МОН "преглътна" хамбургера, променя помагалото за ІV-и клас

Старият закон не забранявал продуктовото позициониране
Обновена: 18 окт 2016 13:04 | 18 окт 2016 12:30, Анисия Иванова
13
МОН "преглътна" хамбургера, променя помагалото за ІV-и клас
Архив: Булфото

Образователното министерство излезе с позиция за продуктовото позициониране в учебника за 4 клас.

В текста, предоставен на децата се разказва що е хамбургер, къде може да се купи и за пример са споменати три популярни вериги за бързо хранене.

Още по темата

От Министерството на образованието и науката уточняват, че помагалото "Чета и разбирам" за IV клас е било отпечатано през 2013 г., когато Законът за народната просвета не е забранявал наличието на продуктово позициониране в учебното съдържание.

Новият Закон за предучилищното и училищното образование е в сила от 1 август тази година и в него има изрична разпоредба, според която в учебниците, познавателните книжки и учебните помагала, които са част от учебни комплекти, не може да има търговска реклама, пише на сайта си МОН.

От министерството уверяват, че помагалото ще бъде преработено.

МОН припомня, че в момента се провеждат процедури за одобрение на нови учебници по новия учебен план и учебни програми, като в съответствие с поетапното им влизане в сила понастоящем се провеждат процедури за одобрение на учебници за I и V клас.

Преди началото на учебната година приоритетно бяха одобрени учебници по история и цивилизации за V клас в съответствие с новата учебна програма по този учебен предмет, която е напълно различна от досегашната програма.

Новият учебен план, съгласно закона, влиза в сила за учениците, които през учебната 2016/2017 г. постъпват в I и V клас. През следващата година ще бъдат открити процедури за нови учебници за II, VI и VIII клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го променят с полезни, православни банички.
9
0
 
16
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Предлагам да се заменят с дюнери.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продуктовото позициониране е нормално при условие, че започнат да дават безплатни учебници. В Сащ фирми, като Кока Кола и Нестле ремонтират физкултурните салони и други части от училищата.
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой прочете ли я, в този урок се набляга на вредата от тези храни
6
1
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Още от малки ги облъчват с реклами и продукти .Кунева ясно че слугува на някакви бизнес интереси
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кой ще плаща за новите учебници- пак данъкоплатците! А некадърниците на държавна ясла пак ще си раздават бонуси за добре двършена работа.
4
8
 
7
 
! Отговори
Жалки преди 7 години
Комунистическите орди проядоха здравеопазването, образованието, индустрията и превърнаха икономиката на милата ни псевдо държавка в откровена проституция със сутеньор. Каквато и марионетка да се запречи като президент, повече от ясно че тя ще си бъде чисто и просто поредното сухо *** от бедния народ, което ще се провре през *** на историята.
3
0
 
19
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Кунева е доста вредна за децата ! Ама щом родителите я търпят значи всичко е ок!
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема се плашите роби, като се приемете СЕТА/ТТИП корпорацията с хамбургерите ще осъдите държавата, демек вас, за това, че не искате децата ви да гледат *** и по учебниците си, с което и вредите, като и намалявате потенциалните печалби.Да ви е честито!
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее БСП, Радев президент, не на евроатлантическите покварни ценности, да на дружбата с Евразия, Русия, Русия и само майка -освободителка Расия!