Велизар Енчев: Правителство ще бъде създадено, но ако БСП е втора сила

Според кандидата за депутат Трифонов е провалил две правителства
4 ное 2021 22:25, Нели Христова
45

България е на прага на третите парламентарни избори тази година. И този път БСП държи на позицията си - левицата няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС. А според кандидатът за народен представител Велизар Енчев от "Има такъв народ" са провалили и двата предишни парламента. 

"БСП доказа и в миналия, и в априлския парламент, че е единствената партия, която е диалогична, предвидима и внася стабилност в политическата система. Но какво да кажа за партията на уважаемия Слави Трифонов? Тази партия провали два парламента. Слави Трифонов и неговата партия провалиха два парламента", заяви кандидатът за народен представител от левицата Велизар Енчев в "Денят ON AIR".

Енчев потвърди позицията на БСП, че няма да влиза в коалиционни преговори с ГЕРБ и ДПС. По думите му е от съществено значение левицата да е втора политическа сила на парламентарните избори и така вторият мандат да бъде връчен на Корнелия Нинова.

"Не можем да си позволим лукса да играем сценария от 45-ия и 46-ия парламент, когато партията на Слави Трифонов си гледаха часовника и повтаряха непрекъснато – "По-бързо да закриваме парламента, да ходим на нови избори". Това не значи, че не може да преговаряме да съставим редовно правителство и бъдете сигурни – то ще бъде съставено, но ако БСП е втора политическа сила", категоричен бе социалистът.

Според Енчев една от разделителните линии на БСП е изграждането на АЕЦ "Белене".

"Това е кауза на коалиция "БСП за България".  АЕЦ "Белене" трябва да се построи, защото всеки ден, в който все още не е взето решение и по същество се уважава перверзната теория на Бойко Борисов, че това е "един гьол, в който са потънали нашите милиарди", ще бъде жесток удар по българската икономика и стандарта на българските граждани", подчерта кандидат-депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той все пак призна, че подобна подкрепа не се среща сред евентуалните коалиционни партньори на БСП, в частност "Демократична България", "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

"Правителство не може да има на всяка цена, но обединение около програма може да постигнем на всяка цена", смята Енчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, сохрани! Не стига, че трябва да търпим тая руска марионетка ами сега и комунисти да ни управляват.Малко ли ни беше 45 години терор ами пак. Мислете бе, хора!
20
0
 
11
 
! Отговори
Време е преди 2 години
да спечели България.
19
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХахахаБСП ще са с управляващите, няма да са извън управлението.
18
7
 
18
 
! Отговори
Заблеяло ми агънце преди 2 години
агънцата от хора на БКП си блеят пропагандата за "евтиния" АЕЦ.
17
26
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува. Дб и ПП ще имат общо 180 депутата. А бсп, герб и дпс отиват завинаги на бунището. Ще има доста изненадани от резултата, но ДБ ще има към 110 депутата, а ПП 80.
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Блеещи овце АЕЦ БЕЛЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОИ, АКО НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ в племена със знамена и без собствена енергия, а нищо не пречи и в Козлодуй да се построят други нови реактори, едното не пречи на другото, даже е по-добре.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, тези още се мислят за единствени и неповторими. Време да е се сблъскат с действителността ... за трети път!
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОСТРОЯВАНЕТО НА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ОЗНАЧАВА, че няма да има енергиен колапс в България, защото това се очаква в следващите години, ако не построим тази централа, АЕЦ Белене, означава, че ще имаме и собствена енергия, а няма да сме зависими от някой друг, в АЕЦ Белене сме вложили много средства,пари,труд, имаме реакторите и площадката, само да се дострои! А от построяването на Белене зависи дали ще имаме и евтина енергия, от която зависи бизнеса, населението,транспорта, цена на продукти, раб. места и в
13
10
 
11
 
! Отговори
Блеещи овце преди 2 години
АЕЦ Блеене е скъсана страница от съветската ни истерия. Разбира се, че няма да бъде завършен и ще си остане гьол. Реакторите ще отидат за 7 и 8 блок на Козлодуй
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПОСТРОЯВАНЕТО НА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ОЗНАЧАВА, че няма да има енергиен колапс в България, защото това се очаква в следващите години, ако не го построим, АЕЦ Белене, оначава, че ще имаме и собствена енергия, а няма да сме зависими от някой друг , в АЕЦ Белене сме вложили много средства,пари и труд, имаме реакторите и площадката, само да се дострои!
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТова, че БСП подадоха ръка на ИТН, не означава, че са едни и същи партии, едните са леви, а другите са десни, общото е, че и двете партии са консервативни, партията на Слави е съставена от хора предимно на ГЕРБ, също и на СДС, ДПС.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическия номад Финтизар Хленчев откак го изпъди Нинова от БС(П)ТВ обърна палачинката и пристана на Слави. Де що партии е обиколил този другар. Слави кога ще му даде праймтайма в 7/8 ?
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН ще си получи заслуженото шамар на изборите, но ще има доста гласове. Въпросът е колко масово ще се гласува. При слаба избирателна активност печелят ГЕРБ и ДПС. При голяма избирателна активност, ГЕРБ и ДПС губят.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е това е модерно ляво желание - да си втори в надпреварата.вече първия не взима нищо.
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първото място си е естествено за ГЕРБ, второто за ИТН, третото може да си го делят - ДБ или БСП.
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЕЦ Белене означава още милиарди от бюджета към частни фирми и двойно по-скъп ток, заради цената която ще струва изграждането му...
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другари, дойде времето да крадем отново народа!да напревим една 7 морна коалиция от наши партии и да почваме.
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно обратното господин Енчев. Ще има правителство само ако БСП не е втора политическа сила, защото няма да има думата да съставя ляво правителство при дълбока криза. Леви правителства са възможни само когато няма криза.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и не си помисли някой да е бие ГЕРБ, всеки се точи за второто място, и БСП и ИТН и ДБ и ПП на канадеца.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че си го каза човека. Поне вече всички знаят, че ИТН са хора на БСП! Че все още имаше заблудени уфси, визирам ония от чужбинско.