Борисов: Какво е етнически конфликт ли? Всичко започва с леки сблъсъци

За 15 г. у нас са направени 1500 джамии. За сравнение в Гърция - нито една, обяви кметът
27 окт 2008 09:43,
196
Борисов: Какво е етнически конфликт ли? Всичко започва с леки сблъсъци
Снимка: БГНЕС

За пореден път кметът Бойко Борисов предупреди, че у нас са възможни етнически конфликти.

"Знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци", заяви Борисов.

По думите му написаното в тефтерчето предупреждение на Ахмед Емин, че има хора, които искат да ни върнат в 1985 година, е достатъчно основание да се внимава много в този процес.

"Тъй като много лесно страната ни може да се дестабилизира, а и в ДПС има хора, които са готови на всичко, за да запазят властта. А етническата дестабилизация е единственият им шанс", каза Борисов пред Нова телевизия.

Кметът съобщи, че в периода 1985–1989 г. е участвал пряко в процесите на възродителния процес.

В това време Борисов бил в Дулово, изпратен от Висшия институт на МВР, за да пази реколтата като пожарникар, тъй като турците я унищожавали умишлено.

"Тогава имаше насилие от двете страни", заяви кметът.

Той изрази убеденост, че в България действат структури на ислямския фундаментализъм.

"Аз знам, че действат", заяви Борисов, без обаче да посочи доказателства.

По думите му в момента ДПС е структурирана на кланова основа.

"Аз не мога да седна с Доган и да направим правителство", категоричен бе неформалният лидер на ГЕРБ.

През последните 15 г. у нас са направени около 1500 джамии, обяви още кметът Бойко Борисов.

"Нашата толерантност е минала всякакви граници", каза той.

Борисов попита откъде ДПС има тези средства и даде за пример съседна Гърция, където за 15 г. не бил построен нито един мюсюлмански храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Волен Сидеров е истинския Патриот.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
to Boyko si e mafiot s ta negova glava za kade...
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
половината ни мюсулмани са насилствено направени такива . Това са Българи ,които са имали само две алтернативи или ислям или главата. Малко е грозно да вдигаме паметници на тази верска касапница. И ако сме нацвъкали 1500 джамии за 20 години то действително имаме голям проблем.
32
0
 
0
 
! Отговори
nacionalist преди 15 години
shto ne vzemat merki i da pusnat armiata i da potap4at vseki osmelil se da iska neshto ot nashata balgaria...nie balgarite shte se branim koito i da se e osmelil da iska neshto tyrsko...shte izrignem kato vulkan sreshty musummanskite ni vragove,...BALGARIA E NA BALGARITE
31
0
 
0
 
! Отговори
Грег преди 15 години
Не го харесвам, но сега е прав. Единственото, с което не съм съгласен, е че според него явно трябва да забраним мюсюлманските храмове. Това, че в Гърция нама нови джамии е много лесно за обяснение - 0,9% мюсюлмани в Гърция, при нашите над 15%. Какво значи "прекалено сме толерантни"? Ако се спазват законите - няма да има фундаментализъм, а само вярващи хора! Просто трябва да има и малко Държава в цялата работа!
30
0
 
0
 
! Отговори
skotie преди 15 години
Това са глупости на импотентни политици. Дотолкова вече не знаят как да спечелят избирателя, че създават изкуствено етнически конфликти. Точно затова и ДПС е финансирало Атака.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vsi4ki da glasuvame za Ataka. Imat koncepciq, imat smelost, imat i syrca za rodinata si.!!!! Tova sa nashite hora a ne tezi izpederastqli lisici, koito upravlqvat sega. Boiko ima kachestva, no nqma lider nad nego, a toi samiq ne e takyv. Trqbva da se koalira s Volen Siderov i she stanat mashina qka. krai na turskoto prisystvie v parlamenta i komunqgite. buhalite.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щом тогава Борисов е участвал пряко във възродителния процес ,защо не излизи и каже истината че всичко тово беше иненировко на тогавашната власт!Ние тогава не знаехме за какво дори се борим а с тово с което си зблъскахме от страна на мюслюманите нямаше нищо общо с това къде ни беше збито в главите!много от тях не се наричат турци а БЪЛГАРИ ИЗПОВЯДВАЩИ МЮСЛЮМАНСКАТА РЕЛИГИЯ!така че не връщайте историята в днешната реалност ,бъдете сигурни ще ЗАГУБИМ......
27
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 15 години
Ако човек няма избор по-малкото зло е възможно наи доброто... Аз не харесвам ГЕРБ или АТАКА, но са за предпочитане хиляди пъти пред днешното правителство... Хора гласуваите за да не носим оръжие както стана в Югославия...
26
0
 
0
 
! Отговори
гр преди 15 години
Мишка Борисовска, когато АТАКА ги разправяше тея неща ти казваше, че АТАКА са екстремисти.Мутра гербаджийска
25
0
 
