Студенти към своите колеги: Ама защо протестирате?!?

Националното представителство на Студентските съвети смята, че на този етап студентите нямат основания за протести
24 яну 2009 14:37,
191
Студенти към своите колеги: Ама защо протестирате?!?
Снимка: Dnes.bg

Ръководството на Националното представителство на Студентските съвети (НПСС) обяви на пресконференция, че на този етап студентите нямат основания за протести.

Няма институция, която да не е обърнала внимание на студентските искания, поставени през декември и част от тях са удовлетворени, а за други скоро предстои решение, каза председателят на НПСС Георги Илиев.

Той изрази готовността на организацията да обсъди предложенията на всички неправителствени организации, обвързани със студентските проблеми.

До края деня се очаква делегатите на националната среща на НПСС да обсъдят нови искания на студентската организация и сроковете, които ще бъдат поставени пред институциите за изпълнението им.

Студентската организация обединява 51 студентски съвета в българските висши училища в страната.

В проектодекларация, която се очаква да бъде одобрена в събота от делегатите, се дава подкрепа на водената от организацията политика на мирни преговори с българските институции.

НПСС категорично се разграничава от Сдружението за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове, и смята, че организираните от тях протести в центъра на София създават пред обществото погрешна представа за българската студентска общност.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по различни места е от полицейски лазер, инфаркт, исхемичен инсулт, пак са те, програмата не спира докато си жив, на надежда всекоя кажете сбогом, живейте в радост всеки божи ден докле не са ви неутрализирали в дупката
109
0
 
0
 
! Отговори
БИСЕР преди 15 години
Момиченце ти навярно ще седнеш на коляното на някой мастит чичко и ще си оправиш положението без да мръзнеш по площадите.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
разпознава те по мозъчна активност, мира нема додето не попаднеш под контрол, може с реверсивен електромагнит, нарушава мозъчна активност, боцка, спиш и не сънуваш, смущават дълбока фаза, може вибрационен затвор с рефлектор и алармене, сирени, мислиш преклонил главица, ха, ако е празна само
107
0
 
0
 
! Отговори
Такава съм преди 15 години
Няма до никъде да се стигне..
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много става дълго за обясняване, затова само ще кажа - не оставка на определен министър, а смяна на системата. И не гледай само в собствената си градинка, тя е част от нещо. Лека вечер!
105
0
 
0
 
! Отговори
Бисер-неуспял и по в преди 15 години
НПСС хвърлете розовите очила и вижте българската действителност, а ако сте гушнали пачките мълчете и за следващото предателство се надупете.Ако не сте гледали филма ''Маргарит и Маргарита'' гледайте го и ще видите ,че и по време на комунизма беше необходимо да се надупваш за да си на върха на вълната така е и сега.За да се успее в този *** живот трябва да се кланяш на силните и да ги слушкаш.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
протестите бяха смешни защото нямаше конкретни политически искания.Студентите поне трябваше да покажат малко мозък.Да ама ако го имат.Какви протести с пчелари и животновъди .Те по интелект не се различаваха от кравите и пчеличките си.Жалка и смешна картинка.А през това време данък сгради с 50% нагоре и лекарствата с 15% увеличени.Конкретно аптеки марешки във варна.А някои си правят безсмислени неполитически протести и отнасят бой.
103
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
по време на унгарските събития ни събираха да изключваме състуденти от комсомола. Защото били с буржоазен произход.След което автоматически следваше изключване и от университета.И като си представя, че все същата комунистическа шайка ни управлява и днес. С все същите прийоми. Горките ни деца и внуци!
102
0
 
0
 
! Отговори
Такава съм преди 15 години
За да има конкретен резултат, трябва да се съсредоточат върху техните проблеми- на студентите. Най- належащите, като състоянието на Студ. град, базите на ВУЗ-овете и практическия опит върху това, което учат 4-5 години. Това са най-важните неща. Извинявам се, но лично аз не виждам с какво ще се подобри състоянието на един студент, ако един или друг министър/зам.-мин. подаде оставката си... Просто трябва повече организация, наистина. И цивилизован начин на протестиране!
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Впечатлението ми е, че си интелигентно момиче. Съветът ми е, не чакай, напиши искания и се включи! Имаш потенциал!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не е отворил, от ленгли сигурно са му кротнали болните мераци,
99
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 15 години
Ами аз вече виждам само два начина за хората тук.Пушкалата или самолетните билети (еднопосочни).Този народ за нищо не става кат гледам "интелигенцията" и "елита"...Съжалявам !
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
миков, дебнете от нета, мобифона, облъчва с полицейски облак от конаците, насочени антени, гравитационни лъчове, лазери, вижте децата влачат крака след даскалото, три пък убиха, отврати
97
0
 
0
 
! Отговори
Такава съм преди 15 години
Ще чакам конкретните им искания да ми ги напише някой :) Жалкото е, не това, че аз съм учила или уча, а че от ученето на тия, които хвърляха камъни и тн .. няма да има полза :)
96
0
 
0
 
! Отговори
работник преди 15 години
НПСС това са бъдещи червени политици които ще продължат делото на БКП и БСП.Момченца и момиченца от НПСС не виждате колко е труден живота на обикновените хора в България,а вие гледате само на вас да ви е добре.Студентството е временно утре и вие ще попаднете в ада освен ако не сте наследници на днещните управници.
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А да си мълчиш объркано е градивно?! Жалко, че учиш!
94
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
http:// .obshtestvo.net/content/view/1047/6/
93
0
 
0
 
! Отговори
Такава съм преди 15 години
Не се правят така протести, не е това начина. Наистина жалко, че хората, които скоро ще се дипломират действат така......... глупаво.Наистина, нека някой ми каже какво точно се иска на тези прояви? Конкретно :) Освен, че по плакатите видях разни к*рове да се размятат написани...друго градивно не :)
92
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
червения кен(з)еф .Значи *** пак ще ни изонождат .
91
0
 
0
 
! Отговори
Необикновен съм преди 15 години
Права си да се оправдаваш, че си такава - кофти е! Но мнението ти е полезно, щото насочваш вниманието към пост 49! Успех в живуркането!