Намаляват жилищата в новите сгради

Варна е първа по въведени в експлоатация жилищни сгради
Обновена: 11 сеп 2012 16:52 | 10 фев 2012 13:00,
11
Намаляват жилищата в новите сгради
Снимка: Ройтерс

През четвъртото тримесечие на миналата година в цялата страна са въведени в експлоатация общо 928 жилищни сгради, което е с 34,5% повече спрямо предходното тримесечие. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

В сравнение с четвъртото тримесечие на 2010 г. броят на въведените в екплоатация жилищни сгради през последните три месеца на миналата година се увеличава с 45,9%, сочи още статистиката.

В същото време се затвърждава тенденцията за намаление на броя на жилищата във въведените в експлоатация нови сгради.

Новопостроените жилища в сградите са общо 3 610, което е с близо 5 на сто по-малко в сравнение с периода юли-август 2011 г. и с 8,1% по-малко в сравнение с последните три месеца на 2010 г.

Варна задържа първата си позиция по най-много въведени в експлоатация жилищни сгради през последното тримесечие на 2011 г. – 188 сгради с общо 815 жилища в тях. Второто място е за Бургас с въведени в експлоатация 127 сгради с 826 жилища.

Общата полезна площ на новопостроените жилища през четвъртото тримесечие на 2011 г. е 313,5 хил. кв. м, или с 11,4% повече спрямо предходното тримесечие. Същевременно се отчита и увеличение на жилищната площ със 7,5 до 198,5 хил. кв. м.

Още новини за България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: пазар имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Явно,че банките се опитват да продадат колкото се може по-скъпичко отнетите от длъжниците жилища.Много народ тегли с лека ръка "лесни"кредити и сега остана на улицата,такива случаи не са един и два.А на банките тази собственност не им е нужна,те работят с живи пари и сега гледат да се отърват от нея.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е, като замря строителството да намалява броя на новите жилища, които се продават. Иначе старите жилища със сигурност заливат пазара, очакваме да започнат да ги продават банките по 200 евро/м2
8
1
 
8
 
! Отговори
Крив космосе преди 12 години
Масовата пропаганда по медиите бе дело на топлата връзка брокер/банкер. Съжалявам ако си се припознал в тая каста но такова е положението. Три години правихте сиести и купони на гърба на повярвалите ви ***. Не ги оправдавам и тях, но човек лесно се лъже когато ежедневно те облъчват от всякъде.
7
3
 
2
 
! Отговори
Крива ракета преди 12 години
До 6, Уважаеми Андрешко, НАЙ-МАЛКО БРОКЕРИТЕ СА ТИ ВИНОВНИ. Нито те карат на сила да купиш, нито брокерите карат банките да взимат лихви по-големи отколкото в САЩ и лихварите не взимат!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Акт 15 преди 12 години
Някой може ли да обясни, защо общините не си събират данъците от тарикатите живеещи в сгради без разрешение. Публична тайна е че половината новопостроени кооперации са без акт 16 за да не плащат данък. Нещо намирисва на огромна корупция или несвършена от РДНСК работа.
5
1
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Брокерската алчност измисли новата лъжа, че жилищата намаляват, т.е ще има недостиг. Истината е че само в банките има отнети над 100 хиляди жилища !!! Това нещо вече се пуска на пазара, няма как да се скрие. Така че Адрес и останалите хиени да се засрамят затова че накиснаха сума народ за тегли кредити и сега да тъне в мизерия. За такива трябва и затвор, защото тяхното охолство е причина за човешки драми и семейни трагедии.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във Варна няма нищо по-вече от свободни апартаменти,цели свободни блокове с един,два заети ,всеки втори дава под наем,наемите са паднали драстично,но...като оферта гарсониера 37 000 евро,нод наем няма кой да я наеме за 150 лева...това не е ли депресия...Офертите са на нива от кризата-кой му пука....
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те и хората в *** намаляват...
2
1
 
11
 
! Отговори
Гиго преди 12 години
Види се как дяволът чете евангелието...
1
1
 
13
 
! Отговори
Def преди 12 години
Аз знам на едно място има още свободни, може да ми пишете ако искате да ви продам!