Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война

Военните да бъдат дисциплинирани, иска лидерът на Китай
15 окт 2020 14:09, Елка Василева
151
Си Цзинпин към китайските морски пехотинци: Гответе се за война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Китай Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната.

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 101, Забравяш за икономическото чудо - Япония, на която беше попречено. А ако страни като Германия и Япония имаха население, ресурс и територия, колкото Китай, къде щяха да са те днес? :)
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите освен за войни и оръжие за друго не мислят.Вижте Ким.Вижте Путин.
81
7
 
5
 
! Отговори
Геополитика преди 3 години
Явно скоро китайските пехотинци ще влизат в Сибир.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 101Размерът има значение.Коя друга държава е милиард и половина?
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахахахахха,американофенчетата имат голяма развинтена фантазия,още малко ще кажат че ще се използва ядрено оръжие
78
4
 
6
 
! Отговори
няма как преди 3 години
До Анонимен 89Колкото и да си мечтаете не можете да спрете Китай!Страната има огромен вътрешен пазар,и на всичкото отгоре фирмите(и държавни и частни) работят на принципа на свободната икономика!В Китай сбъркаш ли,отписан си!Китайците постигнаха това,което руснаците не можаха!Между другото,в изказването няма нищо заплашително!Просто натягане на гайките,нищо повече!
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Размерът няма значение.Броят има значение.
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха...хааа...каквато и да е новината Весе Русия ви е в устата. Голям страх ви тресе, което е добре.
75
2
 
5
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 89,Това че е експортна страна, при създалите се условия не може ли да погледне и към вътрешният си пазар? Все пак 300 милиона китайци живеят като средностатистическия германец. А те искат да ликвидират съвсем бедността в Китай.Те вече откраднаха технологиите на запада, как ще ги спрат?Най-големия телескоп в света ще е на Китай. Изпратиха апарати на обратната страна на Луната. Искат да строят изкуствено слънце. Повечето професори в американските университети са вече китайци... :)
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па за една фирма (huawei) ще прегазят щатите...
73
6
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Явно са си харесали Русия и нямат търпение да се разширят.
72
3
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
САЩ и Запада създадоха съвременен Китай от лакомия.Изнесоха си производствата и технологиите.До преди 40 г. се е падало по 1 хладилник на 1 000 семейства и трябва да си спестяваш 1 г. заплатата да си купиш колело. Сега да им сърбат попарата. Няма ненаказано добро.Между другото и руснаците са същата стока.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е силно ориентирана експортна страна. Това колкото е добре толкова е и уязвимост на икономиката му. Достатъчен е постепенен бойкот на китайското карго за да бъде поставена на колене китайската икономика. Именно такъв е подхода на Тръмп плюс натиск върху западните фирми да не инвестират повече в Китай. Това породи и ситуацията в която Русия да иска Тръмп за президент а Китай да иска Байдън. Изхода от американските избори ще бъде и малка победа за Русия или Китай.
70
3
 
3
 
! Отговори
He преди 3 години
Гответе се за война, тренирайте сменяне на памперси ))) колко са жалкиКитайските войници плачат като бебета
69
1
 
3
 
! Отговори
Давид Рокфелер преди 3 години
' На Светът му трябва само една достатъчно добра причина с фалшива пандемия и Светът ще приеме Новият Световен Утопичен Ред. Китай е най великият и успешен Концентрационно лагерен експеримент в историята на Земята под ръководството на председателят Мао. Ваксините идват за вас.По малките ще ги преживеят всичко над 12г ще стане на компост.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечо Пух да не се дръвчи много, че една Япония ги навря в *** гз през ВСВ. Ако не бяха другите, още щяха да са под японско робство или "съжителство" според някои.
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците ще ядът бой от Велика Америка
66
4
 
1
 
! Отговори
Марксист член на ЧК преди 3 години
Китай спечели третата световна война без пушка ***. Личи по Ссл.або умни ците носещи маски повсеместно по земното кълбо. След като Китай разположи концентрационните лагери глобално и армейските си черни ескадрони тези маскирани сла,бо/умници първи ще бъдат социално дистанцирани разбирайте еутаназирани принудително и съвсем добриволно съобщи Китайската Държавна Световна телевизия.
65
3
 
12
 
! Отговори
Kim преди 3 години
Един от основните принципи на комунизма. Винаги твърдиш, че има враг и войната е на границата. Няма как иначе да караш толкова хора да седят на ориз.
64
2
 
4
 
! Отговори
"учиндолеца&quo преди 3 години
С Евразия и Китай е свършено, защо ли ни натрапват "Световната революция" ?