Студенти към своите колеги: Ама защо протестирате?!?

Националното представителство на Студентските съвети смята, че на този етап студентите нямат основания за протести
24 яну 2009 14:37,
191
Студенти към своите колеги: Ама защо протестирате?!?
Снимка: Dnes.bg

Ръководството на Националното представителство на Студентските съвети (НПСС) обяви на пресконференция, че на този етап студентите нямат основания за протести.

Няма институция, която да не е обърнала внимание на студентските искания, поставени през декември и част от тях са удовлетворени, а за други скоро предстои решение, каза председателят на НПСС Георги Илиев.

Той изрази готовността на организацията да обсъди предложенията на всички неправителствени организации, обвързани със студентските проблеми.

До края деня се очаква делегатите на националната среща на НПСС да обсъдят нови искания на студентската организация и сроковете, които ще бъдат поставени пред институциите за изпълнението им.

Студентската организация обединява 51 студентски съвета в българските висши училища в страната.

В проектодекларация, която се очаква да бъде одобрена в събота от делегатите, се дава подкрепа на водената от организацията политика на мирни преговори с българските институции.

НПСС категорично се разграничава от Сдружението за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове, и смята, че организираните от тях протести в центъра на София създават пред обществото погрешна представа за българската студентска общност.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
PPPPP преди 15 години
Ръководството на Националното представителство на Студентските съвети (НПСС) са жалки подобия на управляващите. Същите крадливи и подкупни същества.
129
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
МВР НАУЧИ,след НЕЗАКОННО тотално следене и подслушване и вече си призна, че на протестиращите студенти и граждани не е плащано за протестите, както беше през 1989г...МВР НЕНАУЧИ,каквото и да е и не залови нито един от платените провокатори, въпреки обилната информация в медийте и въпреки тотално следене и подслушване...СТРАННА(ПЛАТЕНА) БЕЗПОМОЩНОСТ... КОЛКОТО ДО ПЛАТЕНИТЕ БЕЗРЕДИЦИ...Щом 3000 въоръжени до зъби полицаи и други 300 маскирани като "цивилни" сред протестиращите, не можаха да спрът или заловят нито един платен ***, как да се очаква това да направят студентите, които дори не са служили в армията...И ОЩЕЗаконният протест беше прекратен само временно, заради неизвестен "бомбаджия", който обаче бил заловен още преди началото на протеста..., както си признаха от МВР.Така че ГЛАВНИЯ ПРОВОКАТОР предизвикал побоищата над протестиращите е полицейския началник и министъра на МВР, които ИЗЛЪГАХА СТОЛИЧНИЯ КМЕТ ЗА БОМБЕНАТА ЗАПЛАХА......АКО ОПАСНОСТТА БЕШЕ ИСТИНСКА, ПЪРВО ЩЯХА ДА ЕВАКУИРАТ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА - Е ДА, АМА НЕ...!!!
128
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
АКО ПО ФОРУМА РЕШИХА, ЧЕ ИМА БОМБА И ПРОТЕСТА ТРЯБВА ДА СПРЕ.ЗНАЧИ ОТ ПОНЕДЕЛНИК НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИКОЙ В ПАРЛАМЕНТА, КАТО СЕ ИМА ВПРЕД ВИД КАКВО ПИШЕМ ЗА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ В ЧАТА.ХОРА ГОТВЕТЕ СЕ ЗА НОВ ДАНЪК ВЪРХУ ЗАПЛАТИТЕ ВИ. ДАНЪК Е ФОРМУЛИРАН ТАКА - МВР + ДАНС
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за своята страна, по-добър не са имали, игнорираш техните интереси и живееш в омраза, комплексари само мразят народи, надарени хора
126
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
МВР се готви да лови престъпниците в чата24 януари 2009 / От няколко години престъпниците пренасочиха комуникациите си в скайпа, държавата е безпомощна, сега ние не следим скайп, защото нямаме тази възможност.Важно е МВР да може да го следи и това е въпрос на голяма дискусия, заяви по Дарик радио вътрешният министър Михаил Миков.Според него идеята е в закона да се добави текст и режимът за подслушване в скайпа да е като този за специалните разузнавателни средства. Нека тази дискусия започне сега и аз съм готов да я водя, декларира вътрешният министър.Той допълни, че ведомството му не възнамерявало да следи коментарите във форумите, освен ако не става въпрос за тежки престъпления. Той обясни, че така бил засечен подалият сигнал за бомба на протеста пред парламента на 14 януари.
125
0
 
