Северна Корея предупреди САЩ да "не си вре носа в делата на другите"

КНДР заплашва, че ще се намеси в изборите
11 юни 2020 13:15, Нели Христова
113
Северна Корея предупреди САЩ да "не си вре носа в делата на другите"
Снимка: БГНЕС

През последните дни Северна Корея далеч не е в настроение - първо тя заплаши, а след това прекъсна всички свои комуникации с Южна Корея, а сега страната отправя заплахи и към по-голяма сила - САЩ.

Още по темата

Северна Корея предупреди Америка да не се бърка в междукорейските дела, ако искат предстоящите президентски избори да протекат гладко, предаде Ройтерс. Предупреждението дойде, след като американският Държавен департамент заяви, че е разочарован от това, че Северна Корея е прекъснала горещата линия за комуникация с Южна Корея.

"Ако САЩ си наврат носа в делата на другите с лекомислени забележки, вместо да се грижат за вътрешните си дела във време, в което тяхната политическа ситуация е във възможно най-голямата бъркотия, то това може да доведе до неприятни неща, с които трудно ще могат да се справят", казва Куо Джон Гун, генерален директор на дирекцията за въпросите, свързани със САЩ, към севернокорейското външно министерство.

"САЩ трябва да си държат езика зад зъбите и да си гледат собствените си вътрешни проблеми, освен ако не искат да преживеят нещо, от което ще им се изправи косата", допълни той.

"Това би било добре не само за американските интереси, но също и за гладкото протичане на предстоящите президентски избори", допълни севернокорейският дипломат.

Засега не е ясно какво би направила Северна Корея, за да създаде проблеми на кампанията по преизбиране на Доналд Тръмп или да наруши президентските избори, казват анализатори. Те допълват, че ако има провокация, това може да обедини хората около настоящия държавен глава на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако КНДР нямаше Ракети то щеше да бъде срината, както много други Не удобни на САЩ !!! Днес всяка държава имаща Ракети е Господар на себе си , която Държава си няма Ракети си има Дупе за да задоволи Господаря !!!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 66 преди 3 години
Ами като си толкова голям демократ, ходи направи едно фелацио на вожда ти, може да те погали по главата
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко цитата по спомен от филм на журналисти от САЩ по проблема С. Корея: 1. Дядото започна обогатяването на уран, синът направи бомбата, но внукът направи най-важното - отлична междуконтинентална балистична ракета. 2. САЩ са практически незащитени от ракетен удар от С. Корея. 3. Последните 5-има президенти на САЩ опитват да заплашват с думи режима в КНДР, защото това е единственото, което могат да направят. 4. Практически никой не може с нищо да попречи на режима да прави каквото реши!
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните Започнаха, а Жълтите ще Довършат Империята на Злото САЩ !!!!
91
4
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Браво другарю мачкай меките китки
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до дрОгаря 92"Плазмени летящи чинии"?Ти явно не си невеж, но като четеш обръщай внимание дали това не е научна фантастика.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSТвоя "анализ" е НАЙ-ТЪПИЯ анализ, който някога съм чел по отношение на военни действия. Доста съм сигурен, че и деца ще измислят нещо по-смислено.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изстреляните ракети от летящите чинии и чайници само да не вземат да загубят връзка при навлизане в атмосферата и да думнат другата корея,че голям гаф ще стане :)
87
7
 
