Петко Георгиев: ПП да скъса пъпната връв с Радев

Хората не искат лична власт на президента, смята журналистът
15 ное 2021 11:04, Красимир Ангелов
69

Резултатите от предсрочните парламентарни избори изведоха на първо място на сцената нов политически играч. Какво може да се очаква от "Продължаваме промяната"?

"Има сериозни основания да се смята, че "Продължаваме промяната" е пряко свързана с Румен Радев. Ако тази пъпна връв съществува и не бъде отрязана, "Продължаваме промяната" не я чака светло бъдеще, нито я чака силно правителство", заяви журналистът Петко Георгиев в студиото на "България сутрин".

Според него гласувалите за формацията на Кирил Петков и Асен Василев няма да продължат своята подкрепа, ако разберат, че се сформира "нещо като лична власт на Радев".

"Двамата млади лидери имат излъчване на технократи, които ще направят кабинет. Точно това искат българите в момента, те доста се умориха от политиканстване и искат нещо много ясно, с перспектива, без да има прекалено много витиеватство", изтъкна журналистът Мира Баджева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е интересен сривът в "Демократична България".

"Това, което видяхме беше голям филмов обрат – един много харесван в началото кандидат, който накрая се превърна в минно поле. Самите избиратели на ДБ се разделиха и не може, когато искаш да печелиш избори, да лансираш кандидат, който всъщност не ти дава нищо, а ти взима", смята Баджева в коментар на президентската двойка, подкрепена от ДБ.

"Продължаваме промяната" проби и в останалата страна, спечели всички големи градове. Така започва политическата промяна – с големите градове. Те имат национално покритие и правят пробиви на места, където никой не е очаквал – крепости на ГЕРБ като 25 МИР", подчерта Петко Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
20
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Каква промяна бе г-н Георгиев? Ицо Хазарта с неговите песни тип Слави спечелил! Че той има ли интелектуалния потенциал на лидерите? А колкото до Петков какъв премиер ще е щом не спазва законите и Конституцията , агитира в изборния ден , раздава постове срещу дарения за кампанията?
43
15
 
14
 
! Отговори
Колега преди 2 години
Добър журналист,интелигентен мъж,ама тука много се изложи.Защо бе,Петко?И твоят мозък ли вече е промит?Защо не гледаш дали човека е почтен,а се взираш в неговите симпатии?Все пак Радев е натовски генерал,а не е завършил школата в Симеоново,нали?
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е че ИТН отидоха там-където им е мястото в канала, след още 4 години вече няма да си спомня никой за тези безлични "политически играчи"
41
16
 
19
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Връзката с Румен Радев е най-големият недостатък на новата формация ПП. Сформирането на правителство ще е много трудно. Няма как да стане без гласовете на ИТН. Да не забравяме, че точно Кирчо и Кокорчо бяха ябълката на раздора между ДБ и ИТН, когато Слави се опита да прави правителство. Точно ИТН извади компроматите срещу всеки един от тях. Жизнено важно за демокрацията в България е Румен Радев да не стане президент.
40
13
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Тоя ?Джурналист" кой го е упълномощил да изказва мнение от името на всички хора.Лично но мен ми писна от партийна безотговорност и само кражби и оправдания с други като тях.Предпочитам еднолична власт и поемане на отговорности.
39
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що да късат пъпната връв? Само така може да има ефективно правителство, когато има подкрепата на президентството а не като Бойко - да лае и да прави всичко наобратно само защото Радев бил инициатора.
38
16
 
17
 
! Отговори
ира преди 2 години
Абе Радев ви пречи много .друго е с Герб президент герб прокурор и кметове пак да си въртите синджира както си иската Това ви е целта още да дербидействате затова толкова ви пречи Радев ама няма да стане Вие сте най грозната и най простата партия до сега не забравме и кражбите и лъжите и калинките и мата хари и куб други простотии за сметка на народа
37
8
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
ПП не могат да сформират правителство - дори чисто математически няма как да стане! Вариант е служебно + парламент!
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборите ги спечели Херо.
35
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти скъсай пъпната връв с еднокнижника и всичко ще бъде наред.Не се излагай,Петко.Интелигентен мъж си и не ти прави чест да си толкова зависим или тесногръд.,
34
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак някой говори от името на хората. от къде знаеш какво искат или не. Киро ще е премиер, Радев президент. Това избра народа
33
3
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Ами като не искате да гласувате,може и това да се случи.Дори без промяна на конституцията.
32
0
 
7
 
! Отговори
Тогава преди 2 години
До БЕЗПЪТИЦАСледващия път *** да гласуваш и ти.
31
0
 
18
 
! Отговори
Оттук нататък преди 2 години
...ЩЕ ВИДИТЕ СИЛНА БЪЛГАРИЯ ТОЧТО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН! ИМПЕРИИТЕ НИ ИЗЯДОХА!
30
14
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
А ти въобще не се пробваш да мислиш.Караш си така по инерция и каквото ти спуснат от ГЕРБ.Аз съм живял по тошово време и никак не ми беше зле.При това не съм членувал в партията.Бях обикновен служител в държавна организация и със заплатата си от 200 лв + още толкова на съпругата си хранехме семейството,ходехме 2 пъти в годината по 14 дни на почивка и си построихме дом.Е,не можехме да пътуваме на запад,но бяхме 9 милиона.
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В каква "пъпна връв" се е оплел па тоя? Къде му се привижда?
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Кирчо ще промени и без това ненавижданата от него Конституция и ще позволи на хора с двойно гражданство да стават премиери и президенти. И предвид резултатите от изборите, сещате ли се с какъв произход ще е следващият премиер, че и президент?
27
7
 
19
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
СКОРО КИРЧО ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ Е ЖЕРТВАН И НЕ Е НИКАКЪВ ПОБЕДИТЕЛ! НАИВНО ДЕТЕНЦЕ! НАРОДЪТ - СЪЩО ЩЕ СИ ИЗРУЧА ЖАБЕТАТА. ПП= ВТОРО ИТН. НИЩО ПОВЕЧЕ. НО КИРЧО СЕ ОКАЗА ПО- НАИВЕН И ОТ СЛАВЕ.
26
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха разни да наливат акъл..... А изказа ли се оная ГЕРБо-лижещата професорка или още не е?!
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А после казват че нямало файда от избори. Ето че има. Идват нови свежи хора. Самоче трябва да се промени закона за партиите и да не се искат подписи за да влезеш в политиката. Това е неприемливо забраняване на правото всеки да бъде избран щото тия подписи само партиите могат да ги събират . Така те ни дават само боко и *** и карадайъ а на нас ни трябват други хора.