Алек Попов: Търсенето на смисъла е сред нещата, които преследват младите

Според него "Сестри Палавееви" показва как животът намества хората
Обновена: 7 сеп 2022 10:39 | 7 сеп 2022 10:36, Петя Славова
5

Пълният прочит на трагикомичната история "Сестри Палавееви в лабиринта на младостта" е представен вече от Алек Попов. Апокрифният разказ получи висока оценка както от читателите, така и от критиката, още с излизането си.

По думите на писателя, той е решил да включи част, която е написал преди да се заеме със създаването на самия роман.

"Много подробно изследвам своите герои и времето, в което те живеят. Тази част има формата на документален разказ, малко по-различен от останалото. Това придава друга дълбочина на историята. Това е четвъртото издание на книгата, добавил съм нови глави и съм изчистил историята", сподели той в "България сутрин".

Писателят определя романа "Сестри Палавееви в лабиринта на младостта" като история, която те поглъща и е много трудно човек да излезе от нея. Книгата е с отворен финал, а засега Алек Попов не е написал трета част.

"Тази история е като пъзел. Започва с мистериозното им зачатие. Отгледани са от много елитни гувернантки. Дълго време домашно възпитание, после попадат в Първа девическа гимназия - една от най-елитните по онова време. Има много забавни моменти в историята. Проследявам всички учения и каузи, през които тези две млади момичета минават, за да стигнат до съпротивата", разказа писателят пред Bulgaria ON AIR.

По думите му търсенето на смисъла е едно от нещата, които преследват младите хора, а идеята за революция е много силна у младия човек.

"За тях в този бунт има еротичен трепет, действа като афродизиак за младия човек. Това е доста поучителна история и показва как животът намества хората. Това е един урок, който човек трябва да научи сам. Книгата разказва за това как времето дава суров урок на две момичета, които са авантюристичени по дух, но имат честни и добри сърца. Тяхната история е погледната от комичен и парадоксален ъгъл", каза писателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите ще има да търсят смисъла но нищо няма да намерят. Още много дълго време.Дотогава само ще се чудят как да съществуват, и за не да ги боли глава от тези мисли ще вземат да изпушат едно джойнтче или да изгълтат бутилка уиски. И с това животът за момента ще се намести. До мига в който няма да има връщане назад. не знам дали е хубаво да опоетизираш подобни ситуации. По - скоро трябва някой прагматик да реши проблема генерално и да остави на младите само да избират. Ъхъ
3
0
 
3
 
! Отговори
Преди време прочетох преди 1 година
първата книга "Сестри Палавееви". Втората не ми е попадала, но ще я прочета. Първата я считат за комично литературно произведение, но ако се напише реална история на така наречената съпротива у нас по време на ВСВ, ще лъснат още много други подобни истории. Като казвам реална история, имам предвид многообразните лични истории, вследствие на които нелегален, партизанин, ятак или помагач се оказва кой ли не.После измислили това АБПФК и започнала блъсканица за облаги. Знам гнусни истории, за жалост
2
1
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
За мен Алек Попов е гений. Който намери време нека да прочете "Метаболитните хора" и ще се увери в моето твърдение. Свалям му шапка на този велик ум! Всеки наш друг съвременен писател е "юноша блед" в сравнение с него. Без изключение. Г. Господинов не го считам за писател , а скучен и циничен въжеиграч.
1
0
 
0
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Кви Млади и Смисъл бре? Всичко е заминало по дяволите и в чужденеция. Тия връткат останките от България по телевистан и тва си е. Е са Зимата Приключвация Официално. Да нема въпросчета Кво стана? Те го те.