Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
33
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ - ДОБРЕ Е ДА ИЗГОНИМ РУСНАЦИТЕ , ДА ГИ ПРАТИМ ТАМ ДЕТО ИМ Е МЯСТОТО , А ТЕ ДА СИ НАСОЧАТ УСИЛИЯТА КЪМ КУБА , ВЕНЕЦУЕЛА , СЕВЕРНА КОРЕЯ И ДА СИ ПРАВЯТ ЗАТВОРЕН КОМУНИЗЪМ ...
17
19
 
27
 
! Отговори
Дост преди 9 години
Ако Бългаския народ не е разбрал това преди шпигел тежко му.
16
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно дали Шпигел е наричал Германия "предмостие на Русия", когато са направили Северен поток.
15
8
 
27
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Прави сте, но преди да критикувате си спрете вашите руски агенти като Шрьодер и други.
14
1
 
40
 
! Отговори
39119 преди 9 години
айдеееее и нас ни навряха между шамарите и с наште оправни политици сега сьвкем ще я втасаме.....
13
2
 
18
 
! Отговори
турчин преди 9 години
До dim dukovняма как да ми отговориш нали?
12
2
 
18
 
! Отговори
dim dukov преди 9 години
До турчинЕЙ, СЛАДУР. пу пу да не ти е уроки.
11
10
 
69
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 9 години
Господа немци от вестни "Щпигел". господа от ЕС, мисля, че Сверен поток е по-скандален газопровод от колкото Южен поток! Предлагам ви да му обърнете повече внимание на него, от колкото на Южен поток! Нека там се видят какви договорки, изключения и какви изменения на законодателството са направени.... Мисля, че там са по-фрапиращи нещата!До като ние тук в България се учим от немците и просто играем по вашите "правила"!
10
3
 
18
 
! Отговори
турчин преди 9 години
До dum dumТи пък кога стана бял човек?
9
14
 
55
 
! Отговори
дядо преди 9 години
мдаммм след Украйна разбунтувайте и България гадове еврогейташки
8
5
 
22
 
! Отговори
dum dum преди 9 години
До турчиноу,баровец. От кога стана турчин бе? След или преди Дивака?
7
24
 
65
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
И аз чакам да ни изгонят от ЕС. И най-накрая да не се налага да изпълняваме *** им изисквания, които убиват икономиката ни. България принадлежи на Изтока и в това няма нищо лошо или срамно. Просто Запада ви наложи комплекса, че сте втора ръка хора.
6
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
все така да продължава!
5
20
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия директно влияе върху законодателния процес у нас, твърди "Шпигел"Дай боже да е така, че от влиянието на САЩ и ЕС върху законодателния процес , напълнихме улиците с трупове!
4
12
 
68
 
! Отговори
civis преди 9 години
"а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва."Как го изчислихте това, моля? Берлин има милиарди в Русия, ние станахме предмостие...шваби, спрете си Северен Поток.
3
7
 
43
 
! Отговори
турчин преди 9 години
също и от НАТО
2
51
 
39
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Вадим си хляба от ЕС,а защитаваме Руския ботуш.С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ДА НИ ИЗГОНЯТ ОТ ЕС
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
beli patrioti ot vsi strani - obedinqvaite se

Спонсорирани публикации