Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
33
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
А ЕС И Америка с какво право се намесват в Украйна.. че дори и шефа на ЦРУ ходи там.. ? да не би Украйна да е станала част от ЕС и да не съм разбрал.. или пък е 52рия щат на САЩ? Аре моля ви се с тия двойни стандарти.. ако някой има повече права в Украйна измежду ЕС, САЩ и Русия всички знаем кой е той.. НЕ защитавам действията на Русия, но ми писна от двойни стандарти.. време беше някой да им скрънце със зъби на тези задокеански ,,приятели'.. разбирам да бяхме видяли нещо добро от тях.. пък то.
37
4
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Когато се умилкваха около Русия за евтин газ,ни риваха,сега защо ривът?Може би защото Меркел ходи до Обама да я подкове по международното положение?Ай сиктир,както казва коалиционния партньор.Впрочем Ю.поток може да стане излишен,ако Югоизточна Украйна се отдели като Новорусия.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До do дум-думМоже да си търси нещо по-така ;) Леба боба и тия три неща...
35
2
 
22
 
! Отговори
сандо преди 10 години
истината е, ме Германия не иска южен поток. Абе кеф им е да ги *ат украимците
34
17
 
22
 
! Отговори
Малък човек преди 10 години
Определено мен няма кой да ме чуе, но предлагам със закон, да се даде право на всички русофили свободно да се изнесат към родината си. В знак на уважение към "ОСВОБОДИТЕЛИТЕ"да се разреши само: Културен обмен,техническо сътрудничество и обмен на туристи. Не скъ ли народа ни тотално с мечката и сед двеста години прогрес унас няма да настъпи.
33
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запада имаше 20 години да инвестира в БГ , освен грабеж на полезни изкопаеми и естествени монополи.. В друго инвестиции нямаше.
32
4
 
32
 
! Отговори
Соросоидните лизачи преди 10 години
на хамерикански *** пак са пуснати на предната линия след поредната пратка ново напечатани ЗЕЛЕНИ рулони ЕМЕКА
31
19
 
32
 
! Отговори
Чичковите преди 10 години
Червенотиквеничета целуват отдавна гъ*а на Путин и са на опашка пред офисите на Газпром. И бесепари и атакисти и депесари и барековисти мечтаят отдавна за 16-та република на новото ссср.
30
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Moskva moje s bodra krachka da vyrvi na mainata si.
29
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София"Тези съвсем се оплетоха кого да обвинят, само да припомня, че договорите бяха подписани от предишната власт, която е представител на ЕНП. Айде тълкувате го това, не ми приказвайте глупости за грандиозен таен заговор на социалистите от целия ЕС, едва ли не.
28
7
 
35
 
! Отговори
ТВЪРДЕ ХУБАВО преди 10 години
би било, ако беше вярно. Надали ще дочакаме да посрещнем пак своите ОСВОБОДИТЕЛИ тук, ако не направим нещо САМИ за своята свобода от ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ, НАТО и САЩ
27
1
 
34
 
! Отговори
... преди 10 години
За мен е ясно, в България няма мъже :)
26
4
 
31
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
Добре, Москва ни влияе, Вашингтон също ни влияе и Брюксел въобще не ни влияе. Та къде е сензацията не разбрах!!!!!!!
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германците, вместо само да си литераторстват в Шпигел, да вземат малко да ни помогнат!Отървали са се от фашистите; отървали са се от комунистите в ГДР. Би трябвало да знаят как става. Да дойдат и да помогнат!Иначе, снимката е готина! :)
24
8
 
46
 
! Отговори
набюдател преди 10 години
Шеврон ли е руска фирма?Нато ли с 5 милярда вноска на година ЧЕЗ ЕВН или колко да изброявам фирми.България не се управлява от депутатите а от ес който ти казва затваряш АЕЦ и сметките нямало да се увеличават за ток!!!Къде са тези престъпници където продадоха България на америка и европейският съюз!!!Соломон Костов Софянски със скъпата в сметките зелена енергия !!!!
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката.......Свети Исус Путин Христос
22
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи немците правят газова връзка с Русия и всичко е ОК, ние решаваме да направим същото и ни лепват етикет "предмостие на Русия". Тези са по-зле и от комунистическата пропаганда навремето.
21
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А шпигел защо не се позанимава със северен поток, който дори не влезе в списъка с мерки срещу Русия.Ама ако спре северен поток шпигелци ще стоят зимата на студено.Затова дай да натопим вечния виновен- България.
20
15
 
32
 
! Отговори
Давид преди 10 години
След тази информация ако някой у нас гласува за комунистите си слага дъмга- терорист и предател.
19
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочели тази статия *** отново онанират душевно

Спонсорирани публикации