Шеги след изборите: Как интернет се посмя на парламентарните избори?

Народното творчество е безспорно доказателство за свобода
7 апр 2021 07:10, Нели Христова
91

Традиционният хумор на българина съпътства всяко обществено и политическо събитие у нас. Резултатите от парламентарните избори не остават по-назад.

Още след обявяването на първите междинни резултати, народното творчество избухна. На фона на легендарната джипка, премиерът Бойко Борисов направи първо изявление във Facebook, за да предложи експертен кабинет. Интернет шегаджиите обаче не го взеха на сериозно и го припознаха като дон Корлеоне от "Кръстникът".

Не беше подмината и втората политическа сила "Има такъв народ". Интернет шегаджиите предложиха заседанията на новия МС да започват с танц на балет "Магаданс", който открива шоуто на Слави Трифонов години наред.

За министри номинации получиха любимите образи баба Вуна и доктор Ливайн, изиграни от актьорите в "Шоуто на Слави". А стилизиран образ на Цвета Караянчева се появи на трафопост в столицата. Графитът призовава хората да ходят пеша, точно както направи тя пред симпатизанти на ГЕРБ в края на септември.

Критично и хапливо, народното творчество е безспорно доказателство за свобода, смята журналистът Драгомир Симеонов.

"Този тип дигитално народно творчество в социалните мрежи е много важен механизъм - трябва да бъде ценено и да си го пазим и да му се радваме, защото то е още един допълнителен пласт на демокрацията, само че ироничният, смешният пласт", каза Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

А според експерти, кандидатите за народни представители си заслужават шегите, защото са подценили хората, пренасяйки кампаниите си в онлайн пространството. Така може да са спечелили удобното отсъствие на журналистите, но не са успели да предадат посланията си правилно.

И нека не забравяме - човек се отличава от всички други същества по способността си да се смее. А когато хуморът си отива, си отива и цивилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е объркал политиката с ШОУ.Не се управлява лесно държава доскоро с действащ Ньоиски договор и плащане на репарации а сега със свалени *** защото, са сасипани заводи, армия и т. н. И всичко заради великите сили. И Тодор Живков е искал да сме по дабре и др. след него та чак до Боико ама командват Великите.....
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ви цитирам коментар на един уж лекар в чужбина:"До 69Докато аз си харча парите на Малдивите.."!Някой вярва ли,че този комплексар е образован и е лекар живеещ в чужбина?Тези прословути Малдиви,Сейшели,о.Бали са винаги в ку'хите главици на много изп'ростели и комплексирани българчета,които не знаят,че лекари,политици,архитекти и т.н. успели интелигентни натури от западният свят предпочитат о.Ибиса,о.Тенерифе,о.Палма де Майорка,Малага,а много и от Холивудските звезди-Марбея,той бил на Малдиви ха
71
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
като гледма по доло някакъв ай ти спец са го налазили Герб *** но му се получава, щом го обиждат значи се дразнят, а и като гледам колко палци нагоре има спеца значи да очакваме още *** в подкрепа хаха
70
0
 
2
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Ако някой от читающата публика има по-добра и свежа идея за решаване проблемите с избора на вождове-кандидати нека я лашне в това пространство.Засега само пълното унищожение на матряла може да прекрати мъките человечески в РБ и постоянното либидо към изборните урни и разна изборна електроник.
69
0
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Другаре, въртимЕ се всэ из един магически кръг и сичуейшънът не се получава в Република България, което означава, че има нещо грешно с матряла.Даже Баце си го призна, кога беше кмет, визитирайки шатска земля и то баш в столицата на българите - Чикаго. (в оригинал Шикаго, щат Илиной)Следователно, на България е крайно необходима едан много голяма атомна бомба и проблемът ще се реши от само себе си.
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей Ай ти то,я си провери в чичко Гугъл кой фалира КТБ?НАЛИ СИ АЙ ТИ ,НЕ ТРЯБВА ДА Е ПРОБЛЕМ ЗА ТЕБ.
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагово или се мишките с подмокрени *** да управляват.А бе ,бат то Бойко пак е пет хода приди вас.Ами ,че той това и иска .Да ви пусне във властта и да ви гледа сеира.И после да гледа как ви разкарват и пак идва на власт.Това вече няколко пъти го гледахме.Само вие не поумняхте.Но този път ще ви разкара завинаги.
66
4
 