0
 
! Отговори
kile преди 15 години
Nqma6 pravo na protest za6toto si balgarin nqma6 dumata . Tova ne e darjava!
124
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
НАРОДА ТРЯБВА ДА СПИ, ЗА ДА ГО "СТРИЖЕМ" ДЕНОНОЩНО...(извадка от устава на НПСС)Извадка от таен Партиен доклад - "Относно студентите":..."За да ги приспим", опитахме с църквата - не стана, опитахме с царя - не стана, опитахме с нашите от НПСС - не се лъжат, опитахме класиката - наркотици, секс и рокендрол - пак не стана - подлъгаха се само нашите от НПСС, пуснахме мутрите - не става, пуснахме полицията - пак не става товарищи..., пуснахме и жандармерията да бие и убива из цяла София... - ПАК НЕ МИРВАТ..., СКАНДАЛНО - НЕ ИСКАТ ДА СА ОВЦЕ ЗА СТРИГАНЕ..."Над доклада има ръкописна резолюция......" ТАГАВА ПУСНЕТЕ ТАНЧЕТО ДОНЧЕВА...И РАЗКОНСЕРВИРАЙТЕ БЕЛЕНЕ..."Подписа - почти не се чете...
123
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ЗНАЯ, ЧЕ 90% ОТ ХОРАТА ПИШЕЩИ В ТОЗИ САЙТ НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ПО-ДОЛУ НАПИСАНОТО. ДАНО ПОНЕ ОСТАНАЛИТЕ 10% ГО РАЗБЕРАТ
122
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
ОТ СЪОБРАЖЕНИЕ ЗА СИГУРНОСТ НА ТАЗИ ДАМА НЯМА ДА НАПИША ИМЕТО, А САМО ТОВА КОЕТО Е НАПИСАЛА. НЕЩО ТОЛКОВА ИСТИНСКО И РЕАЛНОГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА Изчаках коментарите на анализаторите /най-често платени поддържници на статуквото/ на Януарския мирен протест на гражданите 2009 г. с воплите им за липсващи искания от страна на протестиращите. Каква е истината обаче? Протестът е граждански, без намесата и участието на политически партии. Тази е основната разлика от Януарския протест през 1997 г. Започнал с организатори Коалиция За да остане природата в България и Сдружение за развитие и обществен контрол /СРОКСОС/, към него се присъединиха земеделските организации и движението на майките. Българското национално знаме и българският химн са емблемата на Протеста. Част от хората държаха предварително раздадена от организаторите листовка за поведение по време на митингите, което също говори за сериозна подготовка и познаване на националната психика и ползването на провокатори по време на мирни протести у нас. Липсата на професионални действия и полицейският произвол, проявен на 14.01.2009 г. само сплоти гражданите около идеята за граждански контрол над Властта. Декларацията на Протеста Тя е внесена с Народното събрание с вх. ПГ 928-00-5 на 19. 01.12009 г. Исканията на протестиращите са сведени до четири: Оставка на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за нарушаване на закона и непрофесионализъм, довели до провал на МВР в опазването на обществения ред при законния митинг от 14.01.2009 г.; Мерки по неотложните искания на протестиращите организации студентските, природозащитните, браншовите организации на земеделските производители /зърнопроизводители, млекопроизводители, пчелари/, организации на българските майки за правата на децата; Приемане на законодателни изменения за повишаване гражданското участие в управлението с цел намаляване праговете и пречките пред иницииране на местни и национални референдуми с подписка на гражданите; Промяна на избирателния закон и система, стимулиране на повишена избирателна активност чрез повишаване на мажоритарния елемент в пропорционалната избирателна система. В разширения текст на Декларацията до 40-то Народно събрание се казва още: Политическата система в България е лоша и генерира корупция. Настояваме за смяна на системата, а не просто на лицата. Настояваме за прозрачно управление и пряк граждански контрол. Решенията трябва да се взимат с прякото участие на гражданите. Ние не представляваме никоя политическа организация. В приложенията към Декларацията са изложени конкретните искания на всяка група от организаторите. Призивът към гражданите В него се говори за т.нар. Събрание на народа пред Народното събрание. Целта е да променим статуквото, да променим държавата, т.е. основната ключова дума на Протеста е думата промяна. Защото мирният седящ протест на природозащитниците, които настояват за адекватен Закон за горите, който да опази горите да бъдат гори, наистина не се вписва
121
0
 