7
 
! Отговори
до дрОгаря 92 преди 3 години
Твърде си невеж, за да разбереш това, което ще обясня по повод твоите твърдения, но има много хора, които го знаят. САЩ са космическа военна сила с космически совалки Х-37В и плазмени летящи чинии TR-3B /виж ги в нета/ и единствено всяка тяхна ракета, изстреляна от космоса е неуловима за ПРО и ПВО. Иначе, враговете на Свободния свят имат конвенционални оръжия, които са уловими от ПРО и ПВО и следователно не могат да водят космическа война, а който владее Космоса, той ще владее и Земята.
86
1
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 3 години
Колко трябва да е *** човек за да измисли такава гнусотия.
85
9
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
разликата в размяната на евентуални ракетни удари,да речем ограничени,и не задължително излетели точно пък от Сев.Корея (КНДР), е следната: след ракетен удар върху КНДР не знам какво ще остане,но едва ли ще се предадат и ще се мобилизират (действията на Китай не се коментират),докато при попадане само на една ракета върху голям град в САЩ там ще почне свирепа гражданска война срещу Тръмпото.А след това и множество военни действия срещу САЩ по целия свят.На хамериканеците надали това им е мечтата
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ненаказано добро.Вижте тези питеци какво правят в Европа и САЩ.Палят,рушат,крадат и разбиват.Мерки веднага,ако искаме Европа да е на белите хора.
83
8
 
7
 
! Отговори
сЪМНИТЕЛНО преди 3 години
НЕ МИСЛЯ ЧЕ САЩ Е ПО ГОЛЯМА СИЛА ОТ СЕВЕРНА КОРЯ СЛЕД КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ИМА ПО ДАЛЕКОБОЙНИ РАКЕТИ ОТ САЩ МОЖЕ ДА ИЗПЛЮЩИ САЩ КЪДЕТО СИ ПОИСКА ,А ПЪК СЕВЕРНА КОРЕЯ РЕАЛНО НЯМА КАКВО ДА ГУБИ ...ТЪЙ ЧЕ ГУБЕЩИТЕ СА САЩ В МОЕНТА....НАЛИ ЛЪГАХТЕ ЧЕ КИМЧО БИЛ УМРЯЛ ЕГАТИ ГНИЛАТА ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА .
82
6
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До KONSTANTINOWТо и затова народа му толкова добре живее, че при първа възможност хукват да бягат накъдето им видят очите. Моят кум е живял една година там. Имало един хълм, покрай който минавал влак. Хълма на доволните. Там се нареждали корейците и като минел влака почвали да сepат, което било голяма гордост. Тоест, наяли са се обилно. Банкнотите се сгъвали на 3, ако сгънеш образа на Ким Ир Сен, напечатан по средата, те хвърлят на прасетата. Та питай някой с.кореец на кой иска да е п0длoга
81
4
 
11
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Браво на император Ким Чен Ун достоен представител на династия Ким, създала модерна феодална монархия с теократични елементи и достоен наследник на средновековните азиатски владетели като Сукатай, Чингиз Хан, Тамерлан и т.н
80
2
 
5
 
! Отговори
Така де преди 3 години
Нещо да е излъгал ?
79
2
 
9
 
! Отговори
КимчоПодЧехъл преди 3 години
Защо в тази "медия" от така наречени "журналисти" никога не се пише нищо за всички трансгресий на Китай в Африка? Защо ни облъчиха с 500 статий за един чернокож криминален елемент в Запада, но няма и копче как китайците колонизират Африка? В китайски магазини в Африка дори забраняват на чернокожи да влизат и да пазаруват! И това го казват самите африканци онлайн. Моралисти ама когато им е удобно. А на тях им е удобно Европа да си замине и да остане само източното диктаторство.
78
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е единствения дебел човек в СК, народа му тъне в мизерия и нищета, случва се да ядат трева.
77
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бълхата кимчо се зъби яростно на лъва защото знае, че последния няма как да го чуе. А родните кому ----> нета изпадат в ексатз от смелата бълха. Смешна работа, ама толкова си могат леваците.
76
3
 
14
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Хе,хе! Щом черничките могат да съборят САЩ , защо пък жълтичките да не могат ? Ако гледаме вожда на севернокорейците , то небивало благоденствие залива Северна Корея ! Блазе им ! Само защо имат ограда на юг и ги стрелят ако искат да прескочат оградата ?

Спонсорирани публикации