Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили

50 масирани артилерийски обстрела и над 30 въздушни бомбардировки за 24 часа
8 фев 2024 13:16, Елка Василева
388
Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града "със значителни сили", съобщи кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като "просто невъобразима", предаде Франс прес.

Още по темата
Няколко дни по-рано той съобщи за "критична" ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този опустошен индустриален град.

"За съжаление врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те атакуват със значителни сили", каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава "много напрегната, много тежка". "На някои направления е просто невъобразимо", каза той.

Кметът заяви, че е преброил "50 масирани артилерийски обстрела" и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където въпреки боевете и големите разрушения остават 941 мирни жители.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите "улични боеве" и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в тграда .

Каналът в Телеграм "ДийпСтейт", който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за "критична и хаотична" ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Според канала в "Телеграм" -  "Рибар", който е близък до руската армия и се следи от над 1,1 милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка, където украинските войници са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраофанзива, посочва АФП. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
0
 
2
 
! Отговори
Шебек преди 2 месеца
То всеки път така става....
297
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кое си ти че да се кръщаваш така. Ай сиктир.
296
2
 
0
 
! Отговори
Русия без Путин преди 3 месеца
Идват избори. Ще вземат да напълнят урните с бюлетини на Путин скришом и да го изберат с 99,9%.А някакъв там Надеждни се появил. Я бързо на Колима да копа калай във вечната замръзнала сибирска тайга.
295
8
 
1
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 3 месеца
Блатните *** идат като вълци, бягат като овци. Авдеевка се брани с камъни и. дърве, всеки гледа един враг повече да положи. Баба раздава слънчоглед на солдата, та поне на пролет да поникне от джоба му, чернозема добре наторен с руски кости. Путин премахва поредния претендент за трона му, не достигали 15 подписа от 100 хиляди. Банковите сметки запорирани. Ще вземе да го изберат и Путин да ***.
294
15
 
2
 
! Отговори
Ебахти приматите преди 3 месеца
трябваха им 15 месеца да превземат цеха за винкели....ще видим тук...
293
5
 
13
 
! Отговори
Ама как без перални преди 3 месеца
Нали урсулката им спря пералните на РусначИтата? Как? Как го постигнаха това да превземат тая огромна крепост Авдевка укрепявана и подсилвана цяло десетилетие? Без перални как? Нещо тая новина не се връзва с евроатлантическия наратив! Горките джендърясъли атланти ще изпаднат в когнитивен десонанс!!! хахаха
292
3
 
13
 
! Отговори
Зеленски преди 3 месеца
Лошо ми е!
291
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбиха тотално Киифския Вермахт в Авдеевка. След тази загуба укро нацистите няма да могат да се възстановят напълно никога. От тук насетне все надолу.... Скара кокаина , Зиг хайл.
290
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И никакви лиготии за татуираните със свастики ще...беци този път. Хер Хитлер и Бандера ги чакат .
289
14
 
5
 
! Отговори
Глупи преди 3 месеца
Баx я тая армия, дето едно разрушено гето не може да превземе, барабар с всичкия обстрел, въздушни бомбардировки и числено превъзходство.
288
4
 
21
 
! Отговори
Укропитек преди 3 месеца
Какви значителни сили бре? Нали руската армия беше свършила боеприпасите още миналата година , нали корабите и са потопени, офицерите избити а даже и униформи нямали, та се налагало да ходят с препаска от брезови кори. А и какви войски ? Нали бяха избити СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. Няли се предавали щото били гладни и нямали оръжие а Русия след вече ТРИДЕСЕТ поредни санкции нямали пари дори и за яйца.... И изведнАж. НЕВЪОБРАЗИМА СИТУАЦИЯ ??? Я не лъжете. Пишете че Украйна побеждава ОТНОВО че да са успокоя.
287
3
 
20
 
! Отговори
хммм преди 3 месеца
В един друг свят в друго измерение запада беше дал на Русия няколко седмици да си изтегли войските защото щяха да форсират силите си да стигнат до Москва. Абе днес бг не се ли чувствате малко глупаво след всичките простотии изписани за фалирала Русия и оставащи часове да се случва това и онова? На мен щеше да ми е леко казано неудобно, извинете се поне за пропагандата!
286
1
 
22
 
! Отговори
Невъобразимо преди 3 месеца
Добре!
285
1
 
7
 
! Отговори
някой си преди 3 месеца
Те намат сили само интриги.Както вас новинарчета.
284
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дръжте се, укробратя, идват нашите бетеери, прясно боядисани са, боята е специална и издържа на РПГ и танков снаряд. Специална Ай-ти и Ей-ай технология.
283
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кълна ще пречи на Руските танкове, както и няма да позволява изтегляне на украински тежки машини по единствения останал черен път.
282
5
 
30
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
В Украйна е пълно със западняци и друга полковнишка и генералска скраб с меки китки. А на руснаците не им трябват съветници. Никакви.
281
4
 
42
 
! Отговори
Виталий Барабаш преди 3 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
280
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не думай ве, а аз все си мислех че Русия фалира, и украинците са пред портите на Москва. Нал нела тъй само дращеше до сега?!?!?!?!?!
279
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 306 Това ли е днес опорката на тролея