Белият дом очаква избора на България за изтребителите

САЩ ще работят с правителството за определянето на параметрите
Обновена: 8 яну 2019 20:22 | 8 яну 2019 20:21,
133
Белият дом очаква избора на България за изтребителите
Снимка: Архив, Reuters

Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител, се казва в изявление на Белия дом, разпространено от посолството на САЩ в България.

Още по темата

Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности.

Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред, се посочва в изявлението.

F-16 блок 70 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни.

Придобиването на изтребителя F-16 блок 70 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили.

Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение, завършва изявлението на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
11
 
! Отговори
Дон Вито преди 5 години
Както е казал кръстникът : направих им една оферта, която не могат да откажат.
91
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха може ли да си представите, самальотите на Грипенов може ли да бият само една цел наземна или морска и въздушна. За това пък могат да кацат на селски път. Ще ги получаваме вместо талиги!
90
3
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 5 години
И кое е `почти без пари`. Бахрейн ги купува 3 пъти по-евтино.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свикнали сме да караме стари коли, а защо не и стари самолети? Нали сме приятели. Ха дано ни дигнат малко визите някой ден след 100 г.
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По гнусни, *** и ограничени от герберския електорат няма. Гербер е диагноза.
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Също като при комунистите. Щом си в блок купуваш от тях. Хък мък няма.
86
1
 
11
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
Кукундрел, Грипен с какво не покрива евроатлантическите и нато ангажименти?! Ти нормален ли си бе тъпунгеру
85
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и партията трябва да прояви евроатлантическа солидарност, цената сега не е важна, има и пари в бюджета и хората искат да купи самолети.
84
0
 
5
 
! Отговори
Stats преди 5 години
1999 May 2:An F-16C Fighting Falcon (Serial Number : 88-0550) was shot down by a Yugoslav SA-3 SAM. The aircraft crashed near Šabac, in a rural area of Serbia; the pilot (Lieutenant Colonel David L. Goldfein, currently 4 Star General, Chief of Staff of the Air Force ) survived and was subsequently rescued.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че сме васали на белия дом прогони 2милиона българи от България. Бог да ви убие предатели!
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нашите братя хамериканци - само най-доброто за нас и то почти без пари.
81
1
 
5
 
! Отговори
Stats преди 5 години
1991 January 19:An F-16C Fighting Falcon (Serial Number : 87-0257) was shot down by a S-125 (SA-3) surface-to-air missile. The pilot (Major Jeffrey Scott Tice) was captured.
80
5
 
6
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Референдум за излизане от ЕС и НАТО и осъществяване на васална дружба с Маскве и със Северна Корея. Комунизма победи, дрогаре! Закупуване на Миг 29, танкове Армата и денонощни паради и манифестации до изтъркване на паветата. Радев да бъде провъзгласен за Вожд и да му бъде построен Мавзолей. Чакаме Червената Армия с погача на Орлов Мост. Хорото ще го води Нинова. Доволни?
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ново Трабанче с мотор на Порше.
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като казват нови значи неупотребявани и не означава млади, а може 70 да е годината на производство.
77
6
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 5 години
тези самолети тепърва ще се произвеждат в нов завод в Южна Каролина, поради което се очаква и забавяне в доставките. От резерва са изкарали само прашясалият ти мозък
76
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Не самолети,трябват ни ракети...Триумф (С-400, по класификация на САЩ и НАТО руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
f16 са като жигуле с климатик и катализатор
74
0
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Не ви даваме зор, ама така лека-полека, пари-мари, а-у...
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са самолети от националния военен резерв на Сащ. Кой знае кога са произведени. В случай на война само се сглобяват и се пускат в бой. Само електрониката и радарите можа да са от по-новите модели но пак на поне 20 г.