Москва нямала програма за разработване на "Новичок"

Твърдението е на заместник-външния министър Сергей Рябков
15 мар 2018 19:50, Красимир Ангелов
63
Москва нямала програма за разработване на "Новичок"
Снимка: Reuters

Русия никога не е имала, включително по съветско време, програма за разработване на "Новичок" - нервнопаралитичното вещество, с което се твърди, че е бил отровен бивш руски разузнавач в Обединеното кралство, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от агенция Интерфакс.

Още по темата
"Не е имало никаква програма за разработване на химически оръжия с името "Новичок" нито в СССР, нито в Русия", подчерта той.

Москва, по думите му, е започнала да подготвя ответни мерки срещу най-новата серия американски санкции, обявени днес от Вашингтон в отговор на предполагаемата руска намеса в президентските избори през САЩ през 2016 г.

Същевременно британският премиер Тереза Мей посети днес град Солсбъри, където беше извършена химическа атака срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Установено е, че те са били в контакт с нервнопаралитично вещество съветско производство, известно с името "Новичок".

Мей, която обвинява Русия за атаката и вчера обяви, че ще експулсира 23 руски дипломати, посети няколко места в Солсбъри, включително това, където двамата бяха намерени. Москва отрича да е замесена и нарича "безумни" обвиненията на министър-председателката.

"Държим Русия отговорна за този безочлив и жалък акт, извършен на улиците на този забележителен град, където хората идват и си прекарват добре", обяви Мей пред журналисти. Тя допълни, че целта на посещението й е да благодари на хората от службите за спешна помощ и за реагиране при извънредни ситуации и да увери обществото, че е в безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
21
 
! Отговори
:):) преди 6 години
таз дърта кака реши да се направи на разпознаваема, що кой знае от кой съндък с нафталин я изкараха. Решила на Тачър да се прави.
33
3
 
11
 
! Отговори
Путин преди 6 години
До предателите на Родината в Британия, Внимание!Писна ми от вас, колко още трябва да избият, за да схванете, че в Британия не ви ценят живи? Толкова ли няма място по света където да се заврете, та седите в Лондон като опитни мишки? Писна ми от вас, заради глупостта ви да обвиняват мен и Русия! Омитайте се от Лондон всички, защото ще поръчам на ФСБ да ви изпозастреля и да напълни Темза с вас.
32
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24: Кремъл нарича обвиненията безумни, цирк..., но това не е отричане на терористичния акт, а епитети по обвинението !
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Е хе-хе...ти задмина даже и нагло-британците........те поне се изразяват така "С ГОЛЯМА ДОЗА ВЕРОЯТНОСТ това са направили руснаците"........ако не беше тъжно, шеше да е адски смешно! Макар че не бих се учудил, ако ВЪОБЩЕ НЯМА НИКАКВО ОТРАВЯНЕ, а тия двамцата са си живи и здрави! ЗАЩО НЕ ГИ ПОКАЗВАТ И НЕ ПУСКАТ РУСНАЦИ ДО ДЪЩЕРЯТА, КОЯТО Е РУСКА ГРАЖДАНКА? Литвиненко постоянно го показваха от болницата, а тия????????????????????22
30
3
 
5
 
! Отговори
ей тикви преди 6 години
До Анонимен 29Ясно и вярно казано,нека се учат големите философи,истината не боли много.
29
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се определи точно какво бойно отровно вещество е използвано, трябва разследващите да притежават образец. Ако нямаш в наличност формулата на "Новичок", няма как да твърдиш, че си открил именно това вещество. А ако имаш формулата на "Новичок", то защо да търсиш престъпника чак в Кремъл? Още повече, че само на няколко километра от Солсбъри има чудесна химическа лаборатория.Тези са толкова Tъпи, мислят си, че могат да повлияят на изборите за президент в Русия по този идиoтcки начин.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я скрийте тази кукувица от сайте вече, не се позорете! Няма как да ни нахлузите тия британски лъжи и да не станете за смях! На британците НИКОЙ, НИКОГА И ЗА НИЩО НЕ Е ВЯРВАЛ! Тия са по-гадни и от краварите, макар че ония се стараят да ги задминат! Все пак по-млади са и пък и произхождат от тях!
27
1
 
20
 
! Отговори
РЕАЛИСТИЧНА ВЕРСИЯ преди 6 години
До ТралалаНе - Скрипал не се е сдържал и от двоен е станал троен агент!А англичаните имат слабост към отровите от 1000 години насам! ( защо все там ги тровят пишман разузнавачите?)
26
4
 
3
 
! Отговори
Хеле па тия! преди 6 години
Путин си има свръхмодерни оръжия Новичок е създаден през Съветско време Вината е на Латвийските и Финландските шпиони.
25
2
 
12
 
! Отговори
Не сйм англииски преди 6 години
***. Болно ми е за Тереза но няма как да и повярвам
24
2
 
12
 
! Отговори
НЕ ХРАНИ ТРОЛА! преди 6 години
До Анонимен"До сега никой от Кремъл не е отрекъл..""Москва отрича да е замесена и нарича "безумни" обвиненията на министър-председателката.". . .тоя и на български не може да чете.
23
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва никога няма да си признае,че използва забранени химически вещества срещу противници.
22
2
 
3
 
! Отговори
Тралала преди 6 години
Скрипал и дъщеря му са откраднали бутилка със Новичок от Русия и са се скарали на кой да я продадат. Скрипал е отровил дъщеря си и после съвестта го е загризала и със остатъка се е самоубил.
21
1
 
13
 
! Отговори
А стига бе! преди 6 години
До Анонимен"До сега никой от Кремъл не е отрекъл"Ти руски не знаеш нали?
20
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега никой от Кремъл не е отрекъл директнотерористичната атака с Новичок, а само наричат обвинението с най-различни епитети, което напълно доказва, че те са извършителите на този пъклен акт.
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19, на никой не му се четат глупостите които нямат нищо общо с темата
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радиоктивни газове са изхвърлени във въздуха още преди вълните цунами. Аварията е била факт. И това се крие. Кога ще ни информирате обективно, лъже се повече отколкото в Работническо дело. Нали в конституцията пише че има свобода на словото и плурализъм в мненията. Защо журналетата нарушават конституцията. Защо винаги заемат пристрастна страна, оставете читателя да реши кое как е.
17
6
 
3
 
! Отговори
Бонд преди 6 години
всичките сър Пичук са терористи и трябва да се третират като такива и да се изгонят от Европа.
16
2
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Това е работа на Прасчо той сега рзработва нови химични оръжия за да може да преговаря със краварите като със равни, май му казват демокрация а не краварите да ти извиват ръцете със ядрените си и химическите си оръжия ако си със събути ***.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тО И чЕРНОБИЛ СЕ НАДУВАШЕ, А фУКУШИМА ЦЕНЗУРА, А СЕ ОКАЗА ЧЕ ЗАМЪРСЯВАНЕТО ОТ фУКУШИМА Е 2,5 ПЪТИ ПО-ВИСОКО, и жертвите са вече над 30 хиляди души. Някой да пише нещо егати лъжедемокрацията.