Вместо с каляска - с каруца: Абитуриентка от Банско изненада на бала си

"Много ми беше мерак за такъв кон, харесва ми", споделя Теди Пристигарева
28 май 2021 09:32, Петя Славова
53

Като сбъдната детска мечта - така абитуриентка от Банско ще запомни сбогуването си с училище. Теди Пристигарева отива на абитуриентския си бал, така както винаги е мечтала - с кон и каруца, съобщава Bulgaria ON AIR. Изненадват я приятели.

Теди е единственото момиче на випуск 2021 в Професионалната гимназия по селско стопанство и дърводобив в Банско. Като всяка млада дама и тя мечтае абитуриентският и бал да е специален. Освен за бална рокля, обаче, винаги е мечтала и за кон, с който да отиде на бала.

"Много ми беше мерак за такъв кон, харесва ми", споделя тя.
Изненадата идва от приятелите ѝ. С коня далматинец взели и класната ръководителка на Теди.

"Спряхме пред НИХ, излезе класната, видя коня, много снимки си направихме и така, много беше щастлива, тя очакваше нещо такова, но не знаеше точно какво ще бъде. В семейството животните са на почит", разказа абитуриентката.

А Теди и брат и от малки са възпитавани в любов към традициите.

"Приех го нормално, много нормално, щото ние сме свикнали вече. Мерак, още от малък имам мерак, имам любов към всичко", каза Димитър Пристигарев.  А бала си Теди ще помни като сбъдната мечта, в която поне за една вечер се е почувствала като принцеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Да, преди 2 години
До Анонимен "Да Я плюете" се отнася за женски род, а това "Да Е плюете", за кой род се отнася?
13
6
 
5
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Утре може и на камила, ще е оргиналдЪ!
12
9
 
4
 
! Отговори
Представете си преди 2 години
Съпоставка: Наши с народни носии тропкат ръченица облечени във вълнени и миризливи дрехи, потни и *** през 18 век. В същото време в Париж хората танцуват минует (много бавен и величествен танц) облечени в коприна, гримирани, вкл. мъжете и със скъпи перуки. Кое избирате?
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре с каруца, а не помпозно с лимузина. Дават сумата пари за скъпи автомобили и рокли. Целта на абитурентският бал е да се съберете за последно всички от випуска, да се видите, да си поприказвате и да приключите с този етап от живота. Абитурентският бал не е нито модно ревю, нито изложба на скъпи автомобили.А освен всичко това момиче няма никакви комплекси от материална гледна точка!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има селяни и селяни, да не ги обиждаме :) Животните радват хората, когато ги обучиш са верни, не е като при нас "човеците" :)) Момата е свесна, недейте да е плюете, радва се на коня :)
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най смешното е, че хем искат с народна носия, хем искат модерно. Мъжете с впити в дебелите им зaдници тесни панталонки, а не широки потури, а жените с впити по тлустите им туловища 5 ката дрешки. Смееех
8
5
 
8
 
! Отговори
До маскараден бал преди 2 години
Прав/а си!Стигнало се е до там, че почти всяко културно съдитие накрая се превръща с долнопробен селски събор с тропкащи като бесни хорце потни мъже и жени облечени в миризливи шаяци (вълнени дрехи).
7
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По селата са така. Още с каруци се придвижват. А и по манталитет са в 19 век.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха.... нема лошо :) Аз като видях за първи път крава се уплаших :)) Бех малък, кравата голема, нормално е :)
5
15
 
14
 
! Отговори
Маскараден бал преди 2 години
Хора, престанете с това "народно"!!! Погледнете портретите на българските възрожденци и революционери и намерете един от тях с народна носния! Не всички те са облечени по последна европейска мода. Запомнете това!!! Европа е нашето бъдеще, а не вмирисаните народни носии. ВСЯКО НЕЩО, С ВРЕМЕТО СИ!!!
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеше и с магаре да отиде , седнала на сапата. Още по-голяма атракция щеше да е :)
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селяния до шия. Направо до живот, карма.
2
8
 
20
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Видях в Копенхаген група млади красиви момичета, облечени с народни носии и с цветя в косите с каруца отиваха и те за някакво веселие.Много е красиво.Приказка.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да внимава спиралата да не стане тиква в 12 часа.