0
 
! Отговори
ujas преди 15 години
NIKOGA,AMA NIKOGA,NIAMA DA SE OPRAVI,GLUPAVI,SMOTANIAZI
120
0
 
0
 
! Отговори
ОТ № 32 преди 15 години
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ ИЛИ ГОСПОЖО, АКО БЯХТЕ ПРОЧЕЛИ ДО КОГО Е АДРЕСИРАН МОЯТ КОМЕНТАР, ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ АЗ НЕ СЪМ ПОЛИЦАЙ, А ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. ТОВА ЗА IP - то Е ПОДИГРАВКА КЪМ 32 ИЛИ 33 НЕ ПОМНЯ ТОЧНО, А НЕ МИ СЕ И ВРЪЩА ТРИ СТРАНИЦИ НАЗАД. ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е ПРОПУСНАЛ И ЕДИН ПРОТЕСТ.ЗА КОЕТО НЕ СЕ ИМАМ ЗА ***, НАРКОМАН ИЛИ ТАМ КАКВО ОЩЕ БЕШЕ ПИСАЛ 32 ЛИ БЕШЕ 33 ЛИ БЕШЕ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО *** ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ МОГА ДА ВИ КАЖА И ТОЧНАТА ДАТА 15.08.2009ГОД ЧАСА БЕШЕ 22.30 МЯСТО УЛ. рИШКИ ПРОХОД В КВ. кРАСНА ПОЛЯНА 2Ч. АЗ ЖИВЕЯ НА СЪЩАТА УЛИЦА, ПРЕД СЪЩИТЕ БЛОКОВЕ ПЪЛНИ С РОМСКО НАСЕЛЕНИЕ. АЗ И ХОРАТА КОИТО ЖИВЕЕМ НА ТАЗИ УЛИЦА НАЙ-ДОБРЕ ГИ ЗНАЕМ ТЕЗИ НЕЩА.ЗАЩОТО ВИЕ ОСТАНАЛИТЕ НАУЧАВАХТЕ ВСИЧКО ОТ ТЕЛЕВИЯТА, КОЯТО НЕ ПОКАЗА ТОВА КОЕТО СТАНА. А ПОКАЗА ТОВА КОЕТО И ИЗНАСЯШЕ. МИСЛЯ, ЧЕ АКО ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО И АКО ВНИКНЕТЕ В ДУМИТЕ МИ НАПИСАНИ ОТ 32 ЩЕ ТРЯБВА ДА МИ СЕ ИЗВИНИТЕ.
119
0
 
0
 
! Отговори
mdaaa преди 15 години
PROSTO,TOVA E,SAMATA ISTINA,DORI,DA NE SE HARESVA,HA,HA,HAAA,VNIKNETE V TEKSTA
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е и какво като ти харесва Пу-т-к-ин.Това само означава че имаш 5 гр. мозъче.А за писането-знаеш ли що е то писане.
117
0
 
0
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
В тая държава могат да живеят само комунисти и ***..Другите трябва да оцеляват!
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
леворък е също, с обама лъвове сме, кадърен е и ще успее, ям много риба и умен съм като еврейче, веселяк и закачлив, пиша убедително, със страст вродена, лошо никому, е
115
0
 
0
 
! Отговори
glen преди 15 години
Запитвал ли се е някой защо по времето на социализма право са могли да завършат много от днешните десиденти и активисти на опозиционни партии, как като са били толкова гонени и не им е позволявано да учат висше са завършвали специалността за която се влизаше най трудно. Не само това те са работили и като адвокати а работещите като такива по това време знаят как се ставаше адвокат
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
изхвърлян съм от комсомола, тогава значеше фалирала съдба, шефския ми бе завършило в москва и отвличано от нло, той ме гонеше, че харесвам американците, масон ми каза имаш могъщи врагове, мене ми не дреме, от бебе Господ все ме пази, и така ще продължи, целувай ме дълго отзад
113
0
 
0
 
! Отговори
Такава съм преди 15 години
Кой както намери за добре се спасява :) Ти откъде ги знаеш тия похвати,ако твоите приятелки така правят...аз не Съм Такава като тях :)Айде жив и здрав
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
парене на кожата, болки :))) v rusia sam v rusia sam :)))
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
въпрос на избор ... добре си се ориентирал вазелина е евтин