Фатална грешка в Чехия: Бременна загуби бебето си, объркали я с друга пациентка

Жената била оперирана, въпреки че била само за преглед
31 мар 2024 07:40, Красимир Ангелов
18
Фатална грешка в Чехия: Бременна загуби бебето си, объркали я с друга пациентка
Снимка: БГНЕС

Лекари от университетската болница "Буловка" в Прага погрешка извършиха операция на бременна пациентка и я лишиха от детето ѝ, съобщи CNN Prima NEWS.

Медицинският персонал обърка две жени от азиатски произход. Едната от тях, бременна пациентка, била в болницата за рутинен преглед, а втората трябвало да се подложи на операция, която се извършва за лечение на заболяване на матката, съобщава Bulgaria ON AIR.

По неизвестни причини лекарите са объркали бременната пациентка с болната жена и я оперирали. А заради интервенцията жената загубила здраво дете.

Всички служители на болницата, които може да са замесени в инцидента, са временно отстранени от работа. Чешкото министерство на здравеопазването призова всички лекари, отговорни за грешката, да бъдат изправени пред съда.

Ако се докаже небрежността им, болницата ще изплати обезщетение на пострадалата пациентка. Води се разследване на инцидента, пояснява БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ЧехияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Така е в ЕС. Да си бяха стоели в Азия!
11
2
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Ако това се случи в България Лекарите са невинни пациентката е виновна че е легнала на масата и тя трябва да си заплати грешката. В България виновен доктор няма.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв съд каква демокрация? Око за око, зъб за зъб, смърт за смърт. Другото е ала-бала!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анна преди 1 месец
До 11Жената е била в 4 -ти месец от бременността.Ако и е първи преглед,от къде да знае къде се провеждат прегледите и каква е процедурата...?
8
1
 
17
 
! Отговори
Анна преди 1 месец
Затова се разговаря с пациента преди операцията и се сравняват данните от картона.Когато анестезиолога е започнал с анестезията,преди в залата да дойде опериращият,и не се сравни информацията за пациента между двамата,и това може да стане....за съжаление
7
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 1 месец
До ритнитопковец. А ти на коя нива си заченат.
6
1
 
25
 
! Отговори
1111 преди 1 месец
Добре де, лекарите са объркали, но жената не се ли е зачудила, защо при рутинен преглед я вкарват в операционната и я подготвят за операция?
5
2
 
22
 
! Отговори
Леля чичо преди 1 месец
докторите не са виновни, не са длъжни да разпознават пациента по физиономия, изпращат им човек за операция, дават им документите и те вършат работата, прилича на бюрократична грешка или някъде по веригата регистратура - диагностика са омешали документацията , тоест грешка на администрацията , тези които работят с документи обикновенно са много ниско платени защото се смята че работата е лесна и не изисква големи умения, те затова не се напъват и не ги интересува, както виждате белата е голяма
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много жалко за бебето също и зажената ..Но са жалки и долните коментари.На криво са спали или не им влияе новото време.
3
17
 
2
 
! Отговори
Войникът Швейк преди 1 месец
Лекарите да и направят ново!
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-незначителната фатална грешка в Чехия. Техният не знае Петър ли е или Павел. Мисли, че живее в плоскоземен побеждаващ отановски свят.
1
5
 
24
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Ще ги изправят пред съда? А у нас- n- брой комисии за проверка на случая.И ако се стигне до съд,чакай 3- 4 г. и хората са забравили.Тук за фалшиви ТЕЛК- ве има присъди от парични глоби след споразумение. А тия хора ламтящи за пари и некадърност трябва да ги лишават за определен период от време да упражняват професията си. Защо лекарите се превърнаха и в банкови служители? Не слафам всички под един знаменател,но гледат на пациента като на банкомат.