Зеленски: Украинските деца са руски мишени

В момента са известни 10 смъртни случая
3 мар 2024 16:45, Стела Стоянова
221
Зеленски: Украинските деца са руски мишени
Снимка БГНЕС, архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи подробности за трите деца, които бяха открити убити във висока сграда в Одеса, разрушена в резултат на нападение на руски „Шахед" в нощта на 2 март.

„В момента са известни десет смъртни случая, от които три деца: Марк, който нямаше дори три години, Елизавета, осем месеца, и Тимофей - четири месеца. Украинските деца са руски военни цели. Ето с кого се бият тези нечовеци", каза Зеленски в профила си във фейсбук и уточни, че все още може да има деца под развалините.

Издирвателните дейности ще продължат до изясняване на съдбата на всички, които са били в къщата.

В спасителната операция на мястото на удара участват над 200 души.

"На всички пострадали е предоставена необходимата помощ. Петима души бяха спасени. Известно е, че под развалините все още могат да бъдат деца. Търсенето ще продължи, докато не се определи съдбата на всички, които са били в къщата.

Благодаря на всички участващи в спасителната операция в подкрепа на хората, които помагат на пострадалите. И благодаря на всеки един, който унищожава окупаторите, руската технология и логистика.
Всяка руска загуба на фронта е отговор на държавата ни на руския терор. Светът трябва да отговори на всяка проява на руско зло и да даде почивка на действията на Русия. Всеки игнориран от света руски терористичен акт позволява и по-нататъшни убийства.
Трябва да спечелим тази война. Само украинската сила ще може да осигури нормален живот на украинците", допълва украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дългобойните ракети на Украйна ще удължат агонията и ще донесат нови руски територии. Путин със сигурност няма нищо против дългобойните ракети за Украйна. Така получава необходимия претекст да си вземе нови територии. Също катко евреите в Газа получиха претекст да си разширят териториите.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Климатик е гръмнал. Стрига с тея руски ракети и дронбове. Нали свършиха.
186
0
 
2
 
! Отговори
Че преди 2 месеца
по тази логика, украинските деца в Донецк и Луганск бяха ВАШИ мишени 8 години бе зелен червей.
185
0
 
1
 
! Отговори
НЕ ЗА ДЪЛГО !!! преди 2 месеца
ДО КРАЯ НА 2024 УКРАЙНА ЩЕ ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО ДЪЛГОБОЙНИ РАКЕТИ И СТОЙ, ТА ГЛЕДАЙ !!!
184
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Ракетите руснаците няма да си хабят за деца, имат много цели със западно оръжие , което укрите се чудят къде да укрият !
183
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Това се отнася за тебе бе !Видяхме как обстреля мирни хора около елхата !
182
0
 
3
 
! Отговори
пита се преди 2 месеца
КАКВО Е ИМАЛО В БЛОКА ТА СА ГО ОБСТРЕЛВАЛИ??
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
169 - АМИ то и ЖУРНАЛЯТА от сайта са такива.антибългари.
180
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТОЯ КАКВАТО И ГИМНАСТИКА ДА МУ НАПРАВЯТ НА КРАТУНАТА МОЗЪК НЯМА ДА НАМЕРЯТ. АКО СМЯТА ЧЕ И ОНЕЗИ 300 ДЕЦА ОТ ДОНБАС УБИТИ ОТ НАЦИСТИТЕ СА УКРАИНЦИ ДА ТЪРСИ УБИЙЦИТЕ ТАМ. СРЕД НАЦИСТИТЕ.
179
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелен еврей на бесилото - спасение за украинските деца :)))
178
0
 
14
 
! Отговори
Гад преди 2 месеца
Нагло зелено човече.Ако беше нормален човек можеше да кажем, че тези деца са на твоята съвест, но ти нямаш такава, наркоман издухан.
177
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този пумпал денонощно ръси мъдрости, няма умора, явно е със стимуланти.
176
1
 
17
 
! Отговори
Русенец преди 2 месеца
Ами тогава развявай бялото знаме,само че тогава Байдън ще ти нашари ***.
175
1
 
21
 
! Отговори
Айде бе преди 2 месеца
Яд те е , защото Русия евакуира децата , и ти не можеш да ги продадеш на джендърите , и за резервни части на богатите западняци ?
174
0
 
22
 
! Отговори
Z-защото преди 2 месеца
Не си правете илюзии, че това скоро ще свърши. Ще свърши, когато европейците осъзнаят накъде ги водят гинеколожката и свитата й. Ще свърши, когато на американците им писне сенилен старец да дава повече пари за украинци, отколкото за сънародниците си. И който се интересува повече какво става в Киев, отколкото в Tексас.
173
0
 
18
 
! Отговори
Z-защото преди 2 месеца
Русия няма нужда от бърза победа, защото целта не са територии. А махане на Цар Долар от пиедестала му и намаляване на американското влияние в геополитиката. И показване на света, че световната сила САЩ е на практика с глинени крака. Светът се променя! Колкото и да не се харесва на някого.
172
0
 
21
 
! Отговори
Z-защото преди 2 месеца
САЩ губят тази война. Защото те са истинската страна в нея. Очакваха Русия да бъде обезсилена от санкциите и войната. Всъщност се получи обратното. Европейците и американците плащат все по-тежка цена за войната на Байдън. Дори политпропагандата на американските възпитаници и медии не може да скрие факта, че САЩ губят тази война. А всъщност войната премина в икономическа. И губещите се виждат.
171
0
 
22
 
! Отговори
Z-защото преди 2 месеца
Тази война не е просто война. Тя е противиборство на цивилизации и ценности. Западният свят срещу Източния. Либерастията срещу семейните ценности. Мъжете срещу джендърите. Честта срещу предателството. Затова и е толкова важна.
170
0
 
17
 
! Отговори
Z-защото преди 2 месеца
Умело анализаторите на издръжка от грантове пропускат да кажат жертвите сред руското население в Украйна, избити просто защото говорят на руски и имат руско самосъзнание. Не коментират убитите деца. Не коментират как фашистки символи се възраждат отново в Европа. Защо ли? Простичко е САЩ се опитаха да останат единствена световна сила и никой да не може да им пречи. И затова използваха Украйна. Защото не им стиска да се изправят самите те срещу Русия, а хвърлиха славяните в борба срещу братята им.
169
0
 
17
 
! Отговори
Z-защото преди 2 месеца
С Горловската мадона, загинала с детето си, докато се разхождат. С удушената с кабел бременна жена в Културния дом в Одеса. С изгорените живи хора там. С протегнатите напред ръце на Азов и пречупените кръстове като техни символи. Войната започна с поставянето на един шут на американците начело на държавата, на която беше възложено да пречупи Русия.