Новата ваксина на Moderna с почти 95% ефективност

Това показват ранните данни на американската компания
16 ное 2020 15:50, Петя Славова
49
Новата ваксина на Moderna с  почти 95% ефективност
Снимка: БГНЕС

Нова ваксина, която предпазва от COVID-19, е почти 95% ефективна, показват ранните данни на американската компания Moderna, съобщи Би Би Си.

Резултатите стават важни след подобни резултати от Pfizer и добавят нарастваща увереност, че ваксините могат да помогнат за прекратяване на пандемията.

Още по темата

И двете компании използваха изключително иновативен и експериментален подход при проектирането на ваксините си, предава БГНЕС.

От Moderna казват, че е "страхотен ден" и планират да кандидатстват за одобрение за използване на ваксината през следващите няколко седмици.

Това обаче са все още ранни данни и ключовите въпроси остават без отговор.

В проучването бяха включени 30 000 души в САЩ, като на половината бяха дадени две дози от ваксината с интервал от четири седмици. Останалите бяха с фиктивни инжекции.

Анализът се основава на първите 95, които развиват симптоми на коронавирус.

Само пет от случаите на COVID-19 са били при хора, на които е прилагана ваксината, 90 са били при тези, на които е било приложено фиктивното лечение. Компанията казва, че ваксината защитава 94,5%.

Данните също така показват, че в процеса е имало 11 случая на тежък коронавирус, но нито един не се е случил при хора, които са били имунизирани.

“Цялостната ефективност беше забележителна … това е страхотен ден”, каза Тал Закс, главният медицински директор в Modernа пред Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата американска вакциан освен 101% ефективност. Ще подмладява, Ще лекува безплодие и рак!(Но няма да лекува мало-умие зотото пациентите ще спрат да и вярват и това ще неутрализира приходите)
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНяма нов Новичок! Оригиналът е един!Другото са английски ментета и за нищо не стават!
23
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рушката ваксина е със 100% ефективност. Тепа сичко, това вироси, бактерии, хора, крави, извънземно да кацне на земята и него че го утепа.
22
4
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
На каква температура се съхранява? Пак ли на минус 70?
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А новият Новочик, не само,че предпазва от всякакви съществуващи и бъдещи вируси,бактерии и гъби, но е и 100% ефективен и при текущи болести. Лекува всичко, а като бонус получавате вечна младост,телата спират да стареят, идеално мумифицирани за векове напред.
20
3
 
15
 
! Отговори
Айде сега! преди 3 години
Следващата американска ваксина ще връща от отвъдното - какво знаете вие!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на седмицата ще я докарат до 99,999%, а до коледа 599,99%. Ама пак гаранция Франция. Те тез от фирмите за помади и козметика ги знаем.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата ваксина на Moderna с почти 95% ефективност на сериозни странични заболявания, като парализа на гръбначния стълб, преминаване на кръвно-мозъчната бариера на ДНК ниво, сриване на имунната система и разрушаване на всички жизненоважни вътрешни органи! Не ваксина, а МасовУбиец, сбъдване на мокрите сънища на Бил и Мелинда Гейтс!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А 4-тата Спутник 4 е със 198% ефективност. Издишаният въздух от пациента също мори вируса когато някой друг заразен го вдиша.Хайде напъвайте се сега!
16
9
 
5
 
! Отговори
Koko преди 3 години
След "Pfizer" с 90% ефективност, SPUTNIK V се сдоби моментално с 92%. Чакам с нетърпение да прочета, че при почти 95% на "Moderna", SPUTNIK вече има "почти 97%".
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конкуренцията работи над ваксина със 115% ефективност, слагат я на умрял от ковид19, и оживява.
14
3
 
7
 
! Отговори
Добре! преди 3 години
Поредната ваксина дето я обявяват - и нищо...
13
12
 
13
 
! Отговори
След половин година преди 3 години
и 100% да е - няма да има смисъл! Всички ще сме преболедували, а и вируса ще е мутирал в нвщо друго - и така до безкрай!
12
5
 
1
 
! Отговори
А нас кога преди 3 години
А нас кога и за колко ще ни огрее?Че руските явно не са за нас, тая поне ще я имаме ли?
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВаксинаторРуската ваксина, създадена от института "Гамалея" е международно признат факт."Спутник В" се изпитва в 3-та фаза.Рускитят научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор" регистрира ваксината "ЕпиВакКорона". Изпитва се в трета фаза.Рускитят научен център "Чумаков" е съвсем близо до регистрацията на своя ваксина срещу SARS-COV-2.
10
3
 
4
 
! Отговори
Съществен въпрос преди 3 години
Без пари ли е?
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1"От Москва съобщиха, че тяхната "Спутник" е достигнала 97%. Казаха също, че пускат водка "Спутник 97" със съответния градус."Хаха. Сега идват още две руски "ваксини". За първата ще обявят, че е с 97% ефективност и ще чакат за втората когато Астра Зенека пуснат техните резултати да ги надцакат и тях. Блатни трагедии.:))))
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотни лъжи.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмата е възможно най-елитната.
6
8
 
8
 
! Отговори
Ваксинатор преди 3 години
Всеки момент се очаква да исзлезе 2-рата руска ваксина с 95,5% ефективност.Кво и мислите вие!