Антимафиотите разбиха банда сводници в София, 15 са в ареста

В барове проститутките вървели с питието
Обновена: 2 мар 2020 12:31 | 2 мар 2020 12:20, Камелия Цветанова
28
Антимафиотите разбиха банда сводници в София, 15 са в ареста
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП разбиха организирана престъпна група за предлагане на сексуални услуги в София, съобщиха от МВР.

15 души са с повдигнати обвинения.

13 от обвиняемите, в т.ч. и соченият за ръководител на групата, са задържани на 28 февруари при спецоперацията под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Двама от участниците в бандата до момента не са открити и са обявени за общодържавно издирване, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи.

По време на операцията по задържането в част от групата са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути. Има данни, че те са придобити от престъпната дейност.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците.

Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване към сексуални услуги. Други „доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара.

В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието.

Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

По делото са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия.

На 13-те задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

В Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Радио Ереван преди 4 години
Обява: "Страстна и опасна" предлага пълна програма...Клиента след консумация в хотелската стая:-Че си старстна ,страстна си ама що и опасна?-След някколко дена ще разбереш като отидеш при лекаря....
24
0
 
1
 
! Отговори
История даге преди 4 години
Това явление го има от време оно ,преди 1944г компаньонките бяха от чужбина.(предимно от западна европа справка поличейски сводки).Трябва да се направи законно зона за този вид дейност с мед. контрол и данаци (като в Амстердам ) .Явлението е широко разпространено нопод контрола на групи.В слънчака,примернода се озакони заедно с еднократните дози"стимоланти".Няколко милярда ще отиват в бюджета ,а не в престъпните каси...
23
0
 
1
 
! Отговори
Ушеф преди 4 години
Сводниците са бивши и натоящи милиционери и просто се борят с конкуренцията. Иначе и марихуаната трябва да се Узакони. Ноооо МВР трудно ще се откаже от допълнителни джобни, паднали от небето.
22
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Лошото не е че някоя е решила да си купува дрешки с отваряне на краката, а че веднага се намира някой търтей да й лежи на гърба. Ако някоя реши да работи за собствена сметка - на базата на шамари и насилие и обясняват на кого трябва да се отчита.
21
0
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Проституцията може и да е легална, но сводничеството навсякъде е криминализирано със закон!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Баш тая вечер - няколко - празен бардак Данаил нашите. Удобно празен. Че вземе ги разпознае някой от ллиентелата, като редовни гостито, ке стане смешно ...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Страхотни примери - двете на асексуални нации, ръководени от безкрайно леви феминистки, който смитат всякакъв вид секс за избасилване забранили проституцията ... стига, моля те.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво им пречат *** не ми е ясно! Смучеш си питие за 150 кинта и заведението те черпи една яка ***! Сечко е хубаво само дето питието много скъпо! Я у наше село за 150 мили български левчета,целото ще го изтрескам барабар кака Пена куцата и че умрем от пиене!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цяла Европа проституцията е легална---Да, ама не. След Швеция беше забранена и в Норвегия (2009) и последно във Франция (2016), въпреки че преди е била легална.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя с шнорхела на снимката кво дебне пред WC-то ?!?!Търси някоя със свалени ***..........ХА-ХА-ХА
15
2
 
7
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Тия ли са най виновните за тъжното"дередже"на БГ
14
4
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Какво геройство на ченгетата ни, не са намерили нито една жрица, която да е работила недоброволно.
13
1
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
До Парите свършихаза чакалнята на еврото, се иска работеща антикорупционна система и борба с корупцията. Иначе няма евро. Много е просто.
12
2
 
16
 
! Отговори
борислава преди 4 години
чичо бойко задържаха ли го? или само татьо ми?
11
7
 
24
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Този Гешев май ще се окаже читав! Продължавай да чистиш! Не е зле на този етап и корумпираните, продажни съдии да зачаткаш, защото кел-файда, че си арестувал и обвинил някой престъпник, когато после съдията го изкара невинен! Само така в един момент ще се стигне до Домусчиев и останалите играчи на криминалния *** Борисов!
10
1
 
22
 
! Отговори
Един преди 4 години
Те па точно в Петък да ни затворят Кама Сутрата, да си отчитат дейност за пред някой...
9
8
 
27
 
! Отговори
Парите свършиха преди 4 години
След посещението на ББ в САЩ, много се разработи. Събира пари от където се сети. Явно му искат огромни суми, за да си спаси кожата. Подгонват всеки, за който могат да салъпят обвинение. Другите имат две възможности - или си дават всичките спестявания, или цялата държавна машина се пуска срещу него. Едва ли има богаташ в България, който да не е омазан и да не могат да го приберат за нещо. Който си цени свободата, да подготвя пачките.
8
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С глупости се занимават... В София компаньонки има хиляди. Вместо да легализират бизнеса, за да влезе нещо в хазната, те се занимават с разходи по милиционерски акции. Ударили са едно място от 1000. Голяма новина, голямо нещо. В цяла Европа проституцията е легална.
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за престъпниците има два варианта - или си признават всичко пред Гешев, или прилагат подхода Фалконе, друг вариант няма. Браво на Гешев
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпността в България е отвсякъде. Ако започнат да си гледат съвестно работата съответните институции, ще имат работа за целия китайски народ. Където да помиришеш, вони на престъпност и корупция.

Спонсорирани публикации