В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза

По този начин лекарите искат да избегнат неприятности
14 ное 2021 12:07, Нели Христова
197
В Гърция: Плащаш си за фалшива ваксина, но вместо "вода" получаваш истинска доза
Снимка: БГНЕС

Масово фалшиви ваксинации се извършват в десетки центрове за ваксинация в цяла Гърция, съобщиха медиите в неделя.

Таксата за подкуп за лекари и медицински сестри явно е 400 евро. Голкова струва удовлетворяването на желанията на тези, които не искат да се ваксинират срещу COVID-19, но искат да получат достъп до няколко дейности или просто да избягват бързите тестове два пъти седмично по професионални и други причини.

Но има и изненадващи случаи: лекарите прибират подкупа, но прилагат истинска ваксина, а не „вода“, за да избегнат неприятности, ако излезе истината за фалшиво ваксиниране, показва репортаж на Mega TV .

Според вестник „Товима“ около 100 до 200 центъра за ваксинация от общо 2000 и около 200-300 лекари и медицински сестри са участвали в подобни фалшиви ваксинации и/или в усилия за промяна на данните за ваксинацията. Изчислено е, че над 100 000 граждани са получили фалшиви сертификати за ваксинация чрез незаконни методи.

Под непрекъснати кръстосани проверки от инспекторите на здравните власти са центровете за ваксинация в Атина, Кардица в Западна Македония и няколко области в Пелопонес след цунами от доноси и информации за допускани в процеса на ваксинация нередности.

Съобщава се, че гръцката полиция е отхвърлила част от информацията на „Товима“, без да уточнява подробности.

Парадокс е, че измамниците антиваксери сами биват измамени от „съветсни“ лекари. Оказва се, че „уредилите“ се с уж фалшива ваксина всъщност имат обичайните странични ефекти на ваксината, и установяват при отиване при лекар, че им е приложена истинска доза.Това си има и положителна страна: те вече имат антитела срещу коронавируса.

Има и негативен аспект: те са преминали медицинско лечение без тяхното съгласие.

Могат ли да съдят лекарите? Да, ако признаят, че са ги подкупили с цел фалшив сертификат за ваксинация.

Друг страничен ефект от фалшивите ваксинации е колко реален е процентът на ваксинация в Гърция, действителните епидемиологични данни и имунната защитна стена, коментира Keep Talking Greece.

Разследването на всички тези въпроси е предизвикателство за гръцкото правителство, което желае икономиката да се върне към нормалното възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
14
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ваксинирайте се ефективно, защото ако ви олепи, ше ви се опути путтката. Това нещо няма общо с грип, това си е сериозна тропическа треска - нещо от сорта на малария или жълта треска. Който ви разправя, че го е карал безсимптомно, има много здраве от мене.
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим за информацията!!!Оттук нататък,всеки,който е решил да си купи фалшива ваксина,да си носи ампула с витамин и да изиска от лекаря,на когото плаща,да му инжектира съдържанието на донесената от него ампула,срещу което да получи съответния документ!Иначе ,едно трипръстие,с добре изпънат среден пръст!
169
0
 
3
 
! Отговори
И как преди 2 години
точно се доказва, че си бил или не си ваксиниран? Антитела, може да имаш и без ваксинация, и обратното.
168
0
 
3
 
! Отговори
Днеса преди 2 години
мерси за инфото, човек трябва винаги да е нащтрек.
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При измекярските народи е така... само шмекерии.
166
1
 
8
 
! Отговори
Вирусолог преди 2 години
Много ваксинирани умряха. Затова хората прибягват до хитрости!
165
0
 
8
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Когато ваксината стане на тримесечие дебело ша излиза...нема бегане. Дотогава и вакс пачовете с цифрово четене ще са внедрени. Няма изход ...избора е робство или смърт.
164
0
 
0
 
! Отговори
до169 много про ст о преди 2 години
и що трябва да го правиш тва?
163
0
 
2
 
! Отговори
ами преди 2 години
Глупости колкото не трябва!Кой ли ви вярва на простотиите............
162
6
 
2
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Имам съседка готвачка в заведение! Ха познайте дали не се е ваксинирала?И заплата и супер и всеки ден на скара мирише от терасата и!Аз три пъти бих се ваксинирал на нейно място.То сигурно затова западняците се ваксинират!Щото иначе си губят работата!И тя така- няма избор иначе нито пари нито месо на "промоция"!Иначе щеше да бере коприва.
161
5
 
1
 
! Отговори
до 178 преди 2 години
Е,то като работиш там няма хън-мън! Или се ваксинираш и работиш или гледаш как някой друг взема 8 бона за 2 месеца!Па *** не се ваксинирай! И резултати за антитела са им искали!Ама 8 бона са си 8 бона!А има такива дето и по 3 месеца работеха там!
160
2
 
14
 
! Отговори
гнус ме от вас! преди 2 години
Отново статия на пропаганда.бг за ваксинките. Жалки продажни паляци. Обикновено толкова бързо ги изсмуквате глупостите от пръстите , че почти всеки ден има по няколко правописни грешки в заглавията да не говорим за целите статий
159
6
 
5
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Когато заговориха за сертификатите дойдоха колеги които ми казаха,че само аз съм щял да работя.И после разбрах,че същите са се ваксинирали преди 4 месеца,защото работели нещо по морските куроорти!Ама иначе са антиваксъри! Чисти византийци!
158
11
 
3
 
! Отговори
модерни времена преди 2 години
Последният писък на модата е да си се ваксинирал,а да говориш и пишеш против ваксините.Това е чисто продължение на идеята,че не е важно аз да съм добре,а Вуте да е зле!Имам много колеги които точно това са направили-ваксинирали са се през лятото и сега бълват змии и гущери срещу ваксините.И впоследствие разбирам ,че са се ваксинирали.То идеята на Нане е вече остаряла.Тяхната е "Трябва аз да съм добре а Вуте да е зле".Възход на егоизма,нищо друго!
157
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До ОбективноДа не си ми дал ти дипломата и след това и двете специалности че да даваш съвет да ми ги вземат???Заради такива като теб не съществува вече държава.Упрвляващите ни вече 32 г имат същия начин на примитивно "мислене" и разсъждават точно като теб!!!
156
9
 
1
 
! Отговори
до 168 преди 2 години
Случай разказан от д-р Симидчиев.В столична болница постъпва "ваксиниран"болен от ковид.Изследват го за антитела и откриват само Ig M .А има документи,че е ваксиниран преди 3 месеца!Както каза Симидчиев пациентът е починал.
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Койчо, изпий си лекарствата!
154
1
 
2
 
! Отговори
дсадасдса преди 2 години
До сашетоПосле се събуждаш сутрин и сядаш на белия трон
153
10
 
14
 
! Отговори
сашето преди 2 години
затова си ходя без ваксина навсякъде, а ако видя, че някой започн да се напряга да ми иска сертификат му плескам един шамар да се съвземе и да му избягат лошите мисли от главата.
152
0
 
10
 
! Отговори
Бенч преди 2 години
Хахахаах могат ли да съдят лекаря, че им е поставил истинска вместо фалшива ваксина ПЪЛЕН СМЯХ! Ей този свят е пълен с дебилни амеби. И каква вода става въпрос за физиологичен разтвор, интелигентни ми журналисти