Борисов да си наложи 100 дни медийно мълчание

Това предлага медийният експерт Георги Лозанов
18 сеп 2009 11:38,
248
Борисов да си наложи 100 дни медийно мълчание
Снимка: Булфото

 

"Бойко Борисов трябва да си наложи 100 дни мълчание, да спре да е централен говорител на всичко в държавата, за да се чуят експертните гласове около него".

Това заяви Георги Лозанов от фондация "Медийна демокрация" при представянето на докладите от наблюдението на медийте през последните месеци.

"Борисов продължава да прави политиката като спектакъл, оставайки неоспорим лидер по присъствие в медиите", каза той.

По думите на Лозанов говоренето на "ти" с медиите индентифицира проблем у премиера.

"Хората са свикнали премиера да е непрекъснато пред очите им и когато изчезне за миг това предизвиква страдание", анализира на свой ред доц. Орлин Спасов.

Според него Борисов е осъзнал властовия потенциал на медиите и се стреми да ги запълни.

Получава се ситуация, като че ли властта се упражнява директно от екрана на медиите.

Трите ключови думи през август във всекидневниците са “Бойко Борисов” , “Сергей Станишев” и “Мадона”, отчитат още експертите.

“Няма по-отблъскваща картина от това медии, които се ласкаят от това че са фамилиарни със властта”, коментира още Орлин Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
Daniela преди 14 години
Защо да си налага мълчание?! Той е един от малкото хора в държавата,които говорят открито за нещата и ги наричат с истинските им имена. От предишния премиер не чухме кой знае какво думи за каквото и да било.Щом може Бойко да говори-нека говори,а ако има някой с по-силен глас,да се изяви!
245
0
 
0
 
! Отговори
W преди 14 години
Достатъчно мълчаха тройната коалиция, сега вече може да се каже, че има свобода на словото,всеки казва каквото мисли и всички станаха "специалисти", дори имат смелостта да казват на премиера дали да говори или мълчи, макар че по времето на Станишев не смееха да гъкнат, защото имаше пребити и подслушвани журналисти. Хората искат да знаят какво се е вършило и ще има ли наказани най-после.
244
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
do bai pencho-super se izkaza evala tidavam,qqq vsi4ki 4erveni,jalti i razni drugi psevdo razbira4i i patriti,misliteli za balgarskoto blago-TIHO 4e mi pisna da vi slu6am ve4e glupostite
243
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
kvo mediino m1l4anie,kvi ekspertni glasove,to ako ima6e ekspeeti v taq d1rjava dosega 6tqhme da sme zabelqzali
242
0
 
0
 
! Отговори
Св. Врач преди 14 години
Явно атаката от президентий наш Гоце Първий продължава и с полка на папионките начело с Горгоната Лозанов.....
241
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Медийният ЕКСКРЕМЕНТ Лозанов май си плаче да бъде изхвърлен от Хранилката!Между другота серСЕМите като него такива ги *** през последните години, че съсипаха Националните Телевизия и Радио.
240
0
 
0
 
! Отговори
Бг преди 14 години
Интересно,защо ли не поиска медийно ембарго при предишните кабинети?Дали защото му даваха на пишман "експерта" сладки постчета в *** и подобни и хиляди левова за нищо.
239
0
 
0
 
! Отговори
Народа преди 14 години
Абе това ни остана, не го замлъквайте?? Работа няма, хляб няма оставете ни поне ЦИРКА да ни забавлява!! Таков ЦИРКАДЖИЯ отдавна не сме имале!! И Станишев поне едно добро нещо ни остави ЦИРКАДЖИИ колко щеш.Не ги замлъквайте, молиме ви се????
238
0
 
0
 
! Отговори
Оракул преди 14 години
Тая БАЛОННА латерна е със затихващи функции, това случайно явление с партия ЕДНОДНЕВКА съвсем скоро ще замлъкне окончателно. Дай Боже по скоро!!!!
237
0
 
