"Мета" ще уволни 11 000 служители след срив на приходите

Това е първият кръг от съкращения в историята на компанията на Зъкърбърг
9 ное 2022 17:37, Йоана Цонева
16
"Мета" ще уволни 11 000 служители след срив на приходите
Снимка: БГНЕС

Групата Meta Platforms заяви в сряда, че ще съкрати повече от 11 хил. работни места, или 13% от работната си сила, в едно от най-големите съкращения за годината, тъй като собственикът на Facebook се бори с растящите разходи за проекта си за създаване на метавселена на фона на слаб рекламен пазар. Meta имаше 87 314 служители в края на септември, предава в. "Гардиън".

Масовите съкращения, първите в 18-годишната история на Meta, следват хиляди уволнени в други големи технологични компании, включително Twitter, собственост на Илон Мъск, и Microsoft.

Още по темата
Бумът, воден от пандемията, който даде тласък на технологичните компании и техните оценки, се превърна в крах тази година в контекста на най-високата от десетилетия инфлация и бързо нарастващите лихвени проценти.

"Онлайн търговията не само се върна към предишните тенденции, но макроикономическият спад, повишената конкуренция и сигналите от загубата на реклами доведоха до това, че приходите ни са много по-ниски, отколкото очаквах", каза главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в съобщение до служителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
ьаьааььа преди 1 година
Мета хляба , месото и рибата в мета не са вкусни, като реалните ьаьаа
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейса тръгна в грешна посока. Искаха да са портал към целия нет, лека полека затвориха всички "изгоди" към сайтовете на фирмите и хората. Накрая текламата там си загуби смисъла. Не носи трафик.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно няма интерес към мета, хората живеят в реалността!
7
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Той живота и така е виртуална реалност за обикновения човек хаха. Не знаеш жив ли си умрял ли си, откъде е следващият удар ще имаш ли работа, откъде е следващият шамар, ще имате ли храна, ток и разни все такива въртящи се неща дето като се усмихнеш после се озъбиш пък ще имаш ли зъби, път днес тук ли си там ли си, кой как излъгал, кой къде как се подмазал, кой яде и пие щото лъже и кой е балъка и кой е тариката, що е злоба или амбиция пък болна ли е..... Само ми е до още световъртежи от сорта +
6
2
 
9
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Нещо Виртуалното не се Продава, като Народа е Гладен, Замръзнал и НеКъпан, щото му е позволено 1 път месечно подмиване на ДетеРодните Органи!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите и от Туитър ги отрязоха, сега е ред на Места, нещо закъса виртуалната реалност. На студено и гладко не работи:)
4
3
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Интернет колкото помага толкова и вреди. Всичката показност които хората гледат в тик ток и във фейсбук и подобни ги побърка. Сипе се само злоба, суета, завист и лицемерие. За мене интернет остана без ако средство за комуникация с Viber, WhatsApp, преводачи, онлайн покупки и подобни. Това върши работа. Другото е изпростяване.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се маха тоя, да се връща старият начин на живот. То всяко загледало те екрани, все едно друго няма в тоя живот. Зомбита.
2
1
 
7
 
! Отговори
Беко преди 1 година
В, ся чекаме тЕслата... :)
1
2
 
10
 
! Отговори
"Метлата" преди 1 година
ще уволни 11 000 служители след срив на приходите