"Моя страна, моя България" в чалга вариант

Нова версия на песента
Обновена: 13 авг 2023 15:16 | 13 авг 2023 09:12, Росен Стойчев
202
"Моя страна, моя България" в чалга вариант
Снимка: YouTube

„Моя страна, моя България” в чалга вариант. Кавър версия на емблематичната песен се появи с този сюжет преди дни в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство, съобщи Нова.

В град Кнежа, където оркестър "Джипси фолк" и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха преди дни кавър на тази емблематична песен, което възмути много хора и предизвика огромно недоволство в публичното пространство. Стигна се и до там кавърът да бъде свален от социалните мрежи.

Автор на текста и изпълнител е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа. "Кой, щеше да ме забележи, ако не го бях направил с песен?", попита изпълнителят.

Още по темата

Песента е забелязана преди няколко дни в социалните мрежи и предизвика много реакции. Такъв кавър на „Моя страна, моя България” историята на българската музика не помни. Посланието на Кристофър от Кнежа, който е и автор на новия текст, бил насочен към политическата класа у нас.

"Аз съм ром, циганин. Това е моят начин на изпяване. Не мога да я изпея по друг начин. С молба, по-скоро към нашите управляващи. Това е мирен протест от моя страна. Да се променят нещата в България. За да може всички да сме заедно. Аз говоря от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не само България, а роми, които са в Германия. Те искат да чуят тази песен. Аз съм творец. Независимо, как съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута", заяви Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: песенверсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
10
 
! Отговори
Хром преди 8 месеца
Е какво се ядосвате? Песента много точно описва ситуацията. Любов към БГ ама живот в чужбина. Просто прогониха свестните хора.Това му е стила на човека, опера ли да напише.
72
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В момента вече берем плодовете на последните 30 години чалгаризация, а и ако не сте наясно вижте кои са топ 10 гледаните български клипове в тубата!
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей такива колко са ми смешни. Направил го е понеже искал политическата класа да му обърне внимание и заради всички българи. Абе ей,нишок,направил си го,за да станеш известен и да натрупаш пачки. Не ти пука за никой освен за теб самия. И сега бръщолевиш лъжи,за да не те плюят. ***. Трябва да те осъдят за нарушаване на авторски права и да си плащаш до живот. Амаан от курв..и и тарикати в тая държава
70
1
 
5
 
! Отговори
ДО ФАКТ преди 8 месеца
ТАКА Е
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 86:В Германия робуват,но за повече пари.Нямаше да ходят да робуват ако тук имаше нормално заплащане.Според плана Ран-Ът ни държат на ниски заплати,за да дърпат умните на Запад да има изтичане на мозъци и роби за обща тежка работа.Помните ли по Коледа как искаха да намалят минималната работна заплата по заповед на посолствоТО?
68
0
 
13
 
! Отговори
22 преди 8 месеца
До Ром в Deutschland - то и там *** ни предствят. Ама в Германия тия, дето в България се котират като "роми", се представят ка българи. И затова на мнго места викат "бягайте българите идат". Защото по цял свят лицето на България е ***.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като пишете за ЛГБТ ми стана интересно как мюсюлманите пак ще гласуват за ДПС като същите са от коалицията,която иска да прокара законите за обратните?
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И в германия ходят да робуват, това е съдбата на неукия, където и да отиде си остава роб.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно така.Песента е подигравка към политиците ни.С тяхната политика прогониха от държавата страшно много хора и даже poмите не искат да им стоят за жълти стотинки.Вместо да подобрят условията за живот те се чудят какво да откраднат,какво да изнесат извън дръжавата и само лъжат.По заповед на посолствоТО даже националния празник искат да ни сменят и ни подготвят за пушечно месо.Надявам се някой ден поне poмите да останат тук и да се наричат "българи",защото ние сме на изчезване с този геноцид.
64
0
 
2
 
! Отговори
22 преди 8 месеца
Всичко вече ни е о*исанено.Като няма поличтическа воля и политици, които да бранят първо българското... :(
63
0
 
7
 
! Отговори
леле ужас преди 8 месеца
това е химна на българската естрада ! за това пиша в няколко поста а не химна на България . колко човека обърнаха внимание на това ? но защо се допуска опростачаването му ? за кво творчество и родолюбие ми говори тоя . сещате се за думата . алооо СЕМ ли сте СЕМ _ки ли сте !
62
4
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 месеца
Разликата между трима роми и петима турци е само бройката!!!
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българите чалгари одобряват, те и без туй въртят кючеци всяка вечер, рома сега им е идол :)))
60
0
 
7
 
! Отговори
Барселона преди 8 месеца
До Христо Христов..има някой ценности които обраната ти глава не може да ги проумее....
59
6
 
3
 
! Отговори
Ленин преди 8 месеца
Нали сте европейци, защо се сьрдите сега?
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е тук вече чалга индустрията удари дъното....
57
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ромчето пее " Моя страна, моя Германия", като очевидно се подиграва на политиците ни, заради милионите изгонени българи от страната. Не търсете под вола теле
56
0
 
4
 
! Отговори
Чичо Ади, преди 8 месеца
беше прав.
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нямало ЛГБТ по времето на Емил Димитров??! Абе ейй, фасули обикновени, авторитетни ЛГБТ общности е имало дори в царска Русия. Поразровете се малко. Търсете информация, вместо да вярвате сляпо на комунистическата пропаганда. Амммма че сте значи ейййй.
54
2
 
10
 
! Отговори
леле леле преди 8 месеца
удриии , са , са , са ,,,,наред е мила родино , и хвърляне на салфетки с цветовете на трибагреника ни , за по голем драматизъм .