Бедните в Англия живеят с до 10 г. по-малко от богатите

Умират от заболявания, които могат да бъдат предотвратени
Обновена: 25 ное 2018 23:15 | 25 ное 2018 23:00,
27
Бедните в Англия живеят с до 10 г. по-малко от богатите
Снимка: Ройтерс

Продължителността на живота в последните десетилетия расте главоломно. От 1950 година до 2001, в Европа тя е нарастнала от 64.7 години до 76.8, в Африка от 35.6 до 50.5 години, а в Америка от 58.4 до 73.2 години.

Тези резултати се дължат на добрите практики и научните открития що се касае до медицината, лечението на някои болести и начинът на живот. Но живеем във времена на големи разлики в социалното неравенство – хората нямат достъп до качествено образование и до добро здравеопазване. Тези разлики дават отражание и в продължителността на живота и проблемът по всичко личи, че се засилва.

Разликата в продължителността на живота между най-богатите и най-бедните сектори на обществото в Англия се увеличава, според нови изследвания от Imperial College London.

Изследването разкрива, че очакваната продължителност на живота на най-бедните жени в Англия е намаляла от 2011 г. насам, което според изследователите е "дълбоко обезпокоителна" тенденция.

Изследването също така анализира данните от Офисът за национална статистика в страната за всички смъртни случаи, регистрирани в Англия между 2001 и 2016 – общо 7,65 милиона смъртни случая.

Резултатите показват, че разликата в продължителността на живота между най-заможните и най-бедните сектори на обществото се е увеличила от 6,1 години през 2001 г. на 7,9 години през 2016 г. за жени и от 9,0 на 9,7 години при мъжете.

Продължителността на живота на жените в най-нуждаещите се общности през 2016 г. е била 78,8 години, в сравнение с 86,7 години в най-заможната група. За мъжете продължителността на живота е 74,0 години сред най-бедните, в сравнение с 83,8 години сред най-богатите.

Резултатите също така показват, че очакваната продължителност на живота на жените в най-бедните сектори на обществото е спаднала с 0,24 години от 2011 г. насам.

Професор Majid Ezzati, старши автор на изследването на Imperial School of Public Health, заяви: "Спадът на продължителността на живота в най-бедните общности е дълбоко притеснителен индикатор за състоянието на нашето здраве и показва, че оставяме най-уязвимите от колективната печалба".

Болестите, които водят до особено голяма загуба на дълголетие в бедните в сравнение с богатите, са смъртните случаи на новородени, детските болести, респираторни заболявания, сърдечни заболявания, белодробни и храносмилателни ракови заболявания и деменции. През 2016 г. децата на възраст под пет години от най-бедните слоеве на обществото са били 2,5 пъти по-склонни да умрат като деца отколкото такива от заможни семейства.

"Това проучване показва, че бедните в Англия умират от заболявания, които могат да бъдат предотвратени и лекувани", казва професор Ezzati. "По-големите инвестиции в здравеопазването и социалните грижи в най-необлагодетелстваните райони ще помогнат да се преодолеят тревожните тенденции, наблюдавани в нашата работа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
НАУЧЕТЕ преди 5 години
ТЕЗИ ПЪЛНИ И КРАТКИ ЧЛЕНОВЕ. ИЛИ НЯМАТЕ ЗАВЪРШЕН 1ВИ КЛАС?
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а у нас е обратно. богатите живеят по-малко : кой се самозастрелял, кой - самокатастрофирал, на кой му метнали гранатомет или му подпалили скъпарската кола, на кой му отвлекли детето, на кой му прибрали пачките от куфарчето и сейфчето, кой....просто стресиран как да трупа, да трупа...
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните навсякъде живеят по-малко....................социалното неравенство е много голямо в целия свят вече!!!
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как е в България как е в България?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните в България купуват руски газ с турска надценка. И избират Бойко.
14
3
 
