяни които вярват в десете божи заповеди АМИН ДОИДЕ ВРЕМЕ ДА САБОРИМ ОЩЕ ЕДНА ИНПЕРИЯ КОЯТО САГРАДИХТЕ ГОСПОДА ЕВРЕИ ПОЧНАХМЕ ОТ РИМСКАТА ИНПЕРИЯ ВИЗАНТИСКАТА И СССР СЕГА И САЩ КЕ ПАДНАТА
142
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На времето чичо Рейгън ги нарече Империя на злото , без да изпадам в тези крайности смятам че те са една от последните Империий на земята погледнете само колко народа живеят там повече от сто и те въобще не се чувстват руснаци. А и се държат като Империя с васалните си владения.
141
2
 
5
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
*** народ - слаба държава! ;) ... Това е тактиката- разделяй и владей.
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"направими рецензия на писмото и читмото свети кирили солунски))".Дараги ми Смехурко,Когато имаш претеции да си нещо трябва да полагаш усилия, за да бъдеш това нещо!Сами с голото "АЗ СЪМ" не става!
139
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за руснаците с техните имперски още сме тяхна собственост, направо сме техни робигадняри смотани
138
3
 
1
 
! Отговори
до 187 преди 12 години
направими рецензия на писмото и читмото свети кирили солунски))

Спонсорирани публикации