Димо Гяуров за Алексей Петров: Застигна го бандитското минало

Едва ли ще се стигне до поръчителя на убийството
97
Димо Гяуров за Алексей Петров: Застигна го бандитското минало
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не вярвам, че Алексей Петров се е движел без охрана и не вярвам, че се е движел спокойно, защото това е човек с болно его, който искаше да изглежда нормален и да заеме висока властова позиция в държавата и да избяга от миналото си. Бандитското му минало го застигна“, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред bTV.

„Аз знам за факти и обстоятелства, свързани с дейността на Алексей Петров от преди 30 години. И държавата 30 години не можа да въздаде справедливост някой сега я въздаде“, категоричен е Гяуров.

Още по темата

Той подчерта, че Алексей Петров е бил информатор в НСС след 2000 година. „След това той стана съветник в ДАНС, но изключително държеше да го наричат офицера от ДАНС, от НСС, какъвто не е бил никога. Има и други странни факти от биографията му, че той става доктор по икономика в милиционерската школа. Има ли икономика в Симеоново? Аз не знам дали той изобщо има диплома за висше образование пък е доцент“, каза Гяуров.

Той коментира и това, че вече пет дни след убийството на Алексей Петров все още няма заподозрян и това колко са важни първите 72 часа. „Те, че са важни е безспорно, но понякога и те не са достатъчни, за да се стигне до отговорите на всички въпроси, свързани с разследването. Аз подозирам, че случаят е точно такъв и никога няма да се стигне до поръчителя, а вероятността да се установи извършителят е много малка“, каза Гяуров.

Той подчерта, че не бива да се вярва на всичко, което излиза в публичното пространство. „Част от тези свидетелства са в резултат от желанието на някои хора да се изявят, други вероятно не са съвсем достоверни. Твърде рано е да се правят изводи. Обикновено в такъв случай при подобна подготовка при положение, че не е намерена нито гилза, нито оръжието, вероятността да се стигне до извършителя не е никак голяма, освен ако в съпоставянето на паралелни процеси, на наблюдаването на широки групи от хора се стигне до косвени данни, които биха могли да станат причина за установяване на истината“, добави Гяуров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Димо има много точен анализ, и всякакви копейки които винаги са гневни, да си траят.
79
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Димо и той не смее да каже...истината за гущера от Банкя и...опашката. Много опашки има този...гущер,къса,къса и все остава по някоя. Май наближава времето и него да го...застигне някоя...нескъсана опашчица.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е вярно, че поръчителите са неизвестни! Сигурно са известни, но будят страх у върхушката, която ни лук яла, ни лук мирисала! Тези поръчители управляват бандитите, които без изключение са творение на милиционерската каста и по-точно структурата КДС! Те са на сянка, прибират урожая и дърпат конците на куклите!
77
0
 
2
 
! Отговори
aman преди 8 месеца
То тая наша национална гордост няма небандитско минало, а има е имала само бандитско настояще. И ако в него нещо е помагала на държавата то все пак е било в това настояще. Както е вица - не може ХУЗ до края и душата в рая....
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Асан Омеров - това е името на Алексей Петров, ром бил човекът, мълчат по този въпрос
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мнение от измислен директор,ти беше поредната кукла на конци едва ли някой те бръснеше за нещо,смешки трагичен
74
0
 
9
 
! Отговори
поредния партиец преди 8 месеца
назначен да разпъва чадъра над организираната престъпност даде "експертно мнение". с кои части на тялото си стана генерал-майор, димчо? дали не си ги показвал/отдавал на Алексей Петров? още ли смучете с атанас атанасов данни и компромати от старите си връзки? гиди крадлива пасмина.
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гяуров описва Алексей,но същото се отнася и за Бойко.Бяха заедно до едно време доносници.После Бойко го направиха генерал,а Алексей не.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей завалийката, ще кажеш, че е преди години е върнал/дарил всички бандистски пари и имоти и е отишъл да живее в манастир, а не е развил "честния" си бизнес с мръсни пари и връзки.
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да бе, бандитското му е не само минало, но и настояще.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте му биографията на Димо Гяуров и ще разберете колко е спец в нещата, за които говори. От ефрейтор като войник и после адвокат, СДС през 1997 година го назначава за шеф на Националната разузнавателна служба и след по-малко от две години СДС го правят генерал.
69
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
експерта и теб те назначиха от ефрейтор за генерал ,а сега си взел акъл да даваш . Такива като теб "експерти" с лопата да ги ринеш. Пази боже сляпо да прогледа...
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Застигна го миналото му в МВР. За да стане бъндит е бил ценен с тайните на МВР. Работил е двоен агент и затова са го наели мафията.
67
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Мисля че убийците в България от новото време са били винаги само едни - служители на ДАНС по поръчка на тяхното началството. Няма никакви мафии, руски, украински, сръбски, всичко се е координира от ДАНС за да има пари за родата на всякакви комунисти скелети, които си мислят че държавата и организираната престъпност им принадлежат. Ето и сега са се изплашили, че АП ще ги вкара половината в затвора и са ги ликвидирали. Сградата на ДАНС е на 500 метра от убийството, оня с колелото е влязъл там
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой го е убил и защо са го убили няма никакво значение важното е, че най-сетне се отървахме от това ЖИВОТНО!!
65
0
 
5
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 месеца
Миналото му го застигна и го отнесе......с 200...
64
1
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 8 месеца
И какво стана сега?Оказа, че историята с обезверждането на ужасните немски тероряги е мит, а преподавателят е завършил съмнителна икономика в Симеоново...Sic transit gloria mundi
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов затова ли се е покрил?
62
0
 
10
 
! Отговори
Джо преди 8 месеца
Така прави Дълбоката БГ държава: използва разни хора и накрая ги разстрелва. И казва: сами са си виновни! Или разграбва банката КТБ и казва "Не бяхме ние!"
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 63 Това са измислици, Пеевски е наследника на Иилия Павлов, но за разлика от Павлов седи в сенките, не се изтъпанчва навсякъде :)))

Спонсорирани публикации