Путин изглежда уморен, тревожи се руската преса

От 6 март насам руският президент няма публични участия
Обновена: 12 мар 2015 14:45 | 12 мар 2015 09:31,
161
Путин изглежда уморен, тревожи се руската преса
Снимка: Reuters, архив

Руският в. "РБК дейли" е разтревожен, че Владимир Путин не се е появявал на публични места от 6 март насам. Оттогава кремълският сайт съобщава със задна дата и за срещи отпреди почивните дни. Кремъл настоява, че президентът е здрав, предаде Би Би Си.

За последен път президентът Владимир Путин се появи пред журналисти на 5 март, когато прие италианския премиер Матео Ренци, пише вестникът. След това Путин имаше само една публична среща - на 8 март сайтът на Кремъл информира, че президентът е разговарял с жени, чиито деца са постигнали успехи в различни сфери, и ги е поздравил по случай празника.

Всъщност обаче тази проява бе записана предварително от личния оператор на държавния глава, съобщи за изданието участник в срещата. Според него, президентът направил добро впечатление на жените, но изглеждал уморен.

Всекидневникът изброява "само непублични срещи" с участието на Путин от 6 март нататък. Кремълският сайт твърди, че на 10 март президентът е разговарял с един от сибирските губернатори, но близки до Кремъл източници на "РБК дейли" заявяват, че на този ден въпросният служител не е идвал там.

На 11 март президентската пресслужба информира за среща на държавния глава с друг губернатор, но местно издание бе съобщило за нея още на 5 март, пише всекидневникът. Президентският прессекретар Дмитрий Песков обаче настоял пред репортер на вестника, че двете срещи са се състояли през дните, посочени на кремълския сайт.

Владимир Путин е отложил планираното за тази седмица посещение в Казахстан, вероятно поради болест, съобщи вчера Ройтерс, цитирайки анонимен казахстански правителствен служител.

Песков увери, че Путин "се чувства добре", пише електронното издание "Курс". Прессекретарят потвърди, че визитата се отлага, но не посочи причината, нито нова дата. Путин трябваше да бъде в Астана на 12 и 13 март за среща с президентите на Казахстан и Беларус - трите главни страни участнички в планирания от Москва Евразийски икономически съюз.

Според руски представител, тази среща ще се състои още този месец, пише "РБК дейли" и напомня, че в петък е предвидено Путин да участва в заседание на колегиума на Федералната служба за сигурност, а на 17 март да обсъди с организаторите предстоящите чествания на 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Междувременно се разбра, че Кремъл внезапно е отложил за неопределено време подписването на договор с Южна Осетия. Делегация от Цхинвали дори бе пристигнала за събитието в Москва и отлагането бе неочаквано за нея, пише "Московский комсомолец". Русия признава отцепническите грузински области Южна Осетия и Абхазия за независими републики. "Още допреди няколко дни се твърдеше, че договорът ще бъде подписан именно на 11 март, при посещение на Леонид Тибилов, президента на Южна Осетия, в Москва. В рамките на визитата бяха предвидени и преговори на най-високо равнище", добавя "Московский комсомолец".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
Несбъднати мечти преди 9 години
Че се тревожи, е ясно. Но не руската преса, а паникьосващите се евро-леваци и амери-десняци, които докараха нещата до реална и унищожителна война и единственото, останало да се надяват да ги спаси, е чудо. Нещастници, дори не разбират, че дори и Путин физически да изчезне руснаците ще продължават да се защитават.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашата Роксана кога и беше последното публично участие?
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо го обявиха за болен от рак, после за аутист, след това за дисклексист, сега за изморен, дъгея дъга всички. Гледайте малко руски сайтове и тж поне за да можете да си направите корекции на новата програма "ВРЕМЯ", която сега се нарича CNN и копи-пейста Евронюз.И ще откриете, че желязната завеса не е паднала, а само са се сменили местата като във вълшебно огледало на играчите. САЩ сега е империята на злото в което няма лошо. Лошото е, че ние пак сме от грешната страна на огледалото и сами си
80
3
 
