След новите мерки – как ще се движим из страната

Според депутатът Красимир Ципов, мерките са необходими
20 мар 2020 23:00, Нели Христова
203

Драконовски мерки за борба с коронавируса налага правителството. Сред тях е забрана за пътуване между областните градове, освен ако не е с декларация от работодателя, по медицински причини или по постоянен адрес.

"В заповедта на министъра са разписани основните причини - най-вече човек да се придвижи до работното си място. На такива мерки са подложени и хората във Виена. Тези мерки са необходими, не трябва да допуснем разпространението на тази зараза", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Според него при нас заразата не се разпространява така бързо и няма такива последици като в други държави.
"Законът за извънредното положение предвижда възможните най-спешни мерки. Ще се спрат определени действия като продажба на различни имоти и вещи. Целта е да се създадат такива условия, че след приключване на извънредните мерки, държавата да функционира нормално", обясни Ципов.

Той добави, че се регламентира възможност работодателите да могат да осигуряват надомна работа на своите служители.

"С предложенията между първо и второ гласуване правителството доказа, че желае да направи всичко възможно да ограничи тази зараза и да няма изключително негативни последици за икономиката на страната", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

По думите му някои от предложенията на БСП са заслужавали подкрепа.

"БСП не предложиха мораториум върху битовите сметки, а да се спре плащането им. Ние имаме текст, в който пише, че се отлага това плащане и да не се трупат лихви. Разходите за едни са приходи за други. Бизнесът е този, който ще бъде най-сериозно засегнат", отбеляза Красимир Ципов.

Българската армия ще може да участва в прилагането на мерките срещу разпространението на коронавируса, решиха още депутатите.

"Идеята е съвместно всички компетентни органи да участват пълноценно за ограничаването на последиците от заразата. Въоръжените сили ще подпомагат другите органи, да се проверява самоличността на лицата, които не спазват наложените противоепидемични мерки, да проверяват МПС-та и да използват физическа сила, когато е абсолютно необходимо. Става въпрос най-вече за проверки", разясни Ципов. 

Депутатът от ГЕРБ добави, че не става дума лицата да бъдат задържани, а полицаите ще им оказват, че те не могат да посещават паркове.

"В този момент трябва да сме изключително отговорни и към себе си, и към близките си, трябва стриктно да спазваме правилата за дистанция", апелира Ципов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
11
 
! Отговори
А бе Гешев преди 4 години
Кога най-после ще приложиш професионален подход. Ами има си следствени органи. Ако обичате да изяснят причинителите на това бурно разпространение в Италия, Испания, Франция, Германия, Австрия, Англия. Има общ знаменател. Ами установете го бе, да ви ....Третирайте го като разследване. Това моловете ли са, ресторантите ли са, хранителните складове ли са, магазинчетата ли са, пазарите на открито ли са, парковете ли са. Това е толкова важно, колкото да озаптите гестнихтарбайтерите.
110
1
 
27
 
! Отговори
Смех! преди 4 години
Чухте ли ги какви простотия сътвориха тия некадърници?!Хората щели да доказват необходимост от прибиране в къщи с лична карта?!Алоууу некадърници, не сте ли чували, че по закона за гражданската регистрация НАСТОЯЩИЯ АДРЕС е този, на който лицето живее, а не ПОСТОЯННИЯ, посочен в личните карти!Да се чудят и да ви се смеят МВР и военни, които ще трябва да прилагат на практика глупостите ви!
109
2
 
3
 
! Отговори
Gimnazist преди 4 години
Prav e mai 4oveka
108
4
 
16
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Много се закъсня с всички тези мерки , които ако се спазват няма начин да се остане без ефект ! А сега борбата с ромите в гетата и тези там , които се върнаха от Европа е много важна за спирането на масово разпространение на вирусът , но като се има в предвид кой ни управлява -работата е ясна !
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е трябва да има начин по електронен път по името на фирмата в която работиш в регистъра като влезне през телефона и си пише всичко.С хартиени бележки е отживелица тая работа.
106
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безспорно проф. Мутафчийски е професионалист и капацитет в областта на хирургията, но видно е, че управлява кризата (епидемията) като хирург, не като епидемиолог!
105
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът е вече във всеки град. Каква полза от това, че не можеш да пътуваш?Ползата от тези мерки е съмнителна. Вредата несъмнена. Вместо епидемията да прегори за месец два, с тия ограничения ще тлее с години.А в това време - диктатура.С мерките жертвите няма да са по-малко. Само на по-малки порции, но за по-дълго време.
104
21
 
10
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Мрънкащия народ каквото и да направят все не сте доволни ако предприемат мерки що са такива ако не действат що не действат какво искате ?
103
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, ако съм от Дупница или от някое софийско село, както са Мутафчийски и Гешев, мога да ходя на работа в София, но при родители и близки не е позволено.А позволено ли е да си сменя регистрацията? Да се регистрирам като селянин и да си ходя на работа в големия град?
102
0
 
7
 
! Отговори
128 до 131 преди 4 години
Полицаите не признават по електронен път. Признават само на хартия, с мокър печат.
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще провериш по НОИ къде работи? Към кого ще се обърнеш?Мутафчийски, за да излезе от положението, че не си вършат работата и не правят достатъчни проучвания за хората, които се заразяват, се измъква с тайна за личните данни. Значи всеки полицай от патрулка да почне да звъни в НОИ или всички данни да са за широко полицейско и армейско ползване?
100
1
 
28
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Жена ми бачка в ДКЦ Св. Марина - Варна. Вчера й дадоха само 60% от заплатата. На фиша пишеше, че било според член едикой си от кодекса на труда в такива ситуации.Това част от новите противоепидемични мерки ли е?
99
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Упражнение на властта на тема диктатура. Явно, че и това ще дочакаме!
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите бръснати глави преписаха мерки от страните виновници.Пак сме потърпевши. Достатъчно беше да се затворят външните граници.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 128Ами по електронен път и показваш на полицая.Едно време през соца имахме печат месторабота и се знаеше кой къде работи.Днес има интернет и пак може да се провери в НОИ през телефона къде те осигуряват и съответно къде работиш.
96
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яле ги убавците борци срещу вируса , а се наредили един до друг като аптекарски шишета и без маска.Ако обикновените граждани така се наредим един до друг на някоя пейка в парка, задължително ще си имаме работа с полицията!
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Би трябвало над 37 градуса вируса да умре,ама да видим колко ще напече днес.
94
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работя в друг град. Министърът на МВР-то каза, че имам два дни срок да си взема служ. бележка, за да мога да ида на работа в понеделник. Забраната за пътуване е в сила от снощи. През уикенда никой не работи. Въпрос към министъра:Как да си взема шибнта бележка в събота и недела при забрана да пътувам?
93
9
 
30
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Какви мерки са подложени хората във Виена как лъжете сега идвам от там ,шофьор на камион съм няма нищо подобно всичко си е нормално , единствено е направена организация на трафика на границата заради Унгария защото и техните управници са истерични като и нашите страхги е да не им се затрие семката.
92
5
 
58
 
! Отговори
Засегнат преди 4 години
След като не позволяват да се ползват пътищата да вурнат парите за винетки на хората!