Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия

Киев: Русия да разбере, че Украйна е част от западния свят
13 апр 2021 14:11, Елка Василева
176
Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна.

В последните седмици наблюдаваме струпване на хиляди руски военни до украинските граници, заяви Столтенберг. Действията на Русия са неоснователни, необясними и дълбоко тревожни. Русия трябва да престане с нагнетяването на напрежение незабавно и да се изтегли от Украйна, добави той.

Още по темата

Столтенберг призова Москва да спазва международните си задължения и добави, че само Киев и държавите от НАТО могат да имат думата за присъединяването на Украйна към алианса. Русия се опитва да възстанови сферите на влияние, а ние очакваме този похват да остане в миналото, допълни той.

Кулеба посочи, че в последните дни се чуват открити заплахи от Русия за война с неговата страна. Той предупреди, че Русия ще плати цена, ако обстановката се влоши допълнително. По неговите думи санкциите, наложени на Москва след събитията от 2014 г., са пресекли намеренията Русия да откъсне половината територия на Украйна и да обяви заграбеното за "нова държава".

Не искаме война, не подготвяме нападение, разчитаме на дипломатическите възможности за уреждане на конфликти, поясни Кулеба.

Русия трябва да разбере, че Украйна е част от западния свят и Западът няма да й позволи да откъсне Украйна, добави той. Украинският министър призова за допълнителни санкции срещу Русия и за пряка военна помощ.

Цената за предотвратяването на война ще бъде по-малка от допускането на война, заяви Кулеба. Не изключвам нищо при обсъждането на възможните руски действия, допълни той. По неговите думи присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: войнаукрайнанатоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Малко за политикаА ако утре "населението" в Родопите, Разград и т.н. "реши" да се присъедини към Турция те имат ли това "право"?Според русофилчетата като теб - да.
121
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стига с това мачкане от руснаците! То бива фанатици, но толкова! Хранеха ни точно те при т.нар. социализъм, купуваха ни болк......луците, иначе никой за нищо не ги имаше, продаваха ни евтино гориво, дето Тошо го препродаваше и пр. Разбира се, че Русия има интереси и е дошла точно заради проливите, да не искате ей така без нищо, я се огледайте другите какво правят, всяка империя си гледа интереса, съвсем не само тя!
120
2
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До някой: И какво общо има тук Австрия? Дали Австрия ще е в НАТО или не, това го решават австрийците. Същото се отнася за населението на Донецк и Луганск. Ако зависи от Киев, даже ще им забранят да говорят руски (както в останалата част на Украйна), а Западът услужливо си затваря очите за това.
119
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 127Австрия кога е била призната за германска федерална провинция та да е в НАТО?
118
3
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
Ако Украйна иска да влезе в НАТО трябва да признае Донецк И Луганск за самостоятелни републики. Сега Киев все още ги счита за своя територия, но това не им пречи да воюват с тях. Руското население в Донецк и Луганск също има право на самоопределение. Рано или късно те ще се присъединят към Русия.
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 122/128Какъв Гърневски, другарю?Я, може би ти си доброволец: кажи, кое беше НАЙ-ЦЕННОТО нещо у вас преди 89та?
116
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън кремълския башибозук от Крим и Донбас !
115
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До помооощВ България без да са водили никаква война с нас руснаците ни мачкат от над 100 години.Смятай за какво става дума!
114
2
 
6
 
! Отговори
до 122 преди 3 години
Така ли ти разказва гърневски...
113
9
 
16
 
! Отговори
помооощ преди 3 години
ЩО С А Щ СА СТОРИЛИ...Над 750 САЩски бази из Земята пазят световния мир... 10-12 подвижни морски бази (самолетоносачи)... Атомни бомбандировки -- изпепелиха 2 града за секунди -- не пуснаха Атомните бомби по военни бази-градове, а по цивилни градове в които имаше главно деца, жени и старци секунди Химическо оръжие във Виетнам.... Използване на САЩската армия за мисии ( разбирай войни или на галено -- военнни конфликти с ниска интензивност, с по-висока и най-висока ) -- за около 250 години -- над 270 пъти. Такова Зло, Постоянно Воюващо Зло, човечеството не познава....п
112
5
 
8
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Значи когато на кучето му се прияде бой отива и припикава тоягата на овчаря!!!! Та хухлите сега ....
111
7
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
... я някой от другарите, дето толкова милеят за соца, да ми каже, кое беше най-ценното нещо , което имаше у вас. АМА НАЙ-ЦЕННОТО.Айде, слушам да разбера.:))))))
110
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питинолюбите мразят в червата си руския народ (и всеки, друг, който не е съгласен с диктатора). Това са пенсионирани старшинки и ДС мильовци, които си мечтаят пак от тяхната просстотия да зависи, кариера, живот, съдба на населението. Свърши тая баюфци. Вийте на воля в америкаското ЦРУ изоретение -интернет. Хааааахаххах
109
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 102 ....разбиййш"Мдаааа... тогава рзбийш хората или въобще не заключава входната врата или оставаха бележка, че ключа е под изтривалката..."Пак тогава в жилищата нямаше нищо ценно за крадене, а за саметка на това, ако ти спреше военна джипка пред блока това означаваше, че няма закон да те опази от прибиране от тайната полиция.
108
2
 
8
 
! Отговори
до 102 ....разбиййш преди 3 години
Мдаааа... тогава рзбийш хората или въобще не заключава входната врата или оставаха бележка, че ключа е под изтривалката....
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ИванДаже минус няма да ти бия. Толкова сте беззъби.:)))))
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българска ПомощДа те успокоя, че българските самолети вече частично се сглабят. Ще ги дочакаш, спокойно.:)))))
105
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Актьора ще ги вкара във Войнате са свикнали на Политически Авантюризъмне мога да кажа добро за тази държава
104
8
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Ако искат Русия да стигне до Берлин пак, нека се намесят ;) !!!
103
7
 
12
 
! Отговори
Българска Помощ преди 3 години
Аз като член на НАТО обещавам да помогна на Украйнаколкото се може повече.Ще приютя в дома си две украинки - едната да бъде блондинкасъс спортно телосложение, а другата брюнетка с гоооолеми очи.Също така им давам рисунки и макети на 6 самолета Ф-16, които ние платихме но фабриката за тяхното произвеждане още не е построена.