1
 
! Отговори
X преди 15 години
Ако човек си остави двора без грижа, за една година бурените стават два метра. Време е да се погрижим за двора си. Ако няма начин да се краде и джамиите ще намалеят, кой не би си купил с парите си кола и къща, а бил стрил джамии? Голяма част от джамиите са направени с престъпна дейност, изкараните с кражба пари се влагат за да се турцизира и превземе отвътре България. Едва ли мюсюлманите в България са станали толкова много, че изведнъж да се нуждаят от още 15000 джамии, освен тези, които са си имали. Изобщо религиите са анахронизъм, като английската кралица, на която парламента на Англия отпуска рента да живее в музея на времето, защото в Англия има останали закони от векове. Но по-опасно от джамиите е шеф на контраразузнаване от ДПС, наблюдаващ патентно ведомство от ДПС, зам. военен министър от ДПС, вицепремиер по фондовете на ЕС от ДПС. Те пряко обслужват интереси на турските служби, а по някога и на ЦРУ и Моссад. Абсурдно е незаконна партия да осъществява законна дейност. Къде отиде Доган след убийството на Емин - в Турция.Лошото е, че някак не мога да повярвам, че целта на Бойко Борисов е въвеждане на ред и законност. Когато беше шеф в МВР, можеше да предотврати колосална кражба на интелектуален продукт, ама не. Доведеният тогава цар, който от длъжник на руската мафия стана горд собственик на стотици милиони евро, еничерчетата на Дойнов, легендирани като юпита, защото надзираваха комунистическите пари в еврейските фирми на Лондонското сити, всички те бяха в тотален възход. Дали заплахата с етнически конфликт, не е пряко диктувана от руско-еврейските му господари, които в лицето на Емин загубиха връзка с турско-помашкото си поделение в България? Да не забравяме, че Бойко Борисов лично е бил на свадбата на племенничката на Емин в началото на септември.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БКП-се погригжи, същите които и работеха по нивите и ходиха на "еекскурзия", да я крепят на власт.Доган е тяхно момче, това и децата го знаят.Колкото за създаването и трябва да "благодарим" , на покойния Луканов, който ги допусна през 1990г.-на избори, без да са партия или съдебно регистрирани.Доган само изпълни "заповед"-да излезе тогава от сэстава на СДС.тОВА ГО НАПРАВИХА, ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ ЩЯХА ДА ЗАГУБЯТ ПЪРВИТЕ СВОБОДНИ ИЗБОРИ и България трябваше да тръгне по пътя на Чехословакия."Другарчетата" нямаха интерес от това.Как щяхя да "легализират" откраднатото и как щяха отново да управляват.Дълго е.....за съжаление .
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес.бг слагат какви ли не провокативни заглавия, за да поддържат рейтинг и интерес. 90% от статиите са пълни глупости, но забавляват. такава е и задачата им. А иначе многото глупави хора в българия четат и е самоизгарят с отрова и злоба и забравят за важните неща, с които могат да променят живота си. Уважаеми потребители, гледайте биг брадър пускайте смсчета, работете по 10часа дневно за малко пари и най-важното мразете всичко около вас, защото вината е във всеки друг, но не и вас. Adios muchachos
22
0
 
0
 
! Отговори
adani преди 15 години
Май ставате банални вече а? Това ли е най важната тема в България?Тя държавата ни затуй е такава,щото винаги се отмества вниманието от важните проблеми.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АТАКА И ГЕРБ - Само те казват истината, вие си изберете, но не продавайте България повече на БСП, ДПС, НДСВ и другите АНТИбългски партии
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само Атака Бойко е мека . Бойко стигна до анализа на Атака.
19
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
много е прав даже...1500 джамий...ужас...това България ли е?защо се допуснаха тези *** *** в парламента,така и не разбрах...айде да си ходят у Турция да си правят джамий...тук не ни трябват фесове...достатъчно са ни мачкали и знаем колко са злобни... им...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А на всички, които говорят за "етнически конфликт" и най-вече на редакторЧЕТО в днес.бг, нека кажа нещо под секрет : Нали знаете, че в България ВСИЧКО се решава от олигарсите и мафията. Тези олигарси дето имат имущество и бизнес за милиарди, включително Доган, дали ще позволят нещо такова да се случи та да загубят всичко а ? Ми не, точно те ще задушат в зародиш всякакви конфликти, а те могат да задушат който си поискат.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
АБе *** как Гърция ще нямат ислямско население, ами областта Тракия е населена само с помаци!!И Турция ги работи и тях да се наричат турци, ама гърците не им дават даже това!!!!!!!!!!!Тези които позволиха да има ДПС са ЕНИЧАРИ и върнаха в България ТУРСКОТО РОБСТВО!!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Това с 1500-те джамии ме ПОТРЕСЕ!!! Ако е верно, то Ужас! Ние в каква държава живеем, България или Турция!!! Не мога да повярвам! ::(((