Едвин Сугарев: Българите се пробудиха от чалгаджийски сън

Книгата му "Подлите времена" с премиера днес
4 сеп 2013 08:26, Петя Славова
20
Едвин Сугарев: Българите се пробудиха от чалгаджийски сън
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Едвин Сугарев описва"Подлите времена" в книга, чиято премиера ще бъде от 18.00 часа днес до фонтана пред Президентството, съобщиха издателите.

Според автора подлите времена са днешните. Той определя книгата си като "една книга за фасадния преход, за корупцията, подмяната и лъжата, както и за протестите срещу тях, за пробуденото гражданско съзнание и за шансовете ни да превърнем България в нормална страна".

Едвин Сугарев смята, че 2013 г. не е случайна година и ще бъде запомнена - тъй като е преломна в новата българска история, пише БТА.

"Това е годината, в която стана виден моралният банкрут на българския преход към демокрация. В която маските паднаха и видяхме бесовското хоро, танцувано от управляващата класа", добавя той.

Още по темата

По думите на Сугарев тази година е и "рождена" - "защото в нея се пробудиха българите, заспали тежък чалгаджийски сън - и осъзнаха себе си като граждани. Защото продължаващите месеци протести доказаха, че чувствителността на младите не е притъпена - и че има надежда България да се превърне в нормална страна". Според Едвин Сугарев най-важното от 2013 г. още предстои. Книгата ще бъде представена от проф. Божидар Кунчев.

Както и Dnes.bg писа, поетът обяви гладна стачка в знак на протест срещу кабината "Орешарски". Сугарев започна да гладува на 26 юни и изкара без храна 22 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Не са се пробудили. Просто бълнуват на сън.
17
5
 
1
 
! Отговори
Червено куфарче преди 10 години
И до днес съм благодарен на Сугарев че стартира люспенето на *** със гладната си стачка преди 20 години! Ако си беше понесъл достойно изборната загуба, Желю и Дертлиев нямаше да се отцепят в СДС либерали и СДС център, и можеше и до днес да са накуп седераските змии! Не ми се мисли, можеше да се наложи да емигрираме към братска Русия и да живеем от партийни подаяния. За щастие този човек ни спаси!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блажиш ли, блажиш ли, Еди...
15
1
 
7
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Eвреинът Суги нали щеше да гладува до смърт ?! Никога, никога не вярвай на *** !
14
0
 
3
 
! Отговори
класик преди 10 години
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил..."Христо Ботев - Борба"Лудите, лудите те да са живи!"Иван Вазов - Под иготоТа така е у нас от време уно.
13
5
 
10
 
! Отговори
мама преди 10 години
Боже ,пази България и от този! Пак ще "ГЛАДУВА"
12
5
 
10
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Този или е луд, или нас ни прави на луди
11
2
 
3
 
! Отговори
chalga преди 10 години
ei pumqr kaji v koq chalga se pee za kokain za xapcheta za moite bratcheta i takiva ei tova e voina na branshove ne nijno da slushash vsichko jiveii si jivota *** publichen
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе този нямаше ли да "гладува до смърт"?! Питам, `щото много жив изглежда...
9
6
 
21
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Еврейчето сугарче много се е засилил да "пробужда" българите след 24 години!
8
4
 
19
 
! Отговори
acho преди 10 години
Той от много гладуване се е побъркал човека. Брадат козел.
7
4
 
21
 
! Отговори
Еди преди 10 години
Наистина е време някои стари "муцуни" да се скрият... Този човек беше част от най-подлите времена, изявявайки се като марионетка на прехода, чрез която показваха, че уж има демокрация... Май беше и посланник някъде, но никой няма да го запомни с това. Най-вероятно приятелският кръг на Роско му е платил да "гладува" и да влиза пак в изтърканата роля на десидент...
6
3
 
19
 
! Отговори
toto преди 10 години
нали гладуваш ,не изглеждаш на гладувал 22 дни
5
3
 
25
 
! Отговори
моджо преди 10 години
Едвине, няма по-голям артист от теб. Що не си седиш у дома да си правиш диетите, които наричаш гладни стачки? Какво си тръгнал да ни занимаваш с разсъжденията си, та чак искаш и да ни ги продаваш. На чист пернишки: Ае нема нужда.
4
1
 
24
 
! Отговори
до всички преди 10 години
как да вярвам на човек който подкрепя Б Борисов?
3
0
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ТАЗИ КНИГА КАКТО И ДРУГИТЕ МУ ТВОРЕНИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРОЧЕТЕНА САМО ОТ АВТОРА !
2
7
 
7
 
! Отговори
KrumZarkov преди 10 години
прав е за чалгализацията. но съня още си го има. трудно се мени манталитета на хората простаци сме си до доказване на противното
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти докога ще разиграваш хората като маймуни? Нали щеше да гладуваш до оставката на правителството? Този твой изтъркан номер вече сме го гледали. Скрий се някъде и престани да ръчкаш огъня.