Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство

Сачева: Хората избраха коалиционно правителство
5 окт 2022 09:19, Петя Славова
148
Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство
Снимка: БГНЕС

Крачка назад направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера, заявявайки, че ГЕРБ е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. Той заяви, че е готов да не бъде премиер на пресконференцията на партията.

Още по темата

"Това, което казаха избирателите на изборите, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а искат коалиционно управление, защото има различни мнения и идеи в обществото и те трябва да намерят начин да се реализират през една управленска програма". Това заяви пред Нова тв бившият социален министър Деница Сачева.

По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен и допълни, че ГЕРБ са се фокусирали върху широко правителство.

"На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи", заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта е управление и преговорите да изяснят общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

Сачева коментира и премахване на идеята "модела - ГЕРБ": "Когато каузата на политически субекти е само омразата, не знам колко време може да се продава тази кауза на избирателите".

Според нея хората имат реални проблеми, които трябва да бъдат решавани. Ясно е, че хората искат съгласие между политическите сили и да се говори по конкретните теми, от които се вълнуват като как ще изкарат зимата, с инфлацията, публичните средства, енерговносителите и къде е България в тази сложна геополитическа задача.

По думите й ГЕРБ иска напредък на държавата и обясни, че е наложително да се направи бюджет.

Тя допълни, че партия ГЕРБ не бягат от темата за корупция. "Нямаме против да се работи по тази тема, но да се разследва обективно. Но коя от темата за корупция се доказа до този момент", попита Сачева.

По темата правосъдие, според нея единственият начин да се реализира съдебна реформа е да има голямо конституционно мнозинство и главният прокурор не може да се сменя от политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
На всички вече е ясно,че вече никоя партия няма да има мнозинство и да управлява еднолично. Коалиционната форма на управление ще се наложи за много-много мандати напред и затова лидерите на партии,лишени от чувството за диалогичност, трябва да напуснат политическата сцена. Такива субекти разделят обществото и не са нужни на никого. Диктатурите на отделните партии вече са в историята.Нужно е разбирателство по важните теми на народа а не на отделни "лидери".
71
4
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен..........Представете си ,че ГЕРБ я няма.........Хахахаххааа, ама както върви БСП ще я няма, другарю :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
76 а Борисов не му ли масажира краката на Живков ве
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представете си ,че ГЕРБ я няма ! Виждам всички други на една маса ,всеки може да работи с другия и да постигат решения и съгласие! Ех ,това е мечта , но нека е превърнем в реалност.Избори до дупка,до изчезването на ГЕРБ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
68
4
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен........Грешиш. ПП е новото БСП, подмладено. Чашков е дрът ДС изедник.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с това клише, че в името на България ще правят широка коалиция. В името на кого тогава 12 години ни мачкаха и пъдеха младите от родината ни? Ниокога вече ГЕРБ в управлението на страната. Нови избори, нови разпределения на мандатите според новато преброяване, масово гласуване и нещата ще си дойдат по местата.
66
2
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, много е важно, че БСП е в канавката с 20 депутати :))))))))))))))))))))))))))
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога ГЕРБ, напъваха за нови избори са резултатът щял да бъде същия. Мъpши айде да ви видим сега горивото дали е скъпо
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има широка Евро ориентирана коалиция между ГЕРБ-ДПС, ПП и ДБ срещу проРуските партии БСП, Възраждане и БВ!!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава да се обединят официално и ще имаме отново еднопартийна държава. Демокрация в 21-ви век.
62
2
 
6
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 година
"да се дават толкова пари за избори"-вие доволно участвахте в свалянето на правителство,като знаехте,че резултатите ще са същите.Но нали трябва да се задоволи ББ-бил морален победител.Хайде,прави правителство с тези,които махнаха ПП.Не може да обиждаш,лъжеш брутално и после да искаш от тях да те подкрепят.Вие защо не ги подкрепихте?Хем ги плюете,хем искате подкрепа.ГЕРБ забравят,че в България все още има хора с ДОСТЙОНСТВО.Вие безгръбначните и ББ съсипахте д-вата и това е безспорен факт.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко бе хора днес Борисович ще изръси други празнословия. Кефя се днес как неговите кокошки в неговите телевизии демонстрираха някаква смиреност и едва ли не герб е партия от 2 дни и не ни е крала, лъгъла, била, гонила 12 години. Няма как да се забравят поразиите на тия над децата ни.
60
1
 
4
 
! Отговори
Политик преди 1 година
Първо е личния интерес . А после ако има време обществения.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давайте и така и на следващите избори ще ви е нужна само една гласоподаватена секция.
58
7
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Никаква коалиция с младежкото БКП - ПП. Твърда НАТО коалиция с ДПС, Янев и ако дyпе им държи на ДБ - ако са десни въобще.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази партия ГЕРБ свали законен кабинет! Сега от къде н къде,ще искат подкрепата,н тези които свалиха от власт? ГЕРБ е много Нагла партия,!Да връщат мандата ГЕРБ в момента в който ги получат!! ГЕРБ няма шанс да управлява повече!!!
56
1
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Нашата чистачка на входа на блока изглежда така. Като две капки вода! Избори до дупка за Винету докато се разори от купуване на гласове!
55
2
 
2
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
Ту, както и в страните от Източна Европа ти нареждат какво да правиш. А не ти каквото искаш да направиш.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички около баницата! Да ядем дружно, народът да гледа и преглъща.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега иска коалиция,не бе ли същото да подкрепи ПП ,ДБ в работещият парламент и да няма избори,след като мислиш толкова за България и нейният народ?!Не ти искаше цялата власт,някой те подведе,че сега е момента и ти клъвна!Това е краят за ГЕРБ и Борисов в политиката,тяхното изчезване ще доведе до обединение на българите и просперитет на България!