Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия

Ердоган сам съобщи новината в Twitter
9 окт 2019 17:00, Нели Христова
251
Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия
Снимки: Reuters

Операцията "Мирна пролет", която притесни държавните глави на много държави по света, е започнала, съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган в Twitter.

Кюрдите съобщиха, че турски бойни самолети нанасят удари по техни позиции. Няколко мощни експлозии разтърсиха сирийския град Рас ал Аин на границата с Турция.

А в акаунта си в Twitter Ердоган написа: "Операцията започна. Нашата цел е да наложим мир в региона. Нашите военни части започнаха операция "Мирна пролет" срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия. Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма, който се опитва да се формира на нашата южна граница и да донесем мир и стабилност в региона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мирна пролет" от "peace spring" хахахаха родния журнализъм вече дълбае дъното. По-добре чистете тоалетни, повече ще ви върви.
190
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахахаааа, Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия......и днес лирата на половина :))))))))))))) Май скъпичко ще му се върже на турския Кадафи
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КонстантинАми ще им взриви градовете, ще ги избиват по улиците, ще им натрови водите ... Е така. Как! Има армия, има желание ... Ще има и жертви от негова страна, ама ... Ако търгнат на масово изтребление, ще ги редуцират и то яко. Сега, дали е правилно или морално е напъъъълно друг въпрос :)
188
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция се засилва извън НАТО, защото си мисли, че Русия, ще и е партньор ... Турция не знае, че в момента, в който напусне НАТО, Цялата им външна търговия ще се ограничи до Русия, а руснаците имат да връщат за един самолет ... И няколко войни преди това :)
187
4
 
9
 
! Отговори
Волов преди 4 години
Ха- ха- ха, анадолска наглост и простащина.!.
186
4
 
6
 
! Отговори
Константин преди 4 години
С това избиване не знам докъде ще го докарат всички. Иначе кюрдите са много народ, как ще ги избие Ердоган не знам. Силно военизирани са, не знам. Иначе България и ние българите сме свършили.
185
15
 
7
 
! Отговори
Слава на Турция преди 4 години
СЛАВА НА ЕРДОГАН.СЛАВА НА ТЕЗИ КОИТО МАЧКАТ ГЛАВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ, СЪСИПВАЩИ СВЕТА.БЪЛГАРИЯ, ОБИЧА И УВАЖАВА СВОИТЕ СЪСЕДИ, КОИТО ВИНАГИ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС БИТ, НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА И ОБИЧАИ.ТЕРОРИЗМА И КОМУНИЗМА Е НАШИЯ НАЙ-ГОЛЯМ ОБЩ ВРАГ.СЛАВА НА ЕРДОГАН!!!!!!
184
12
 
6
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Операцията "Изворът на мира" е омиротворителна,хуманна операция целяща да отвори простор за над 1 милион сирийци изгонени от земите си от терористичната организация ПКК/YPG.Да се помолим на Всевишния ,войникът извършващ тази благородна световна мисия да не пострада по време на мирната операция.Западът си затвори очите,ушите и устата пред бедственното положение на сирийския народ и разграби природните му богатства.Турция остана с 3 милиона сирийски бежанци насаме. Какво да прави?Да чака милосъдри
183
10
 
8
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Операцията се казва "Иворът на мира".Турция използва законното си право да унищожи терористите от ПКК,която организация е обевена за терористично от САЩ и ЕС.Турция не е колила и не коли никого, след около година там ще цъфтят розите и ще се настанят над 1 милион бежанци, ще си имат семейства, жилища, поминък.Не врякайте като жаби. Каквото стана в Африн и Джераблус,това ще бъде и тука.Едно е очевидно, че турската армия може да извършва моного критични операций сама, без да вреди на мирното насе
182
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция била "втората " армия в НАТО,а това не е най-важното при военни действия.Във една война много други неща са от значение и този "промит" мозък ще го разбере много скоро.Може и да се намесят и други държави и тогава ще стане страшно!!!
181
19
 
7
 
! Отговори
видяхте ли преди 4 години
Вижте, кюрди, вижте, сирийци, колко мъка и нещастие ви донесе Асад! Той ви обърна на бежанци, остави ви без домове и покани в държавата ви Путин и Ердоган, за да ви унищожат! И Путин, и Ердоган действат с разрешението на Асад! Асад покани Путин у вас, Асад е сключил договор с Ердоган, по който договор Турция сега ви напада! Такъв държавен глава като Асад аз само на враговете си го пожелавам!
180
13
 
2
 
! Отговори
казвах ли ви преди 4 години
Ердоган казца, че Турция имала право на тази инвазия по силата на договор със Сирия от минали години. Е! Казвах ли ви аз, кюрди! Казвах ли ви, сирийци! Вашият Асад е сключил този договор, затова сега Турция ви коли! Докато не убиете Асад, няма да видите хаир! Той покяани Путин, а Путин изгони от Сирия НАТО, но остави Турция, понеже се съюзи с Турция против НАТО. Сега Путин и Ердоган ви колят по вина на Асад!
179
3
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 32 Ердоган прави каквото си иска, защото има силна икономика и най мощната армия в Европа.А ние с какво да се перчим ?
178
16
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Добре бе, криводзурлаатите балкански амджъъкаазлии - току-що баба Ванга ми звънна и каза, че утре заран турският аскер ще бъде разгромен в Сирия, Ердоан ще бъде обесен и балканските криводзурлати амджъъкаазлии ще превземат Истанбул! ... да го окензат и него до върха на минаретата на Ая София! Хайде сега духхнетее ламбата и лягайте да спите, диииба маммицата ви маллойумна буллгарска диииба!
177
8
 
12
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЬ преди 4 години
Ястреба е куцо пили! Хаха.
176
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ястребче спри с херца! Съсипваш се батювото!
175
28
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Ердоан е най-великият турски политик и държавник от времето на Сюлейман Великолепния насам! Стъпка по стъпка ще възстанови империята! Започна с Шам еялета. Иншаллах, един ден и родината ни Румелия ще бъде освободена от българско робство! Аллах е велик!
174
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подлизур Облизвачев, така се е казвал.
173
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България като е имало държавници 681.. При вас е имало камили и полухора. Айде лягай си пешка.
172
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция се раждат истински държавници - мъже с чест и достойнство.А в България - само прости и наведени самовлюбени Тикви, на които цял свят им се присмива.И по някоя Тризначки от Македонско.