След новите мерки – как ще се движим из страната

Според депутатът Красимир Ципов, мерките са необходими
20 мар 2020 23:00, Нели Христова
203

Драконовски мерки за борба с коронавируса налага правителството. Сред тях е забрана за пътуване между областните градове, освен ако не е с декларация от работодателя, по медицински причини или по постоянен адрес.

"В заповедта на министъра са разписани основните причини - най-вече човек да се придвижи до работното си място. На такива мерки са подложени и хората във Виена. Тези мерки са необходими, не трябва да допуснем разпространението на тази зараза", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Според него при нас заразата не се разпространява така бързо и няма такива последици като в други държави.
"Законът за извънредното положение предвижда възможните най-спешни мерки. Ще се спрат определени действия като продажба на различни имоти и вещи. Целта е да се създадат такива условия, че след приключване на извънредните мерки, държавата да функционира нормално", обясни Ципов.

Той добави, че се регламентира възможност работодателите да могат да осигуряват надомна работа на своите служители.

"С предложенията между първо и второ гласуване правителството доказа, че желае да направи всичко възможно да ограничи тази зараза и да няма изключително негативни последици за икономиката на страната", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

По думите му някои от предложенията на БСП са заслужавали подкрепа.

"БСП не предложиха мораториум върху битовите сметки, а да се спре плащането им. Ние имаме текст, в който пише, че се отлага това плащане и да не се трупат лихви. Разходите за едни са приходи за други. Бизнесът е този, който ще бъде най-сериозно засегнат", отбеляза Красимир Ципов.

Българската армия ще може да участва в прилагането на мерките срещу разпространението на коронавируса, решиха още депутатите.

"Идеята е съвместно всички компетентни органи да участват пълноценно за ограничаването на последиците от заразата. Въоръжените сили ще подпомагат другите органи, да се проверява самоличността на лицата, които не спазват наложените противоепидемични мерки, да проверяват МПС-та и да използват физическа сила, когато е абсолютно необходимо. Става въпрос най-вече за проверки", разясни Ципов. 

Депутатът от ГЕРБ добави, че не става дума лицата да бъдат задържани, а полицаите ще им оказват, че те не могат да посещават паркове.

"В този момент трябва да сме изключително отговорни и към себе си, и към близките си, трябва стриктно да спазваме правилата за дистанция", апелира Ципов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
12
 
! Отговори
Радо преди 4 години
Айде нема нужда и от военни.
130
0
 
20
 
! Отговори
Orba преди 4 години
Хората ще се отчуждат един от друг. Някои няма да издържат психически и ще получат инфаркт или психически отклонения. И така, няма да ни убие короната, ще ни убие отнемането на свободата. Вместо да ограничават, да се поучат от чуждия опит. Смъртността от корона в Китай е 4%, в Италия е 8.3%, а в Германия е 0.18%. Основната разлика е, че Германия има много повече качествено медицинско оборудване спрямо Италия, Франция и Испания.
129
0
 
13
 
! Отговори
Оху преди 4 години
Ще си се движушкаме и мърдушкаме колкото можем: ако постоянно се движим,вирусът ще ни открие по-трудно :))
128
0
 
14
 
! Отговори
Чудя се преди 4 години
Интересен анонс!!! Дракони ли ще се разхождат по улиците за да прилагат мерките, или...!?!? Хайде другари журналисти, малко по-сериозно се отнасяйте към писането! Най-вече в извънредни ситуации.
127
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можете да си позволите мерките, прилагани в Китай, поради простата причина, че нямаме икономиката и пазарите на Китай. Нас тази карантина ще ни съсипе. Но голямата ни трагедия е че нямаме и мислещи политици. Пак гласувате за тия бандити на следващите избори, ако изобщо ви организират такива.
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия средната възраст на умрелите е 79г. Като съсипят хилавата ни икономика с тези неадекватни мерки средната възраст на умрелите тук ще е 29г.!!! Ненормалници.
125
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи взимате опит от други само за рестркции и контрол, а за за подобряване на живота на хората не прилагате практики. Заради вас ще си загубим работата. Вие сте ЗАРАЗАТА от която трябва да се отървем. Ще ни уморите по-бързо от който и да е вирус. ОСТАВКА!
124
5
 
4
 
! Отговори
Доктор доктор преди 4 години
До 155: Варицелата се прекарва в ранно детство и затова не е "страшна". Ако я изкара цялото възрастно население ще е мор. Като не разбирата, що не спрете да мътите водата.
123
1
 
16
 
! Отговори
Мисля си преди 4 години
В тези трудни дни,всички граждани които се смееха на нас селяните,че все още си обработваме дворовете и затваряме буркани,вече не се смеят...Много си продадоха къщите и избягаха в града,а сега няма къде да отидат,затънали в кредити и без работа.Рано или късно природата ни наказва за арогантността ни към нея...
122
0
 
19
 
! Отговори
да преди 4 години
До 156Това е цялата идея колега ! Грипа е само предтекст, затова и абсолютно ненужно затегнаха положението че и КППта сложиха между градовете, да са сигурно че никой не работи
121
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
160, бегай в Италия. Там ще те посрещнат с разтворени обятия.
120
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нас 2 завода вече затвориха. Няколко стотин човека са вече без работа. Ще съсипят икономиката за една настинка с 3-*** умрели пенсионери. С калпавата ни икономика е свършено. Ще се вкараме в ужасна мизерия.
119
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е диктатура и злоупотреба с власт. Варицелата например е много по-заразнс от този грип но не си спомням да сте блокирали страната заради това А даже има и ваксина срещу варицела, която тук не се прилага. Не съм съгласна с домашния АРЕСТ. Нарушавате ми човешките права. Вие сте мои служители А НЕ ОБРАТНОТО.
118
5
 
1
 
! Отговори
re преди 4 години
da se fkara sofisko grajdasvo dnes tochno dnes i koito ima kashta nqkade si da ima postoqnen adres tam da moje da si hodi tova e istinata koito e ot nqkade da si hodi nali sme nai zle se pak
117
0
 
1
 
! Отговори
ПенчУ преди 4 години
До Анонимен 144... И аз съм, като теб! Подкрепям те в питането до министъра!
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата НЕ се предава по въздуха! Заразата се предава чрез заведения, чрез ползване на неизмити чаши и прибори, чрез слюнка. Отворете си съзнанието. Проверете , доколкото ги има наличните факти.А децата не боледуват, защото се поемат вируса чрез слюнка да родител и с това част от генома му. (Нобеловата награда за откритието я предоставям на вятъра)
115
4
 
9
 
! Отговори
Майна преди 4 години
В Пловдив Кппп та не са на табелите а преди тях, това е репресия
114
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
напускайте ***.време е да търсим нова родина
113
2
 
5
 
! Отговори
До 134 преди 4 години
Радвай се, че има хора които сами си изкарват парите, умнико. На тях ще им даде ли някой 60%?
112
0
 
44
 
! Отговори
изедници сте преди 4 години
Не могат да ме убедят, че диктатурата на полицията се започва заради съхраняването на възрастното население.Години наред оставиха хората в заслужена пенсия с минимални приходи, къскъниха се за вдигане на пенсиите за двайсетина лева на човек. Сега хоп - най милото ни, родителите ни сме щели да жертваме. Тези наши родители що не ги пазихте и лекувахте навреме, че се поболяха? Защо ги изоставихте сами и в мизерия? Също - буквално преди дни, медицинските сестри бяха "терористки", невъзможно било???