МВР: Фалшиви катаджии глобяват на пътя

Искайте документите на служителя, съветват от КАТ
8 юли 2009 07:23,
68
МВР: Фалшиви катаджии глобяват на пътя
Снимка: БГНЕС

 

Фалшиви полицаи са плъзнали по пътищата и глобяват шофьорите.

Измамниците излезли на шосетата покрай подкреплението, което МВР праща на катаджиите.

Преди месец министерството обяви, че пуска 3000 полицаи в борбата с нарушителите на пътя.

Инициативата обаче изкарала и мошеници по шосетата.

Те безпроблемно се снабдявали с полицейски униформи, палки и всички атрибути, нужни на служител на вътрешното ведомство.

Не бързайте да показвате личните си документи, ако ви спре полицай, съветват от МВР.

Поискайте първо униформеният да се легитимира, а след това вадете шофьорската си книжка и талона, апелират от ведомството.

Полицаите  на пътя трябва да са снабдени със светлоотразителни жилетки и бадж "Пътен контрол".

Всеки, който няма тези отличителни знаци, не може да ви спира и да ви санкционира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 14 години
Първото което ме озадачи!Полицай са тези дето са от районните управления. А КАТ са си по пътищата. КОИ СА ФАЛШИВИТЕ - КАТаджиите или полицайте, или всички?Да се забрани полицай да ти иска Св. за управление, само лична карта. То, май и по Закон си е така.Но криза е, пари нема.Бе стига да не са нагли, нека се почерпят.В крайна сметка се видя, че по добре да дадеш ан човек отколкото да не знаеш къде отиват.Мир Вам
46
0
 
0
 
! Отговори
Коце Дивия преди 14 години
Ъъъъ, к`во ?! Ще ми посегне полицай на пътя ли ?! Бухааа. За 1 секунда и съм му измъкнал глъкляна на тюфлека. Няма да има време да си посегне към пушкалото. Ай сиктир бе. Някакъв лигльо с фуражка ще ми посегне и аз ще седя мирен, а? Може в някой паралелен свят !!!
45
0
 
0
 
! Отговори
До контра преди 14 години
Моля ? Да отнеса шамар от полицай, че съм му поискал да се легитимира ли ? Може, може и още някой да отнесе, но нали се сещаш, че един от десетина ще отвърне. И то така, че полицая ще се нас,ере на секундата. Предвид торбите които работят в полицията напоследък, ще има да четем да понабити полицаи. Не, че сега не е ежедневие де ...
44
0
 
0
 
! Отговори
Важен правителствен преди 14 години
Фалшивите катаджии са с маски защото са престъпници.
43
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 14 години
нали се сещате, че с това си действие - лигитимиране на органите на КАТ , може да си навлечем такива главоболия! Самата система на КАт, трябва да не допуска, някакви измислени "КАТ-аджий" да се снабдяват с радари, стоп - палки, униформи и всичко останало! Ако , примерно аз изляза на пътя и започна да спирам хора, веднагс ще се разбере, че не съм истински и ще ме приберат! Аз мисля, че тези фалшиви полицай са пазени точно от истинските служители на реда!
42
0
 
0
 
! Отговори
контра преди 14 години
такива табелки имат само кат-аджиите,а метален плицейски знак(което всъщност означава английската дума бадж) имат всички униформени полицаи.там е отбелязана дирекцията от която е полицая и идентификационния му номер,който е личен и няма втори такъв .НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА РЪКА,глобите не се плащат на пътя а в банковите клонове.Иначе и вие ставате престъпници.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Единственото избавление е да се въведе закон за плащане на всички глоби, та ако ще да са от 5лв, само и единствено по електронен път. Никакъв кеш!Пък нека си кесят истински и фалшиви катаджии по пътищата.
40
0
 
0
 
! Отговори
контра преди 14 години
И не вярвайте много на съветите на тези *** от ръководството на КАТ.според ЗМВР униформен полицай носещ на гърдите си метален полицейски знак не е длъжен да се легитимира със служебна карта-така верно можете да отнесете некой и друг шамар ако много настоявате да видите картата и не си давате документите за проверка.ако познавате законите няма от какво да се страхувате и да изпадате в глупави ситуации.А това което наричат бадж,всъщност е табелка със снимката и имената на кат-аджията.
39
0
 
0
 
! Отговори
контра преди 14 години
Какво само плачете бе.като ви спрат на пътя всички гледате как да отървете глобата а тук ревете като вдовици за к.р.Ако ви поискат не давайте,понесете си санкцията като граждани.ако дадете пуснете жалба ,но не забравяйте,че корупцията има две страни-този който взема,но и този който му предлага,така ,че и вие сте престъпници колкото катаджиите
38
0
 
0
 
! Отговори
един преди 14 години
"Не бързайте да показвате личните си документи, ако ви спре полицай, съветват от МВР." - казаха от КАТАз бих добавил: спират - не спират - карайте внимателно и се оглеждайте по храстите.Ако видите катаждия, веднага спрете и го накарайте да се легитимира. Ако само за миг се усъмните в неговата компетентност - пардон - истинност, веднага се обадете...а - на кого ...на.../може би пожарната ли/ и го задръжде, докато се появи...знам ли кой!! Голям майтап, ейййй! Луда работа!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Промените предстоят
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво един се сети че в тази страна има правила който трябва да се спазват.
35
0
 
0
 
! Отговори
весело преди 14 години
Е па тоя от снимката "Спри Корупцията" ли вика или "5 по 10" щото шофьора е любопитно объркан.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не. Пътните полицаи си минават на разпореждане към съответните РПУ-та. Няма смисъл от самостоятелно управление за "регулиране" движението по пътищата. В момента регулират единствено допълнителните приходи в собствените си джобове.
33
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 14 години
Някой да забелязва абсурда в статията и в КАТ:"Полицаите на пътя трябва да са снабдени със светлоотразителни жилетки и бадж "Пътен контрол"."Те безпроблемно се снабдявали с полицейски униформи, палки и всички атрибути, нужни на служител на вътрешното ведомство."Просто съм изумен
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КАТ не само че не си вършат работата, но са и причина за проблемите по пътищата. На практика те поощряват проблемите защото печелят от това. Вместо да пристигат веднага при проблем за да установят виновния, те се крият зад храстите за да глобяват превантивно и така, този който е виновен за големи щети не само, че не си плаща, но и застрахователя му възстановява и неговите щети. И защо застраховката гражданска безотговорност я наричат гражданска отговорност? Нали те задължават да плащаш за да не носиш отговорност!!!! Нали с парите на тези които не причиняват щети покриват разходите на тези, които причиняват. Законите се измислят единствено за да се източват хората колкото се може повече.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те всичките не са полицай реално!
30
0
 
0
 
! Отговори
Jelev преди 14 години
Ne sa falhivi - istinski sa.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 28КЪДЕ ЩЕ СИ ХОДЯТ БЕ! ТЕ СА ХАЙ-ЛАЙФА НА БЪЛГАРИЯ БЕ! ВЕЧЕ СА И УПРАВНИЦИ!
28
0
 
0
 
! Отговори
policay преди 14 години
Ами некадърието от горе води до наглост отдолу.некадърници о виспите етажи на МВР - айде ходете си бе....