8
 
! Отговори
Чичко Мичко преди 9 години
Путин си е посочил заместника - като го разберете кой е, ще хукнете по три пъти на ден да се молите за здравето на Путин!
79
1
 
2
 
! Отговори
trocki преди 9 години
i az sam na mnenie 4e Putin e ne6to kato diktator,no ne 4ak do tam.ako padne ot vlast po edna ili druga pri4ina,kakva barkotiya 6te nastane i vav Ukrayna i vav drugite republiki.toy e neobhodimoto zlo.
78
10
 
2
 
! Отговори
до 95 сибирска преди 9 години
Ехх...ама как , ще му се наведеш на стойка "Л" да може малко да разпусне..ахх *** ..ехх *** ти велик си *** !!Кой го бие да се прави на световен стожер, като не може има толкова дърва за цепене в тайгата !!
77
16
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен--Ако се гътне ***,опасноста от Трета световна ще отмине.
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми то не е лесно да се управялва цяла държава и на главата ти война и рестрикции и кой ли не...въобще се чудя как спи тоя човек...
75
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимена обама не се е появявяал от месеци да не е избягал при роднините си в джунглата
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как сте фенове на краварите! Стягате ли багажа за мобилизацията!-------------------Стягат го, взели са бетерии за вибраторите, сложили са прашките, червилото и вазелина.Покрили са всички армейски евро стандарти!
73
10
 
4
 
! Отговори
ужас преди 9 години
Дайте му коня бе, другари!Или картечницата? Или ловната пушка? "Нас червеното знаме родиииии..." Малее,кво ша правим без него, ако нещо такова, а?
72
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой има ли си представа , ако не бяха взривили мавзолея на Г. Димитров, червените *** щяха да поискат убежище за мумията *** в България!
71
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненапразно оня ден дадоха директорско място на Русия в SWIFT. А уж щяха да я спират за тях. Това е подарък за руските олигарси ,които не са на кеф от войната и санкциите и са се взели в ръце за да прецакат сегашният артист ,играещ ролята "Путин" със друг- техен....
70
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ленин нещо буйствал, явно усеща смяната на караула !
69
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Путин" е умрял още в началото на 2007 г. От тогава до сега ползват 4 двойника . Най-ползваният в последно време нещо се взе за голямата работа и останалите му видяха сметката. Сега се подготвя един от останалите да заеме мястото му, Не се учудвайте ,ако леееко се различава след няколко дни, като "оздравее".То и сегашният"Путин" е тотално различен от истинският- друг череп, други очи, физионолия на сибиряк, вместо еврейската мутра на истинският Путин. Затова и НАТО влиза в Литва- за всеки случай
68
5
 
4
 
! Отговори
Тутанкамон преди 9 години
н ще се присъедини към Римската империя,Византийската империя,Хабсбургите,Египетските фараони,СССР, Наполеон и др. болни мозъци ,които биват изтривани от картата на земята!
67
9
 
22
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
МНОГО СИ Е ДОБРЕ ПУТИН. ХИЧ НЕ МУ ЕНЯ ЗА АМЕРИКААНЦИТЕ И ЕВРОПЕЙЦИТЕ. ТОЙ ИМА С КАКВО ДА ГИ ПОБЕДИ. НА ПЪРВО МЯСТО С АКЪЛ, КОЙТО ДРУГИТЕ ГОНЯМАТ. ТЕ ЗНАЯТ САМО ВОЙНА И НИЩО ДРУГО. ВАЖНОТО ДА ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАШ, НО ПО ИНТЕЛИГЕНТНИЯ НАЧИН.
66
8
 
39
 
! Отговори
график преди 9 години
Цру е пуснало график за слуховете: всеки понеделник - Путин е болен; всеки вторник - Путин е луд; всяка сряда - Путин е на смъртния одър; всеки четвъртък: Путин има три любовници и 16 деца от тях; всеки петък: Путин яде живи хора; всяка събота: Путин лично е застрелял някой опозиционер; всяка неделя: Путин е окупирал Европа.
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩЕ ВИ СЕ, НО НЕ БИ, НЕ БИ !!! ХА-ХА....
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до80 хахаха ти от прогресивното човечество ли си хаха майко мила