Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарния вот, но връщането на Бойко Борисов не е приемливо
Обновена: 3 окт 2021 22:40 | 3 окт 2021 18:55, Анисия Иванова
182
Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

През 2009 и 2010 година премиерът Бойко Борисов призоваваше многократно тогавашния президент Георги Първанов да се изправи срещу него на парламентарните избори. Тези дни ситуацията се повтори отчасти, след като настоящият президент Румен Радев призова Борисов за свой съперник на президентския вот.

Пред БНТ Първанов коментира: "Тогава казах - не съм аз този, който ще хвърли страната в хаос, като оставя двете институции обезкървени. Това, което сега виждаме, до някаква степен повтаря това, което се случи през 2010 година".

По думите му с цитатите за "полата на г-жа Цачева" и отговорите от другата страна дебатът е загрубял и е тъжно, че президентът Радев е изоставил утвърдения президентски език. "Късният Радев прилича на ранния Борисов", коментира Георги Първанов.

Според него настроенията на обществото са с ясна посока и ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарните избори, но връщането на Бойко Борисов към днешна дата не е приемливо.

"Това, което аз казвам, не се отнася само за ГЕРБ, призивът ми е и към другите партии, които очевидно ще търсят конфигурация помежду си - това е една измислена битка, една тебеширена линия, която е прокарана между двата типа партии и в крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и ще потретим или не знам за кой път ще идем на избори", заяви той.

Според Първанов престоящите избори не са битка, а състезание, което става много интересно. Имаме президент, който стои относително добре, както и основна конкуренция в лицето на проф. Герджиков, който вдъхва респект, кандидатите им за вицепрезидент също събират симпатии, коментира още той. Не трябва обаче да подценяваме и останалите двойки - те могат да разбъркат картите.

"С появата на Лозан Панов балотажът става твърде вероятен. Ако се върнем на другите кандидатури - безспорно Радев е фаворит, но и проф. Герджиков има своите качества. Президентските избори винаги са били непредсказуеми. Нека да припомня 2010 г., когато бях 15-ти по рейтинг според социологическите агенции и взех, че спечелих изборите", каза Георги Първанов.

Той коментира и предизборните споразумения на партиите.

"С моя скромен опит в политиката мога да кажа, че смисълът на една кампания е да се разграничим, затова изпреварващите анонси объркат хората. Когато мине кампанията и се видят резултатите, трябва да се седне на една маса и да започнем да разговаряме, тези, които сме упълномощени, а не само с пет основни точки - образование, здравеопазване и това е", заяви Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
2
 
! Отговори
До 139 преди 2 години
Много точен коментар, кой разбрал, разбрал. Разсмя ме, браво.
135
3
 
2
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Късния Първанов прилича на ранния Първанов - човек без професия, но слуга на мафията. Матушка Россия му рече: ще те направим богат без да работиш и на гърба на болгарский народ!
134
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма интрига. Радев ще ги отнесе от раз. Можеше да е интересно С ***, но той е страхливец
133
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехаааа герберастите как са налазили. Шубето е голям страх
132
7
 
12
 
! Отговори
марксист преди 2 години
На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президентРумен Радев и вице президента Йотова.
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех,Гоце и той сиромах,копа до дъно. Ранният Гоце,сложи наколенки пред ранният Стоянов.Късният Стоянов бе излъган от късния Гоце.Късният Гоце и Стоянов,подбутват късния Борисов. И всичкото,заради ранния Герджиков2 Късният Радев не намира точния диалог с обществото.Прелетните от Харвард,се оплетоха в дъното на народната рекичка.На мен ми се хапва истински шоколад.Човешко е.
130
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоце си е ортак с Доган. Не случайно го активираха. Този *** професор няма шанс, защото е кандидат на ГЕРБ, ДПС и Дебелян
129
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП срещу Радев , ей ко нещо е властолюбието--------=========----------Първанов отдавна напусна БСП и беше коалиционер на Борисов заедно с Христо Иванов и Радан Кънев
128
17
 
17
 
! Отговори
олд преди 2 години
До Анонимен 133 Пич Радеф си е мутра от всякаде погледни му суратя.
127
6
 
6
 
! Отговори
БСП преди 2 години
срещу Радев , ей ко нещо е властолюбието
126
11
 
22
 
! Отговори
о преди 2 години
Няма да гласувам за президент, който е подкрепян от плеяда агенти на дс.Първанов е бо.лук, защото бил агент, а половината от комитета на Радев какви са?
125
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се превърна в това срещу което уж се бореше. И продължава да дъвчи Борисов, при положение, че вече има сериозен опонент в лицето на проф.Герджиков. И ако продължава в същия дух, нищо чудно да влезе в собствения си капан и да изтърве "сигурната" си победа...
124
4
 
7
 
! Отговори
г преди 2 години
Първанов е ***, защото е агент, а Агентите от комитета на Радев са ***, защото от комитета, хахаха!
123
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па, откъде ще спечели ГЕРБ, на тях им изнася калинки да са във властта и те да си правят каквото искат. Народа пати от всичко, Първанов получава едни добри пари като бивш, същото е и с Стоянов и Плевнелиев, сега ако се смени Радев и той ще се навърже, но това го плаща народа.
122
16
 
10
 
! Отговори
Лалугеров преди 2 години
И Първанов и Борисов са за затвора ! От едно котило крадци и мерзавци !
121
1
 
29
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Така е. И ранният Първанов всяка събота и неделя се прибираше да помага на село в Сирищник, а късният Първанов се чуди в кой от петзвездните си хотели да си направи СПА процедура.
120
3
 
18
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Един път и Гоце да тресне десетката. и предизвика жгнева на бившите си съпартийци и водещи офицери
119
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев каза: "Мутри вън!" и мигом тези, които се припознаха като мутри, застанаха срещу му!
118
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аве и тоя ли изкочи от дупката ХЕИ спите ли
117
7
 
30
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Първанчов нещо газ пикае. Изритаха го от бкп-то и сега гледа политиката през крив макарон. А е завистлив, та дрънка.