Борисов да си наложи 100 дни медийно мълчание

Това предлага медийният експерт Георги Лозанов
18 сеп 2009 11:38,
248
Борисов да си наложи 100 дни медийно мълчание
Снимка: Булфото

 

"Бойко Борисов трябва да си наложи 100 дни мълчание, да спре да е централен говорител на всичко в държавата, за да се чуят експертните гласове около него".

Това заяви Георги Лозанов от фондация "Медийна демокрация" при представянето на докладите от наблюдението на медийте през последните месеци.

"Борисов продължава да прави политиката като спектакъл, оставайки неоспорим лидер по присъствие в медиите", каза той.

По думите на Лозанов говоренето на "ти" с медиите индентифицира проблем у премиера.

"Хората са свикнали премиера да е непрекъснато пред очите им и когато изчезне за миг това предизвиква страдание", анализира на свой ред доц. Орлин Спасов.

Според него Борисов е осъзнал властовия потенциал на медиите и се стреми да ги запълни.

Получава се ситуация, като че ли властта се упражнява директно от екрана на медиите.

Трите ключови думи през август във всекидневниците са “Бойко Борисов” , “Сергей Станишев” и “Мадона”, отчитат още експертите.

“Няма по-отблъскваща картина от това медии, които се ласкаят от това че са фамилиарни със властта”, коментира още Орлин Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
до 204 преди 14 години
Ама ти наистина ли си повярвал на БГ-стъкмистиката. Или когато е в полза на Бойко - може.
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не става въпрос за форумни предположения, а за факти - БСП плащаше на агенцията, в която работя, за да им създава отличен обществен имидж. В момента същото правят две други партии. Това са нормални неща във всяка демокрация и във всяка страна има такива неща. Народа трябва да се манипулира, защото иначе не може да направи избор.
204
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
МВР издирва лице, което има телевизор в къщи, но не знае кой е Бойко Борисов!
203
0
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Именно Бойко Борисов е продукт на медиите и на медийния онанизъм по-точно. Те превърнаха един полупростак-полумутра в кумир на нацията. А какво точно е направил никой не знае. Но това са подробности. Важното е да не спира да се пише и говори.
202
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
До 199Забрави ли колко изразходи ГЕРБ за предизбоната си кампания?...А освен двата официални милиона на БСП - има и едни други 200за подкупи,платени гласоподаватели, агитатори и т.н. и т.н....такива като теб - затова сега рИветИ...
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хехе, като вътрешен човек мога да споделя, че т.нар. фондация "Медийна демокрация" всъщност е нещо като частен придатък на БСП - единствения им спонсор. Нормално е да говорят против Бойко.
200
0
 
0
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 14 години
Това ли заяви Георги Лозанов? А кой е той, че да казва на премиера какво да прави? Аман от червени ***! Борисов да започне да ги вкарва в затвора един по един. Само червения главен прокурор ме притеснява, че остана на длъжността си...
199
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
Пдкрепам ГЕРБ докато спазват обещанията си! От статията по горе, Лозанов да се завре в някой чиновннически ***. 100х е по добре народа да е осведомен за какво става въпрос а не хато Гея и Бея само мълчание до дупка.
198
0
 
0
 
! Отговори
до 196 преди 14 години
Може и да плаща Станишев, не зная, но това са си форумни предположения. Докато за ГЕРБ знам със сигурност че плащат. Както се казва, информация от първа ръка. Е, не лично Бойко, но неговите функционери и имидж-мейкъри. Уж криза, пък толкова PR и имидж-мейкъри, колкото него не са имали всичките премиери за последните 20 години взети заедно. Интересно откъде са парите. Дали не са от данъците на балъците, които вярват че Бойко си е заложил апартамента за да изтегли пари за предизборната си кампания
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Станишев плащаше, разбира се. Сега не плаща. Няма какво да ви лъжа - и за Станишев колко благоволителни коментари съм изписал. Или пък понякога нарочно пишеш нещо против Станишев, за да предизвикаш дискусия... Но сега БСП не плаща. Или поне не в тази агенция.
196
0
 
0
 
! Отговори
Пантата преди 14 години
И аз имам познати дето IP-та им са регистрирани в сървара на Столична община и в края на месеца си вземат прилична заплатка, ако са цъкали плюсчета на статиите, показващи ни колко велик е бившият Кмет и настоящ Премиер.
195
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
До КАВАЛЗащо, Станишев не плаща ли?...
194
0
 
0
 
! Отговори
И АЗ ИСКАМ преди 14 години
И АЗ ИСКАМ ДА МИ ПЛАЩАТ И ДА МАНИПОЛИРАМ ОВЦЕТЕ ТОЙ НАРОДА Е *** АМИ ПОНЕ ДА МИНА КЪМ ПЕЧАЛИВШИТЕ И ДА МАНИПОЛИРАМ ОВЦЕТЕ
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като гледам ти подкрепяш ГЕРБ без да ти плащат.. нещеш ли да вземаш по някой лев на пост? Мога да те свържа с определени хора..
192
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 14 години
Целувки на всички :->>>
191
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
#190: Ех ***, за всичко има баланс в този свят и твоето време ще дойде.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е, мен ми плащат по 10 лева на пост в полза на ГЕРБ. Сега пиша през прокси сървър, за да не ми видят IP-то.
189
0
 
0
 
! Отговори
Трайчо преди 14 години
Бойковите защитници са толкова елементарни - знаят само едно. Всеки който си позволи да изрази мнение, различно от това на Великия вожд, веднага бива оплюти и заклеймен. При това само с две думи - комунист, турчин. Пък вземете се пообразовайте малко, нещо че Вождът ви е ***. Научете поне още една дума, че ставате банални. Прави ми също впечатление, че постовете критикуващи Бойко са доста аргументирани за разлика от тези в негова защита, които са по-скоро папагалски.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ето, Дилянчо, ти си пример за българина в действие - обявяваш един отделен български град, населен с българи, управляван от българи за по-скапан от цяла държава, населена с чужденци. Ето това е типичната българска черта, която ни държи в тази куча ситуация - гледаме чуждото, не си оправяме нашето...
187
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
БКП (или БСП - вълк в овча кожа) е тумор за народа! Хайде сега платените - цъкайте минуси.