Перфектен грим за празниците с няколко лесни съвета

Ето няколко идеи, с които ще сте неотразими
30 дек 2022 23:10, Дарена Найденова
9
Перфектен грим за празниците с няколко лесни съвета
IStockphoto

Всеки се наслаждава на празничния сезон по свой уникален начин. Независимо дали се излежавате на дивана вкъщи със семейството, създавате нови спомени с половинката, или посещавате бляскави партита, в даден момент всички искаме да изглеждаме и да се чувстваме страхотно. 

Един лесен начин да се почувствате празнично и спретнато е с грим, където сезонните тенденции и идеи са в изобилие. Все пак може откриете, че независимо колко червени червила или блестящи хайлайтъри притежавате, гримът ви изчезва в определена част от деня и изисква досадно повторно нанасяне. Добрата новина? Не е нужно да губите време, което може да бъде прекарано на дансинга или в правене на красиви снимки с приятели, в притеснение за грима си. 
 
Именно затова ви даваме няколко експертни съвета за по-лесно поддържане на грима по време на празниците. Много е важно да следвате тези стъпки, за да предотвратите досадни проблеми и да не разваляте настроението си по време на партито. 
 
Перфектен грим за празниците - следвайте тези експертни съвети: 
1. Не пренебрегвайте подготовката
 
Може да ви се стори инстиктивно да поставите продукти върху готовия си грим, за да го запазите на място, което не е грешно, но осигуряването на основата ви е най-важното нещо, което трябва да имате предвид. Според Еди Дуйос, подготовката на кожата, или липсата й, обикновено е основният виновник за несъвършения грим. 
 
"Подготовката на кожата е един от ключовите фактори, които могат да повлияят на вашия грим", казва Дуйос. По думите му, много хора са склонни да прекаляват със серуми и масла за лице, от които може дори да не се нуждаят. 
 
Когато правите рутинната си грижа за кожата, преди да нанесете грим, Дуйос казва да избягвате серуми и кремове, които само ще накарат основата ви да остане по повърхността на кожата, а не да попие в нея. Запазете богатите процедури за грижа за кожата за през нощта и поддържайте лицето си възможно най-чисто през деня. 
 
Съсредоточете се върху продукти, насочени към хидратация и проблеми с текстурата, ако имате такива. Витамин С е чудесен вариант за употреба през деня, но бъдете сигурни, че не е суспендиран в тежък серум или масло. В крайна сметка поддържането на семпла грижа за кожата е най-добрият план за създаване на дълготраен грим. 
 
Ако имате време, Джулия Сон съветва да отделите малко внимание и на масажирането на продуктите в кожата. Това активира притока на кръв, помага да научите контурите на лицето и да се уверите, че кожата напълно абсорбира всеки един продукт, а не го оставя върху повърхността си. Макар масажът да изглежда като допълнителна стъпка, той може да направи огромна разлика в това как изглеждате и се чувствате преди коледното парти.

Коледна красота – грим и прическа, вдъхновени от звездите

Коледен грим: 3 идеи от Гуен Стефани

Зимен грим – как да изглеждате като красив снежен ангел

2. Грундът е ваш приятел
 
След като вашата грижа за кожата е приключена, е необходима допълнителна подготовка преди създаването на цялостната визия. Експертите са съгласни, че не трябва да пестите от грунд на този етап, като тук може да ви са необходими няколко опита, за да намерите правилния си продукт. Важно е да потърсите съвети от професионалисти, за да разберете коя точно формула е подходяща за вашата кожа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Златотърсачки.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте само да не се престараете и да се получи хелоуински грим!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте само да не се престараете и да се получи хелоуински грим!
1
3
 
3
 
! Отговори
Се тая преди 1 година
Пари хвърлени на вятъра. После леле какъв е тоя звер???

Спонсорирани публикации