0
 
! Отговори
аватар22 преди 14 години
ГОГО ПАПИОНКАТА да си мълчи, че ще го предадем на доносника КЕВОРК КЕВОРКЯН да се дундуркат двамата глупци !
236
0
 
0
 
! Отговори
бай Пенчо преди 14 години
я съм на 75 годин и от сите премиери що съм им слушал приказките, разбирам що хортува само Борето,затова си дадооме гласо и азе и бабата.те това е истината и он затова спечели изборите и затова повеке от народо е за них. а вие що сте против нега сте правени у газо на мойта магарица кунка
235
0
 
0
 
! Отговори
5384 преди 14 години
Спрели бб да говори, то няма нищо да остане от него. Големи *** са тия медийни експерти.
234
0
 
0
 
! Отговори
mazen преди 14 години
abe paionkata lozanov kade be6e kato citiraha do v4era tapia komunist stani6ko,a?sega pone BOIKO BORISOV kazva nestata s istinskite im imena i e po priaten v mediite ot vsi4ki komunisti vzeti zaedno,a ti se skrii i ne ni zanimavai s platenite si izkazvania v neta ne si priaten...
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гошко, изкъпи се, изпери се, среши се, *** на някой курс по обща грамотност и тогава се изказвай. Видях те колко ти е багажа на националния изпит по интелигентност, бакшишите и военните имаха по-висок коефициент от теб.
232
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
А сега де, излезе още една статия зя Бат`Бойко и ще трябва да пренасочите усилията, смеееех смеееех! А от друга страна , ето още хляб нали Ви плащат на знак, само гледайте да не се обърквате, като mind twist, че много ще замирише... да Ви напомня "-" , на всеки коментар който хвали Бойко и плюе БСП, и "+" за всеки коментар, защитаващ БСП и плюещ Бойко, аре на работа... партията се нуждае от Вас тимуровци стегнете редиците...
231
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Който и да е навласт - избран е от народа, подкрепяме го докато си изпълнява обещанията. И да, искам да гледам по телевизията и да съм постоянно информирам за ставащото в държавата, а не като БКП - информационен чадър. Хората искат свобода, а не успиващи терапии и мафиотска ***.
230
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
До #229: Добре познава-чо, само дето нищо не позна, кат "другаря" Серр Гей-Стани Шеф - с неговото няма криза. Малко са хората даващи собствено мнение, жалко че толкова БКП *** са плъзнали по форумите. ДА плюча, че то друга стратегия БКП няма.
229
0
 
0
 
! Отговори
Dan do mind twist преди 14 години
Абе пич , ти нещо не разбра повелята на партията и се пообърка малко , а? Само copy - paste , ама то не стааааава само с copy - paste трябва и акъл, лошо сега ше ти резнат от премията, ако го видят де,`щото те си знаят ,че си си от техните и си ти слагат +, та по колко викаш Ви дават на знак?
228
0
 
0
 
! Отговори
.................. преди 14 години
Kato cheta "genialnite" pisaniq v foryma i tvardeniqta, che partiite si opravqli po toq nachin imidja se chydq da se smeq, ili da placha. Ama qko shte sa go zakasali s imidja si tezi deto chakat takiva negramotnici da im go opravqt. E spolai vi i leko pisane........Izvineniq za latinicata, no nqmam kirilica!
227
0
 
0
 
! Отговори
Ейлиън преди 14 години
и да знаете че Бойко Борисов никога не е бил мутра. Не е чувал нито за ИПОН-1, нито за ВИС-2. Не е завършил и Симеоново, където освен синчетата на партийната номенклатура друг не можеше да припари. Относно репресирания му дядо, с който се пъчи че бил разстрелян от комунистите след 9-ти, всеки в Банкя знае, че го заклаха съседите му, чиито булки оправяше, след като се върна от Фронта, докато те гниеха в окопите по Маджарско.