Цените на жилищата падат от началото на 2012

Най-скъпи остават имотите в София, Варна и Бургас
Обновена: 23 апр 2012 14:45 | 23 апр 2012 12:42,
79
Цените на жилищата падат от началото на 2012
Снимка: Ройтерс

Цените на жилищата в страната през първото тримесечие на 2012 г. са се понижили с 0,4% на тримесечна и с 4,3% на годишна база, показват индексите, изчислявани от НСИ.

Спрямо предходното тримесечие е регистрирано намаление на цените в 17 от областните градове, като по-значително е то във Враца - с 4,4%, Видин - с 3,2%, и Ловеч - с 3,1%.

Увеличение на цените е регистрирано в 10 от областните градове.

Средната пазарна цена на жилищата в страната през първото тримесечие е била 884 лв./кв. м.

Най-високи са средните цени в София (столица) - 1 465 лв./кв.м, следвана от Варна - 1 439 лв./кв.м и Бургас - 1 159 лв./кв.м.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: цени на жилища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
19
 
! Отговори
сиромах скъсаняков преди 12 години
Пазарът на имотите се определя от много фактори, единия от които са банките. Върху никого не съм приложил насилие, просто разбрах, че брокерите продължават да са арогантни, въпреки че са гладни. Само гледай какво ще стане с новото строителство, където квадратните метри се изчисляват под формата на равностранен триъгълник.
62
2
 
15
 
! Отговори
RE:сиромах скъсаняко преди 12 години
Пазарът е избор - или избираш - или Те избират !Ако има предлагане-избираш , ако Няма предлагане - приемаш или не купуваш!НЕ трябва да забравяш , че насилието (извиването на ръце) ражда насилие като ответна реакция!Не трябва да забравяш , че този пазар се движи от Банките - ТЕ казват кога цените са ниски и кога -високи ,без значение какво разбираш.Щом банките казват , че трябва да се купува - Нямаш шанс
61
0
 
15
 
! Отговори
сиромах скъсаняков преди 12 години
Имам чувството, че при сериозни пазарлъци цената можеше още да се намали. Това се случи преди година и половина, а как мислите е положението сега? Ако сте решили да закупувате имот се пазарете сериозно, въпреки че според мен цените ще падат още. Въпросният имот преди надуването на чудовищния балон струваше около 7 000 долара. Като гледам икономиката, демографската криза, безработицата, процентът на лошите кредити. Изводът го направете сами!
60
0
 
15
 
! Отговори
сиромах скъсаняков преди 12 години
Разделихме се с уговорката след 2 дена да ги потърся и да запозная агенцията с моето решение. Още на другия ден започнаха да звънят: Айде, какво реши?! Аз отказах, като обясних, че апартаментът е за тотален ремонт, което е свързано с допълнително влагане на средства, време и т.н. Разговаряхме около 5мин и след моя категоричен отказ брокерът смъкна от цената като думите му бяха : Човече, те и за 14 000 евро ще го дадат!! Останах изумен. Толкова ли беше зле положението. Имам чувството, че при
59
0
 
14
 
! Отговори
сиромах скъсаняков преди 12 години
Преди 18 месеца направих оглед на една гарсониера в шестия по големина областен град. Бяха го обявили за 17 40 евро. Гледаме апартамента, който беше за абсолютен ремонт, а брокерката започна да ни хвърля на върбите: Хареса ли ви? Айде вземайте, че едни хора го гледаха преди вас и може да ви изпреварят Казвайте сега, че утре ще е вече късно!!! А който му е писано, той ще го купи, контрирах аз, като обясних, че искам малко време да помисля. Разделихме се с уговорката след 2 дена да ги потърся и
58
1
 
18
 
! Отговори
брокер преди 12 години
Не са виновни БРОКЕРИТЕ за високите цени, а лакомите собственици и инвеститори. Те държат нивата на цените и чакат някой да купува. За брокерите е важен оборота и те също натискат за сваляне на цените, но...никой не сваля.
57
1
 
19
 
! Отговори
Любо до Невена преди 12 години
абе не , че нещо ама да ти кажа, че къща без обзавеждане и без земята при обявените 150000 лв трябва да е 600 м2 , ако е сглобяема много са ви приебали :)))
56
1
 
21
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Реалната цена за жилище тип апартамент ( кутия ) в голям град е 200-250 евро всичко нагоре е ЬПСУРД
55
1
 
