Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство

Сачева: Хората избраха коалиционно правителство
5 окт 2022 09:19, Петя Славова
148
Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство
Снимка: БГНЕС

Крачка назад направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера, заявявайки, че ГЕРБ е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. Той заяви, че е готов да не бъде премиер на пресконференцията на партията.

Още по темата

"Това, което казаха избирателите на изборите, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а искат коалиционно управление, защото има различни мнения и идеи в обществото и те трябва да намерят начин да се реализират през една управленска програма". Това заяви пред Нова тв бившият социален министър Деница Сачева.

По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен и допълни, че ГЕРБ са се фокусирали върху широко правителство.

"На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи", заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта е управление и преговорите да изяснят общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

Сачева коментира и премахване на идеята "модела - ГЕРБ": "Когато каузата на политически субекти е само омразата, не знам колко време може да се продава тази кауза на избирателите".

Според нея хората имат реални проблеми, които трябва да бъдат решавани. Ясно е, че хората искат съгласие между политическите сили и да се говори по конкретните теми, от които се вълнуват като как ще изкарат зимата, с инфлацията, публичните средства, енерговносителите и къде е България в тази сложна геополитическа задача.

По думите й ГЕРБ иска напредък на държавата и обясни, че е наложително да се направи бюджет.

Тя допълни, че партия ГЕРБ не бягат от темата за корупция. "Нямаме против да се работи по тази тема, но да се разследва обективно. Но коя от темата за корупция се доказа до този момент", попита Сачева.

По темата правосъдие, според нея единственият начин да се реализира съдебна реформа е да има голямо конституционно мнозинство и главният прокурор не може да се сменя от политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
3
 
! Отговори
Heee преди 1 година
Въпрос на време е народът да се измори от избори. В този случай виновните ще са партиите, които не търся диалог. Вече Отровното трио, МаяМа и ИТН платиха цената. Следващите ще са ПП и ДБ, ако не намерят решение.
91
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 1 година
по -широко от Сачева?
90
3
 
1
 
! Отговори
555 преди 1 година
Видя се, че омразата, противопоставянето, червените линии, ни докарват до умствена деградация гарнирана с мизерия. Сега ще се види кои партии са отговорни и мислят за народа. Няма никакво значение от коя партия ще е премиера , от кои партии ще са министрите, важно е да са добри професионалисти, да работят съвестно. От всички партии има свестни хора-обединете се в името на доброто в тези размирни времена.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари, то се видя че трябва ОФ правителство.
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което иска ГЕРБ в момента от Опозиционните партии в парламента е нагло! Тоест,те да " Узаконят" властта и в държавата!-:(( Ми нагло е бе хора!-:(( Когато ПП управляваше,не беше спешно да има правителство и го свалиха ГЕРБ,Сега що да е " спешно" д им правителство,че и то на ГЕРБ?? ГЕРБ няма шанс да управлява повече България!!
87
2
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Най-смешно /трагично/ е как прокурватурата /надпартийна/ слезе толкова ниско да оправя партийните мераци на Добрев син
86
3
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Абе аз не мога да разбера? До вчера Герп голям го вадеха ,сега плачат като вдовица за ....Има ли някой трезвомислещ в тази държава дето да си мисли .че тези крадци ще се променят?те докараха България до това дреже.Първо промяна на съдебната система.Никой ,ама никой да не може да краде по-вече безнаказано.Най-големият ни проблем корупцията.
85
1
 
5
 
! Отговори
гелето преди 1 година
Абе Боко, как да я обичам тая противната, как да я прегърна - трябва на три да се сгъна. Недей така, чадо. Фокус е съсредоточаване в една точка, екак точката да е широка - нещо не ми се връзва
84
2
 
8
 
! Отговори
фф преди 1 година
Безуспешни опити да се спаси банкянската разбойническа организация,в частност-багдатския крадец.Няма да стане.Ще си понесете наказателната отговорност, заради престъпленията от години.ГЕРБ окраде народните пари от 12 год.
83
2
 
3
 
! Отговори
НА ПОРЦИИ. преди 1 година
ВИДЯ СЕ, ЧЕ ВСИЧКИ КРАДАТ В ИМЕТО НА НАРОДА? Е, НАРОДА ГИ РАЗПРЕДЕЛИ - ДА ИМА ЗА ВСЕКИ ПО МАЛКО, СТИГА ДА СЕ РАЗБЕРАТ!
82
0
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
КРАДЦИТЕ СЕ СЪБИРАТ ЗАЕДНО И КОАЛИЦИОННО ЩЕ НИ КРАДЪТ
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война в Тексас. Остин е пламнал. Почна се.
80
2
 
6
 
! Отговори
добре ,де преди 1 година
Свалихте правителството, спечелихте изборите, а не искате или не можете да управлявате? Никакъв съюз с крадците и престъпниците, путинофили....Герб ,Възраждане и ДПС.
79
0
 
3
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Бобсуне, вие нали си имате програма бре, казваш, това е нашата програма, ние нея ще изпълняваме, който иска да ни подкрепя, ако не....да идват вторите, ако пак не се получи, Радев да си избере едни и дано там стане нещо иначе...на всички ни е ясно какво следва. Тва дето герберите го предлагат всички да се прегърнат и да се обичат заедно просто няма да се случи, та те не се понасят помежду си бре, как ще мелят заедно брашно?
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови избориииии.
77
0
 
7
 
! Отговори
Партия кръвопиец преди 1 година
За пореден път казвам -няма партия, коалирала се с ГЕРБ, която или да не е асимилирана (СДС) или тотално заличена от политическото пространство след 1 мандат най-много (Яне, ПатрЕотите). На който му се прави харакири, да заповяда при Буци. Ще ви употреби и захвърли като к*рвите дето си ги вика в дувара в Банкя.
76
0
 
5
 
! Отговори
САЧЕВА преди 1 година
МНОГО СИ ОМЪРЛУШЕНА-ВОЖДА ВИ ПОДАВА КАТО ,,ПУШЕЧНО МЕСО,,-НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ-,, НАВСЯКЪДЕ ТРЯБВАТ ХОРА,,
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Широка коалиция - с други думи Бойче ще ви даде от баницата, но като трябва да се яде дървото ще го ядете вие. Питайте Валерката и Каракачанката
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм другар ,още повече лапачи от герб ,нищонеможещи, нищонеправещи калинки напълнили общините ,заплатаджй и източили парите за България през фондове
73
1
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Тази на снимката я усещам,че обича да налага жертвите си с кожен колан! Малко на психичноболна мяза