18
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
До моч 75ок, а ти какво предлагаш, за остане Бойко и корупцията да продължава ли? КТБ, и бизнеса на Божков и още колко други бизнеси направо си присвоиха, дори мой приятел е лично засегнат от Герб по същата схема като на Божков, та Слави-Да БГ-манолова това е на този етап и мисля че дори по-добре ще се правят от Бойко!
65
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ХОРА! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ!Не виждате ли, че Бойко отново пусна ХАРП, за да завали сняг и да предотврати МНОГОМИЛИОННИТЕ протести, които днес щяха да са пред парламента и централата на ГЕРБ?!?!Отворете си очите и прогледнете за истината!
64
19
 
18
 
! Отговори
моч преди 3 години
До IT-спецПростете моля , от кога хигиенистите на оборите в ТКЗС-то се наричат IT ?!Всеки средно интелигентен човек , който може да чете и да разсъждава (на средно ниво) никога не би избрал , още по-малко да дава шанс на субекти с биографиите на Мая и Слави да се доближават по какъвто и да е начин до властта. Щом искаш да строиш нова къща не ползвай строителните от па дъ ци от продънената ко чи на !
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69Докато аз си харча парите на Малдивите ,ти може да ползваш тротоарното ми право.Може и да обслужваш Славчо.Живееш в ЧАЛГАРИЯ,там всичко може.
62
5
 
3
 
! Отговори
вал преди 3 години
До Анонимен ШЪ ти разскажа как ще открият новият парламент.Тъмнина и изведнъж фойервеки силна чака-рака балет Магаданс и се изстрева водещият бъдещ министър-председател Славуца "ша въ скъсам сладури" и дава думата на резидента Радев. Благодаря ти готин.Първо поздравявам Боко с песента Сбогом казах но за теб са всички овации и честито с любимата ми песен от твоят репертоар "За крадец не ставаш сине щот си будала" ГОРЧИВО. Славуца отвърнал "Благодаря ти ПАДРЕ и едно Ферари с цвят със цвят черве
61
11
 
15
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
леле колко пр.ст народ коментира, значи Славчо го предпочетоха повечето емигранти явно защото си мислят че може да направи нещо, аз лично гласувах за Мая Ман. но това е, след като Слави излиза втори е редно да му се даде шанс и да видим какво може да направи, мисля че ще е отлична коалиция: Слави-Да БГ- Манолова че дори и ДПС с тях...
60
1
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Направи си справка къде си плаща данъците Слави!!!В Кипър! Извода е ЗАЩО!
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега ,изберете и Луна за президент ,за да докажете колко сте умни.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66, самият ти изказ и подреждане на думите, подсказва, че не си завършил МЕДИЦИНА, а "тротоарно право" и не си в чужбина, а в кошара "България" !
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В историята на планетата Земя няма случай който да докаже, че от овцата може да произлезе някой ден разумен хомосапиенс !
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66-ти, ако ти си в чужбина лекар и получаваш не зная колко си ?, не би висял тук да се правиш на "изучен" ид'и'от !
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България - К'Е'Н'Е'Ф, народът и - ОВЦА ! Срам ! Накой от тук коментиращите мал'оумници да оспори тези европейски и световни писания за истината у нас ? Къде сме по смъртност в ЕС от Ковид, къде сме по бедност в ЕС, къде сме по заплати в ЕС, къде сме по здравеопазване в ЕС, къде сме по корупция в света ! Къде изобщо се намираме на тази планета бе ид'иоти МАЛ'ОУМНИ ? Не драскайте минуси, а отговорете бе кр'е'т'ени пр'ости, отговорете на истината за нас !
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60Да ,*** избраха Слави.И докато ти си бъркал в носа и аз съм завършил медицина и получавам за месец това ,което ти няма да изкараш и за година в България.Та продължавай да си бъркаш в носа.И да слушаш Слави.