17
 
! Отговори
и научи името на преди 12 години
Банката - HSBC е точната абревиатура !аз може да съм файтонджия навсякъде , дори в АБВГЗ , но ти се излагаш ........и върви да купуваш - щом си банкер - сигурно знаеш че след корекцията на Еврото ще има пак "Купи жилище пръв"
54
2
 
18
 
! Отговори
Файтонджия в HNBS преди 12 години
"колега" , в HNBS не ви ли казаха че всичко тече но нищо не се променя.Не ви ли казаха - че се подобни публикации се тества стадото - Дали още има мерак да купува и Колко са купувачите!Не ви ли казаха - че в Нета няма стрито/покрито , че всеки споделя плановете си доброволно и искрено.-------------Не ви ли казаха , че ако HNBS не кредитира-няма да ядетеискаш ли да станем колеги - има една свободна каруца с магаре ;)
53
1
 
18
 
! Отговори
до Финансиста преди 12 години
прав си!
52
2
 
32
 
! Отговори
Финансист в HNBS преди 12 години
Досега в България само се говореше за спад на цените. Такива към момента са само козметични, затова пазара е замразен и сделки няма. Тепърва участниците на т.н пазар на имоти ще разберат, че истинските цени са тези до 1999 г. което значи че апартамент 3-стаен в Младост не може да струва повече до 12 хиляди ДОЛАРА ! Всичко останало е остатъчна алчност на брокери и банкери, на тези които ИЗЛЪГАХА десетки хиляди семейства да се заробят до ГРОБ с кредит. Повечето вече са длъжници с отнети имоти.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ta te nestryvat i po 400 evro na kvadrat stroeni ot boklyci nekachestven beton jeliazo i tyxli ,no stroeni s kachestven korympiran stroitelen nadzor.
50
4
 
22
 
! Отговори
невена преди 12 години
никакви цени не са паднали на никъде. В момента строим еднофамилна къща от 100 кв.м. в село на 20 км. от Пловдив в Родопите, при това сглобяема. Целия масраф ще ни излезе около 150 хил.лв. Не вярвах, че цената може да е такава, но като почнахме перо по перо, било бетон, фаянс, дограми, и каквото е необходимо, за един нормален и съвременен дом това е цифрата. Откъдето и да го погледнеш непосилна скъпотия и заробване. Ще я изплащам докато се пенсионирам, сега съм на наем в Пловдив 300 лв.
49
1
 
33
 
! Отговори
777 преди 12 години
СТРОИТЕЛНИЯТ БИЗНЕС УМРЯ ОТДАВНА!СЛЕД 20Г. В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ИМА САМО ПЕНСИОНЕРИ ЧАКАЩИ КРАЯ СИ И ***!КАКВИ ЖИЛИЩА ,КАКВИ 5 ЛЕВА!ПАК ПЛАТЕНА СТАТИЯ!
48
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брокерите огладняхаааа!
47
0
 
33
 
! Отговори
ицо преди 12 години
*** сега като почнат едни покупки на жилища,едно чудо,няма да могат да ни насмогнат на количеството имоти които ще искаме да си купим.....Какви са тия идиотщини бе,защо въобще си правите труда да публикувате тия глупости,къде го тоя спад на цените,къде го тоя интерес за покупка на жилище?.....Брокерчетата май почнаха да гладуват
46
0
 
34
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Кредит в апартамент няма избиване, никога, дори след 30 години, когато си го изплатил вече 3 пъти този апартамент, после, ако искаш да го продадеш пак си на загуба, защото сградата е вече остаряла, изолации, канализации, всичко ще е изгнило, а при това строителство може и на 20 тата година всичко да не става за нищо. Трябва човек да взема много добри пари на месец, за да е сигурен, че няма да му вземат всичко и пак няма гаранция, че няма да остане без работа. Трябва цените да паднат, драстично!
45
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На фона на беднотията не може и да става дума да поскъпват жилищата,та дори това да е във София и в морските ни градове.Да не говориме че строителството като качество е ужасно,панелните жилища са понадежни от новите тухлени построени от селски ***,които са евтина работна ръка без грам квалификация.Тази истерия около панелките цели именно това да могат да се продадат новите отвратителни блокове с кални улици без никакви условия!Не ни агитирайте драги брокери защото сме бедни!
44
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
падат ами, аз 6 апартамента си купих и ми останаха много пари оште,

Спонсорирани публикации