Шефът на Moderna: Пандемията е в последната си фаза

Мисля, че това е разумен сценарий, посочи той
16 фев 2022 13:43, Ния Христова
41
Шефът на Moderna: Пандемията е в последната си фаза
Снимка: Pixabay
Главният изпълнителен директор на компанията Moderna Стефан Бансел каза, че е „разумно” да се предположи, че сме близо до края на пандемията, съобщи БНР. 
 
"Мисля, че това е разумен сценарий", посочи той по време на интервю за CNBC и спомена, че "има 80-процентен шанс, че както се развива вариантът Омикрон или коронавирусът като цяло, ще виждаме все по-малко вирулентни (болестотворни) вируси".
 
Той подчерта обаче, че има и друг "20-процентен сценарий, при който да видим следваща мутация, която е по-вирулентна от Омикрон".
 
"Мисля, че имахме късмет в световен план, че Омикрон не беше много вирулентен, но все пак виждаме хиляди хора да умират всеки ден по планетата заради този вариант на коронавируса", посочи Бансел.
 
Според данни на Световната здравна организация през последните седем дни в света са регистрирани 15,47 милиона нови случая на COVID-19 и 73 162 смъртни случая за същия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
ДемонРАТ преди 2 години
пЛандемия
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи за последната седмица според изнесените данни смъртността е 0.47 процента. И какво ни занимавате с тая тема?
38
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Постъпленията от "ваксини" са в последната си фаза.
37
0
 
4
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Статия във Форбс , акциите на модерна са се сринали с 67% водейки до капиталова загуба от около $133 милиарда. Та... може би пландемията наистина е към края си. Наздраве. ПП. На 11 февруари Стефан Бансел, главен изпълнителен директор на Модерна, продаде 10 000 акции; На 12 февруари същият главен изпълнителен директор изтри своя акаунт в Туитър, според статия от 13 февруари...
36
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 2 години
Ако не се вземат мерки, пандемията от антибиотична резистентност ще е в пъти по-сериозна от Ковид. Почти никакви пари не се влагат за проучване на нови антибиотици, а по начина, по който се предписват сегашните за всяко дребно нещо, както и прекъсването на курса от самите пациенти - много скоро ще ни се стъжни от инфекции, които в момента са нищо за нас.
35
0
 
5
 
! Отговори
Делю преди 2 години
Боцкай народеее-е така, за всеки случай!
34
4
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Верно? И затова смъртността у нас скочи драстично по време на пандемията. От водата викаш. Или от самолетите, дето ни пръскат? Ще те разочаровам- не е от ваксините, защото тя скочи изобщо преди да ги има у нас.
33
2
 
18
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Виждал хиляди хора да умират... Те не умират от вирусчето, те умират от всекидневните отрови в храната, водата и въздуха...
32
0
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Някои като този шеф правеха милиарди на ден....две години подред.
31
0
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Сценарий е точната дума.....
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бря шефе...на печелих те ли се милиарди ,как паденията последно,нашите докторчета и професорчета и лабораториите потъркват ръце при всека нова вълна и те пратят големи пачки
29
0
 
20
 
! Отговори
Нищо де преди 2 години
ще измислите нова! Не може да не ви се услади бързото забогатяване.
28
2
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
На учителите им е толкова трудно, че някои не са стъпвали в училище (реално) от две години, останалите от време на време. А през това време заплатите единствено на тях скачаха (няколко пъти). Факт. И не ми разправяйте че Ой Лай обучението върши работа. А за тези от първа линия. Да някои наистина се счупват от работа, обаче има и много нищоправци които се пишат на първа линия в окопи бункери кръгова отбрана и ръкопашен бой. Пример личния лекар не приема в кабинета а дава диагноза по телефона !?
27
0
 
10
 
! Отговори
ада преди 2 години
и верно има хора се навиха на бустери мустери 4ти 5ти и так далее
26
1
 
8
 
! Отговори
ихаа преди 2 години
и ся кво ковидщабове меркаджии маскаджии ковид сектанти кой ше поучават как да живеем как да се държим и дистанцираме а парцалите на муцуните?
25
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България я чакат ония 20% от сценария! Ще бъдем ковид гетото на света.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 тези на първата линия такава работа виждат, че ако идеш ще ти се бяга от там. Знаеш ли по колко системи и инжекции правят на ден. На учителите да не мислиш им е по-лесно. Гледайте ваща камбана.
23
1
 
21
 
! Отговори
Шефа на Модерна преди 2 години
Пандемията е към края си. За голямо мое съжаление. Свърши лапаницата !
22
0
 
6
 
! Отговори
Единен преди 2 години
До varna Ало varna, тоя номер с прехвърляне от болната глава на здравата е номер на управляващите, тип разделяй и владей - Докторите да мразят даскалите, даскалите да мразят докторите, фармацевтите да мразят предишните два.... и така сме разделени и слаби. А разделените и мразещите се един друг - лесно се управляват... Виж Гърците, там един скочи и всички ги подкрепят няма фермер, няма доктор... и задлъжняли незадължнели винаги са по-добре.....
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В последна фаза, нали март-април щяха да пускат ваксина за омикрона, пък Урсула договорила 3 млрд. ваксини за ЕС? Сега говорят за антибиотична резистентност, това ли е следващата възможна пандемия?