Сексуално посегателство над репортерка при живо включване в Мадрид

Мъжът е арестуван след множество възмутени обаждания на зрители
14 сеп 2023 12:53, Елка Василева
84

 

Испанската полиция арестува мъж, за когото се предполага, че е извършил сексуално нападение на телевизионна репортерка, предаде кореспондентът на БНР. Действието се развива в ефир по време на живо включване на една от мадридските улици.

На кадрите се вижда как, докато репортерката Иса Баладо говори в ефир, отзад към нея се приближава мъж, която е хваща за долната част на гърба и я пита каква е програмата, за която работи. Първоначално тя се опитва да го игнорира и да продължи живото си включване, но водещият от студиото я прекъсва и директно пита дали мъжът я е докоснал. В този момент репортерката се обръща към мъжа, който все още стои до нея, с въпроса „наистина ли трябва да ме пипаш?“. Секунди по-късно непознатият си тръгва, като преди това погалва косата ѝ.

След множество възмутени обаждания на зрители полицаите локализират мъжа и го арестуват.

Вторият вицепремиер и лидер на „Сумар“ Йоланда Диас реагира веднага, като каза, че този мачизъм няма да остане ненаказан и Баладо ще получи същата подкрепа като Джени Ермосо, която бе целуната от бившия вече шеф на футболната федерация Луис Рубиалес. "Това, което досега беше "нормално", вече не е нормално и мъжете трябва да свикнат с това“, каза и министърът на равенството Ирен Монтеро. Според нея „докосване без съгласие е сексуално насилие“ и то трябва да бъде наказано. От телевизионния канал, за който работи журналистката, също изразиха солидарността си с нея, казвайки, че „осъждат всякакъв вид насилие“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде приемайте я тая Станбулска конвенция и да се свършва тая мъка вече. То се е видяло, че много я искате и няма да се спрете, докато не стане вашето. Бутнал я по гърба и голямо чудо станало.Едно време прадедите ни затова са играли вечерта хоро-за да се пипнат пА да се залюбят,ама са се женили за цял живот, а сега братче след 6мес.молба за развод. Разбийте семейството и ценностите - явно ви се получава....
30
5
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 7 месеца
Стига сте драматизирали сякаш някой го е приравнил до изнасилвач и убиец. Няма нищо общо. Никой няма право да бара чужди жени по пътя. Може да е дребно, но е престъпление и най вероятно ще получи хубава парична глоба за хулиганство и това и заслужава. Все едно е много трудно да не хващаш *** на непознати на улицата.
29
4
 
8
 
! Отговори
до 29-ти добре, нека преди 7 месеца
всяка да определи за себе си, но аз пак твърдя, че това което видяхме на клипа не е за арест и в никакъв случай не може да се сравни с опит за насилване.
28
3
 
1
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
До маркиз дьо саП 26 Девойка значи млада жена, момиче, а не - девственица, ако това си мислите. Точно пък Вие с този ник да ми говорите за оригиналничене ми идва в повече. Искат да се наричат така, аз какво общо имам? Нас гърците ни наричат вулгари, ама ние сме си българи. Всеки народ има право да определи името си.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тази май го познава ама се прави на луда пред камерите.
26
4
 
7
 
! Отговори
До До 19-ти.Виж сега преди 7 месеца
Господине, оставете жените да определят как се чувстват при такова посегателство. Пък и не всички такива случаи са еднакви. Някой може да докосне жена съвсем леко, минавайки край нея и дори не може да се разбере дали е станало случайно или нарочно. Друг използва това, че тролеят е претъпкан с пътници и се притиска силно към момиче, като извършва и движения, триейки долната част на корема си в нейния корем или ханш, а тя няма възможност дори да помръдне, прибави и това, че е ученичка на 15 г.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като гледам накъде отива Т. Е. накъде извратенняците юдеоционистти от НСР тикат света донякъде се радвам че нямам дете. Вижте им новите ценности вижте как промиват мозъка на децата... Аз поне видях малко от нормалния живот - да му мислят тийнейджърите, които от малки ги облъчват да стават *различни*
24
3
 
8
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 7 месеца
До една жена Стига бе! Тези от корицата на ,,Плейбой" девойки ли са? И както писах по-долу, правенето на интересен/на трябва да има граници. Не можеше ли да напишеш Индия, а оригиналничиш с Бхарат?
23
5
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 7 месеца
На мен лично не ми пука. Много пъти ми се е случвало непозната жена да ме хване за ръката, да ме погали по рамото и даже и на други места са ме хващали. Имам и случаи където жена уж случайно отърква дупето в мен. Щом на жената и харесва нека да пипа. Важното е да сме щастливи и да има мир.
22
3
 
15
 
! Отговори
me 3 преди 7 месеца
Да се тества за бременност! След такова ПОСЕГАТЕЛСТВО риска е голям!
21
7
 
8
 
! Отговори
до 19-ти. Виж сега, преди 7 месеца
то проблема не е в това, кака аз ще реагирам на това, ако някой пипне жена ми, а в това, че тази дребна простащина е окачествена като престъпление и сексуално насилие. Един ще реагира по-остро, друг не толкова, трети няма и да си помисли за реакция, но пак казвам, не може тази дребна проява на не етично поведение в обществото не може да се приравнява с опит за изнаcилване.
20
8
 
8
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
Мъжете го оправдавате, защото си представяте какво ще изпитате, ако сте на нейно място и ви се случи с девойка от корицата на "Плейбой". Предлагам ви да си го представите, ако е сбръчкана и грозна бабичка с произход от Бхарат. Как е сега?
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да го беше шляпнала и тя. Обикновено мъжете много очарователно се засрамват като ги шляпнеш по дyпето.
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разни непознати се били загрижили,че някой е пипнал девойката. А тя самата не се е притеснила. Сега обаче всеки и обяснява,че трябва да се почувства зле и да го съди. И хората понеже много се влияят от чуждото мнение ще си втълпят,че този е по-голям злодей от убиец
17
4
 
10
 
! Отговори
Откачиха тотално! преди 7 месеца
Чак сега разбрах че в развитите западни държави имало и такава длъжност - министър на равенството. Ето какво прочетох току що сайта на Английското министерство: Minister for Equalities. Responsibilities: The Minister for Equalities has overall responsibility for: Policy on sexual orientation and transgender equality. Cross-government equality strategy and legislation
16
5
 
14
 
! Отговори
Фънк преди 7 месеца
Добре де, кво го оправдавате тоя ***? Ако някой барне вашата приятелка, докато е на работа пак ли така ще реагирате? Това може би минава за мъжкарство в света на путь*вците, знам ли и аз.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Яка присъда заслужава. Едно време разни гамени опипваха момичетата и никой не можеше да им направи нищо. Сега пък подобни гамени тормозят други деца, и това остава ненаказано. Трябва от малки да им се казва по недвусмислен начин кое е правилно и кое - не. Защо ли в БГ има толкова простотия и нападения, именно за това, всеки си мисли, че ще му се размине и може да прави каквото си иска
14
4
 
7
 
! Отговори
? преди 7 месеца
Министър на равенството? А ако "насилникът" беше жена? Нещата из Западна Европа наистина отиват много на зле
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Испания нещата не вървят на добре, първо шефа на футболния им съюз, сега това
12
4
 
22
 
! Отговори
пляс пляс педалите преди 7 месеца
Ако бяха двама мъже и се опипваха нямаше да има проблем