Uber: Не нарушаваме законите, плащаме си данъците!

Засега компанията няма да се разширява извън София
Обновена: 30 апр 2015 14:03 | 30 апр 2015 09:12, Бойчо Попов
39
Uber: Не нарушаваме законите, плащаме си данъците!
Снимка: Investor.bg

Технологичната компания Uber не нарушава правилата и законите на България, твърди в интервю за Investor.bg новоназначеният генерален директор за България Димитър Радуков.

"Uber спазва всички приложими данъчни закони в България. Ние плащаме всички данъци в страната, данък печалба, осигуровки, данък общ доход и т. н.", казва той.

По думите му концернът е само технологична компания, а споделеното пътуване се предоставя от шофьорите. А тъй като те работели по няколко часа и с това са под критичния праг от приходи от 25 000 евро на година, няма нужда се регистрират по ДДС.

В повечето случаи те карат коли на бензин или дизел, което спрямо метана вкарва между четири и пет пъти повече приходи в бюджета на държавата от акциз. Както е известно, метанът в България е с минимален акциз, докато грубо около 40% от цената на бензина или дизела влизат директно в държавния бюджет (под формата на акциз и ДДС, б. ред.).

Рейтинговата система на компанията важи както за шофьорите, така и за пътниците, като след всяко пътуване те се оценяват. Ако има шофьори и пътници с нисък рейтинг, те се отстраняват от системата, казва Радуков. По думите му в България вече се е стигало до отстраняване на шофьор заради нисък рейтинг.

Според Радуков компанията му ще се концентрира засега върху София и не мисли все още за експанзия в други градове. Освен това засега няма да се предлага друга услуга освен вече стартиралата UberX.

Цялото интервю прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Uber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Тия поне *** само държавата, не и потребителите. А тя колко еб*не иска, ох майкооо, само си чака и пита за още :D :D ;D--------------комунизмът не може да ти излезе от кръвта, нали?
32
0
 
0
 
! Отговори
alfre преди 9 години
ИТ сферата почна да е*е държавата няма само Плевнята да вика идете фирми и агроси да ми работите у бизнес парка за без пари. Време е да се върне тази услуга
31
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Тия поне *** само държавата, не и потребителите. А тя колко еб*не иска, ох майкооо, само си чака и пита за още :D :D ;D
30
0
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Айде стига с това Юбер били незаконни! Не ги защитавам сигурно са си незаконни, но нека който никога не е бил помпен от бакшиш или не е виждал бакшиш да вози без включен апарат да ми сложи минус. Има си таксиджии които са честни, но 99% от фирмите и самите бакшиши са мошенници и хем държават е ущетена, хем клиента
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, нека всичко да е законно и при равни условия!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига плюене! И все пак тя се върти,нищо че човека го изгорили на кладата!Нищо конкретно,само плюене!Само поради това че предизвика да лъсне тъпанарщината на бакшишите,браво Юбер.Иначе обективно - пазар има за всеки,стига да си го извоюва с добра работа и коректно заплащане!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отворковците дето хвалят и карат за юбер, да ми споделят какво става, ако недай си боже стане катастрофа? Тук обикновена застраховка не важи, как добричките юбер ще ви помогнат? И въз основа на какво?
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе друго си е да се качиш на такшиш и той да си дъвче баничка и да пийва айрян и по-целият път да ти се оплаква как толкова много работел и нищо не изкарвал. На вас *** не ви трябват услуги като за бели - свикнали сте си на живот в ***, затова само натам ви влече.
25
2
 
4
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
E то по същата логика и такситата са споделен транспорт. И им се чудя на тези таксита защо плащат всичките тези акцизи, такси, психотестове и тем подобни. Някак си не е честно едните да имат куп задължение, а другите са скатават под предлог, че не извършват таксиметрова дейност.И не, не защитавам такситата. Миналия месец се ужилих и платих 10лв за 2км. Защото не гледам и бях качил на такси 2лв/км и 50ст. минута престой. С Убер това няма как да се случи, всеки гледа да си пази рейтинга.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е абсурд!!!такситата ги гонят до дупка отвсякъде!!а тия просто нищо не ги лови!!!
23
7
 
8
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
Карам за тях в Щатите, те в доста Щати са нелегитимни!В Европа нормалните държави ги обявиха за незаконни...идват като парашутисти и обират бизнеса без никаква инвестиция,това с казва демократична фирма от демократиюна държава хахахахахха
22
8
 
11
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
А лиценз за таксиметрова дейност... водачите някой гледа ли ги дали не са рецидивисти, с психични отклонения и прочие ? С плащането на данъци не се приключва всичко - един вид: ние си плащаме, не ни закачайте за друго.Такси ползвам само след обаждане в централа. Така се знае кой ме вози и мога да се оплача, ако нещо ме цака или се прави на интересен, а не някакъв анонимко с инсталирано приложение на телефона или таблета и вече бакшиш...
21
3
 
4
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
Димитър Радуков Възход и падение от Лондон до София,а засрами се бе ГЕЙ
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве мушенгяси, нарушавате един куп закони, първо каква фирма сте вие? Транспортна, таксиметрова или? Защото само те могат срещо съответен лиценз да превозват пътници. Превозни средства имате ли? Шофьори имате ли? Застраховки имате ли? Никой няма нищо против лоялната конкуренция, но защо си мислите, че вие сте най-големите тарикати и може да не си плащате за лицензи и застрахивки, а другите понеже са много прости и богати да спазват законите и да си плащат, айде стига евтин ПР!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така, няма да се разширявате, защото държавата вече ви е погнала и скоро ще ви изгони по примера на останалите държави от ЕС.
18
6
 
10
 
! Отговори
Панталеев преди 9 години
В такситата работят по 8 часа защото ако ги барнат ДАИ ще ги спукат а тези си карат по 16-18 и после оле майко защо се претрепахме
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбогом Убер! Довижданееее!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой от форумците тук...ще може ли да обясни кои точно закони нарушават Юбер?
15
6
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Возя се в каквото ми падне и изобщо нямам претенциите да бъда обслужван като кралска особа. Ти вместо да подкрепяш мошеници се поинтересувай защо цивилизованите страни с 10 пъти по-железни от нашите закони, гонят убер за финансови измами? Айде отговори ми бе умник!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10не се нерви и не обиждай.Това не решава никакъв въпрос, но оставаш усещане за нещо лично ...