17
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Богатите имат отговорност към работот И здравето си и затова са богати и здрави. Пpocтoфaйницитe пият хапчетата за кръвно с ракия, с цигара в уста и ядат *** на McDonald's. И живеят по-бедно и по-малко. Как да е иначе?
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4А бедните в България изобщо не ядат но рецитират Ботев! Айде със сдраве.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Има ги но не са мързеливи, не са паталогично прости като "истинските" българи и не са с купени дипломи и предплатен "опит"! Такъв Н>ЕЙЧ>ЕС да имаше в Милиционерия сегащяхме да сме 9 милиона. Ама нали всеки силияндур си купи диплома за луекар та цъфтим откъм хемуроиди! Та мечтай за такова здравеопазване както това в Англия, ще почакаш още 50тина години.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8КапалЪ Чарда'ши е точно този "прочут" и "прогресивен" български манталитет подсладен с "изтормозено варене" на компоти и сладка. А и дишането на чист въздух!Та каквито и клишета да пишеш англичанина е на стотици години предварение от нашенското цървуле - 'каруци', здравеопазване, правна/образователна/социална система. Дроби зеленце и натискай капаците. И да "мериш" парното че .......
10
9
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 години
А при Бойко средната продължителност на живота у нас се вдигна с поне 10 години. Днес българина живее спокойно, охолно сред чиста и уредена градска среда. С най-модерното метро и най-новите магистрали в Европа. Без притеснение за утрешния ден. Факти.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ограничат достъпа на колониалната си и3мет да работи в здравеопазването, може и да им нарасне живота. NHS в Англия е превзет от пр0сти, но за сметка на това мързеливи нигга, филипинци и цветно-примитивни азиатски полуфабрикати. Все едно гледаш някакъв колониален социализъм заместител на Дарвиновата теория. Всъщност по снимките на персонала в болниците могат да се видят повече приммати, отколкото в учебниците по биология.
8
5
 
2
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Да го ду.ат бедните да го ду.ат и богатите цялото човечество да го ду.а!
7
4
 
5
 
! Отговори
До 7: преди 5 години
Явно си излизал навън само на екскурзия до Капалъ Чарши.
6
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Айде плъзнаха файлетоните. Средностатистическият англичанин (даже и от по тъмен произход) е с хиляди проценти по интелектуално надарен и с много по обширна обща култура отколкото същия българин. Пишете компотаджийски къси разкази само и само да прикриете вунята от собствения си "сос"!
5
6
 
15
 
! Отговори
До 5: преди 5 години
Вече няма нужда от хората за производство - всичко е роботизирано. Идват наистина много тежки години. Филмът "Властелинът на пръстените" бе пуснат за да подготви хората за бъдещето. Ще има богати елфи, които ще живеят практически вечно - и сега има апарати за прочистване на артериите, дебелото черво, стволови клетки, изкуствено създаване на резервни органи и т.н.Богатите ще живеят вечно, а бедните отиват на нивото на Индия, където всеки ден буквално е битка за оцеляване.
4
3
 
18
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Ама това е мноого обезпокоително. Много. Ако бедните имат толкова кратък живот тогава КОЙ ЩЕ ИМ РАБОТИ НА БОГАТИТЕ ? Кой ще се скъсва от работа за да стават те все по-богати и по-богати ? За сега внасят бедни и прости от третия свят ама.... дори предизвикаха мигрантски пълчища да навлязат в цивилизования свят с надеждата че ще са ефтина работна ръка ама те хем неуки , хем мързеливи, хем се колят и бесят един друг ...... калпав мат'рял .
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бедните в Англия ядат Макдоналдс и полуфабрикати от фризера, яко маргарин, яко газирано и пържено, аз се чудя как живеят и толкова. На работа има хора които се отказват да идват на работа ако асансьора не работи (отдела ни е на 3тия етаж). Тук не знаят какво е витамин, какво е билков чай и мислят че китайското е здравословно...
2
6
 
5
 
! Отговори
Нано преди 5 години
Споко в 2030 до 2050 вече ще сме безсмъртни. Гаранция от гоогъл.
1
4
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
шнура ме боли много яко за бедните в Англия!А в нашта тикволандия кво става?

Спонсорирани публикации