Белият дом очаква избора на България за изтребителите

САЩ ще работят с правителството за определянето на параметрите
Обновена: 8 яну 2019 20:22 | 8 яну 2019 20:21,
133
Белият дом очаква избора на България за изтребителите
Снимка: Архив, Reuters

Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител, се казва в изявление на Белия дом, разпространено от посолството на САЩ в България.

Още по темата

Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности.

Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се посочва в изявлението.

F-16 блок 70 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни.

Придобиването на изтребителя F-16 блок 70 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение, завършва изявлението на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
На България и трябват ракети с обсег Масква... - Плевнелив излезе прав за хибридната война...
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да намеря реална комбат снимка на този ф16 70. Само някакви компютърни графики. Не намирам и завод, в който се сглобява. Тези да не ни будалкат нещо? Този самолет съществува ли въобщр?!
70
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само фат-***-чето се притеснява да не се откачим от сибирската империйка На друг никой не му пука
69
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 5 години
а аз очаквам да паднат визите и да се прекратрят договорите на тец 1 и 3 и да си плащат сами квотите зазямърсяване а не бех! да се вдигне конц такса за златото от 1,2 процента на 32! като в конго! да пукнат дано децата на всички предатели!
68
4
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
България има нужда от ракети, които да имат обсег до Анкара, ракети за охрана на въздушното и морско пространство и ракети против градушка. Самолет не ни трябва, освен за тренировки.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:) да бе , много му дреме на белия дом , какво ще си купуват в задунайската губернийка
66
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
За първи път сме от правилната страна на бариерата... - съюзници и партньори на най силните, а не васали на едно жуже...
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди ни натиснаха да спрем строителството на Белене. Тази вече се разбра, че тока за бизнеса е скочил двойно спрямо миналата година, скоро ще се случи същото и за битовите абонати. Разправяха ни как сме имали предостатъчно мощности и не били нужни нови централи, а се оказва, че вече сме вносители на ток от съседни държави. С такива приятели - така...
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Shtesh ne shtedh tezi brakmi shye se kupyay tocka po viprosa inace
63
0
 
13
 
! Отговори
Убредебре преди 5 години
Ако много искат да ни помогнат да караме само ф16 и да забравим миговете .да ни дарят с десетина нови ,да ги пробваме. За без пари. Като брат на брата.Да ама джуч. Нъцки. Дръжки. Нанайси. Гурец. Сиренето от мляко било с много пари и не се предлага.
62
2
 
13
 
! Отговори
Няма лошо преди 5 години
Аха, самолетите са новосглобени от старите бракми в склада. Ясно братя американци... аз пък си мислех че са истински нови. Тенкю.
61
3
 
9
 
! Отговори
sity 40 преди 5 години
Е ПА НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ВЗЕМЕМ БРАКУВАНИТЕ САМОЛЕТИ НА НЕМЦИТЕ.РУСКИТЕ КАТЮШИ БРУЛЯТ ГИ КАТ ЗРЕЛИ КРУШИ.САМОЛЕТИ И РАКЕТИ ПАДАТ ЩОМ НА МУШКАТА СА ВЗЕТИ С УСТАНОВКИТЕ ПРОКЛЕТИ.ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ СЕ ГОТВИ ПАК ДА ХВЪРЛЯ ПАРИТЕ НИ НА ВЯТЪРА.И Б.Б И ЦВ.ЦВ. И К.К СА В ЕДИН ЦИРК.ЦИРКЪТ СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ Е ПЪЛЕН.ПРЕЛИВАМЕ ОТНОВО ОТ ПУСТО В ПРАЗНО АМА В ДЖОБОВЕТЕ БЕЗДЪННИ.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Васалите на новия по-голям брат вече са подвили опашки,Нещастници,а не политици.И корупция облечена във власт!
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цру си *** колкото си и тьп. Нали като ни продадат старите горелки ще отворят и сервиз и ще ни пратят обслужващ персонал на наши разноски с експат заплати от 200к.
58
3
 
17
 
! Отговори
Боце преди 5 години
За да купим и подържаме тези модерни самолети с най-добрите кътинг еддж технологии на ДАРПА ще изтеглим още 16милиарда $ от световната банка където работи щерката на Пъпеша.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натиск!
56
8
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Кирчо Добрев да каже на кого е носил куфарчета... - и те да платят сметката, и да върне на държавата оная ВЕЦ до Гоце Делчев, дето му носи 200 бона на месец...
55
12
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Леле, ама си вярва ***, че САЩ ще си вържат черно ако не ви продадът 8 самолета. Бълха ги ухапала. Айде правете референдум и излизайте от НАТО и отивайте при Русия. Дреме им на американците. Само личното състояние на Тръмп и на Бил Гейтс е по-голямо от цялата ви икономика. Мислите си че правите услуга на американците? Ми не.
54
2
 
9
 
! Отговори
Мусю Пърдю-Пръдльо преди 5 години
Защо премиер не ни беше Батето да изгаври хамериканците както той си знае.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той отговора вече го знаят, даже са направили вече план кога да префацонират няколко стари и да ни ги продадат като горе долу ставащи.Сега се дрънка по медийте само да затворят очите на простолюдието.Още като бях в нашто родно ВВС идваха с Ф16 Германците на учение, говорим 80-те...