Борисов за кабинета "Янев": Пускат манипулации и внушения срещу ГЕРБ!

Кое наложи чистките в администрацията, пита той
Обновена: 22 юни 2021 13:16 | 22 юни 2021 13:16, Камелия Цветанова
387
Борисов за кабинета "Янев": Пускат манипулации и внушения срещу ГЕРБ!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ с поредни обвинения към служебния кабинет.

"Държат се като предизборен щаб на президента Радев и открито заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и фалшификати, насочени единствено към ГЕРБ", каза той по време на среща с Мисията за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Още по темата

В разговора, който се проведе в централата на ГЕРБ, участва ръководителят на Мисията Тана де Зулуета, както и двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред делегацията от ОССЕ Бойко Борисов изрази опасенията на ГЕРБ от неяснотата с доставката на допълнителните машини за гласуване, които според всички експерти са ключово условие за нормалното протичане на изборния ден.

Председателят на ГЕРБ припомни, че вследствие на измененията в Изборния кодекс, които мнозинството в 45-ото Народно събрание направи, вотът е 100% машинен и едно евентуално нарушаване на тази законова разпоредба би дало основание за оспорване на резултата от изборите.

Беше отбелязано, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина – 791, но все още не казва дали ще бъдат подсигурени достатъчно машини за гласуване извън страната.

От ГЕРБ алармираха, че през последния месец от служебното правителство, назначено от кандидата за президент Румен Радев, са абдикирали от своя основен и конституционно заложен ангажимент за организацията на изборите.
Непосредствено преди вота бяха

подменени и началниците на всички областни дирекции на МВР, както и областните управители, като голяма част от назначените принадлежат към една конкретна политическа формация. „Научаваме от медиите, че на места областни управители и МВР директори заплашвали с уволнение редови служители, които не оказват натиск върху гражданите да не гласуват за ГЕРБ“, посочи Борисов.

В заключение той изтъкна успешната организация на изборите за 45-ото Народно събрание, което бе отчетено в доклада на мисията от международни наблюдатели на ОССЕ. В документа пише още, че вотът е бил ръководен ефикасно, а основните свободи по време на изборния процес са били спазени. „Затова питам – кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на международните експерти“, каза още председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още по темата: избориОССЕборисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
14
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Много меко пипат. Не правят ревизии на всички гейберастки безобразия. Този наглец трябва да се радва,че още не е в следствения арест с верните си другари.
219
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами по-добре да Ви държат в неведение Вашата партия-предатели, за да не можете да реагирате и да учите хората, които не говорят добър български срещу 50 лв, къде и кака да гласуват за Вас Даже , ако може за нищо да не ви информирмират , така както Вие правихте със всички нас.Разкарай се вече наистина!
218
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
влиза Киркор вкъщи и - Гарабед с жена му в спалнята.мълчат...отиват в кухнята, Гарабед започва:и сега приятелю, ще почнат едни подозрения, едни съмнения...та и Герпадсжийската работа така
217
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом пускат значи има какво
216
15
 
31
 
! Отговори
кофти , МНОО КОФТИ преди 2 години
Много е кофти когато знаеш че си първа политич. партия , но НИКОГА няма вече да управляваш и няма да си Премиер .Президента вече води с 4:0 с/у ''вожда''!
215
10
 
20
 
! Отговори
Да преди 2 години
И бай Тощо , и И Костов такъв поглед имаха , когато паднаА!
214
13
 
29
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Борисов най-после е разбрал, че вече не е и никога няма да бъде министър председател. Българският народ видя как мутрата беше пазен от полиция. Разбар и как им раздаваше народни пари на полицаите, които изобщо не спазваха никаква дистанция по време на пандемията. 1000 лева за полицай, по 50 лева за пенсионер. Така ги раздаваше, че банката му, държавната, Бойко Борисов Раздава, фалира.
213
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
Ко рече ко
212
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ЕДИН ли сто-ников трольо ви остана? Очевидно много е закъсал, Грипльо си е стиснат, Ку...рва отдавна фалира, Божков вдигна ръце от некадърници, а кръгът Прокопсали се чеше зад ушите. Дерзай, трольо, ние сме с Днес.бг-то сме зад него, пляскай си плюсовете, на пето число следващия месец получаваш пакетче майонеза и целувка от баба Цона от ***!
211
13
 
25
 
! Отговори
mikki преди 2 години
Крадците от герб са много притеснени! герб никога повече няма да е фактор в тази държава, а помпозните заглавия на фалшивите новини които се разнасят с нищо няма да променят бъдещето на разпадащата се партия на крадците.
210
17
 
27
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Изчегъртваме ви! Успешно
209
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научаваме от медиите, че на места областни управители и МВР директори заплашвали с уволнение редови служители, които не оказват натиск върху гражданите да не гласуват за ГЕРБ, посочи Борисов. ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА БУДА. АБЕ БУДА ПРАТИ МИ МЛАДА, КРАСИВА И ДЕВСТВЕНА СЛУЖИТЕЛКА ДА МИ ОКАЗВА НАТИСК, СТИГА С ТИЯ ГРОХНАЛИ ФИДОСКИ И МЕНДОСКИ.
208
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
SORRY, БУДА. ИСТИНАТА Е ЛЕЧИТЕЛНА!
207
9
 
21
 
! Отговори
Илия преди 2 години
Не съм Янев, но ще му отговоря вместо него. Това не са чистки, а просто сменяване на хората, които искат да му направят паметник на Борисов. При това, докато все още е жив. Както бившите му съпартийци от БКП направиха на Живков в Правец. Е, неговият ще е в Банкя разбира се.
206
12
 
20
 
! Отговори
СНИМКАТА преди 2 години
На снимката Борисов гледа като бай Тошо и И.Й.Костов ,когато ги свалиха ,...е , и големите империи са се срутвали , но животЪ продължава !нека да посети и някои и ''дрруги'' места за ''отдих'' , ................заслужено !
205
11
 
11
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Абе в момента Борисов ли управлява?!Само питам,че учиндолците не спират да си чешете езиците.Безпомощни страхливци
204
20
 
13
 
! Отговори
Г-стин Борисов преди 2 години
Като ви каза Георги Марков да му направите импичмънт на Радев докато имахте мнозинство в парламента вие се направихте на демократичен. Е на Ви сега демокрация. Правителството си е на Радев и си работи за проваляне на всякакви избори и за преизбиране на Радев. Това е - от тук на сетне ще сме си все в криза и със служебно правителство. Освен ако ДПС не спечелят чрез ИТН и не си направят турско правителство - така нареченото "експертно" еничарско правителство.
203
23
 
11
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Ха,ха,ха Тука радевци и учиндолци бая са се възпламенили. По кротост бе ще изгоритеСмешници
202
10
 
27
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
На въпрос към Т. Биков , ''Защо сме най-корумпираната държава'' , ''той'' отговори :--В целият свят , има корупция ! Да се смееш ли или да плачеш , според ГЕРБ /всичките / , НЕнормалното в България е ''НОРМАЛНО'' !А-Й-Д-У-Ц-И !
201
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИмаТакъвГъзоид