Караш зверски на пътя, вземат ти колата?

Половината катастрофи в България са заради превишена скорост
28 окт 2009 22:45,
311
Караш зверски на пътя, вземат ти колата?
Снимка: БГНЕС

Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.

Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.

На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.

Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.

На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.

През 1990 г. жертвите на пътя са били 1567.

След това броят им варира между 1000 и 1200 годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
0
 
! Отговори
Cat` преди 14 години
Пътищата ни не са като от 16-ти век, просто нямаме достатъчно магистрали. Останалите пътища са със съвсем нормална ширина, само че такива льольовци като теб карат в насрещното със 150 км/ч пренебрегвайки факта, че насреща също се движат коли. Ако се закърпят дупките и се отнемат колите и книжките на теб и останалите като теб всичко ще си бъде ОК. А и си личи, че не си бил в чужбина защото там никой не кара с повече от 80-90 км/ч извън магистралите за разлика от такива юнаци като теб тук.
208
0
 
0
 
! Отговори
Зорница преди 14 години
Напълно подкрепям мярката. Шофьорка съм и карам внимателно. Някои ще кажат, че е така, понеже съм жена. Просто не искам да рискувам нито моя живот, нито живота на хората. Ораниченията на скоростта и пътните знаци ги има, за да шофираме безопасно, а не, за да се съревноваваме с тях и да доказваме как не ни засягат правилата. Такива шофьори са убийци по улицата и трябва да си понесат наказанието.
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е ти какво искаш да кажеш - или бързо каране, или никакво?
206
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 14 години
Спокойно!Такъв закон в България НИКОГА няма да бъде приет.В противен случай притежаващите коли способни да нарушават правилата - "бизнесмени" ,политици,новобогаташи и техните синчета -въобще хората които крепят власта и и казват какво да върши ще отрежат клона на който седят!
205
0
 
0
 
! Отговори
do Ha taka! преди 14 години
Извиняваи много, ама кои хора си позволяват да превишават скороста със 70??? Тези дето колите им струват над 200 хил. и повярвай ми, даже и да ги спрат с тази скорост никои полицаи в тази държава няма да си позволи да конфискува такава кола!!!! Гарантирам ти!!! Ще конфискуват коли дето ги караме аз и ти ...и то шанса да е така е много малко защото 90 % от нормалните хора няма да превишат скороста с повече от 20-30 км в града...а тука говорим за 70...което си е една сериозна скорост!
204
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 14 години
Тва в бегето явно хората още си живеят в 80те на миналия век и златния орфей, когато васко казанчето пееше "...със сто километра в час пак съм номер едно..." Какво номер едно си със 100 км, с тая охлювна скорост, бе ей
203
0
 
0
 
! Отговори
Pavel преди 14 години
Да ама в германия като караш със 100-130 никой не ти се лепи отзад и да почне да ти присветква с фарове, защото му пречиш да кара с 200...
202
0
 
0
 
! Отговори
шуфора преди 14 години
това е с цел да се качи таксата за превишена скорост, която сега е от 20 до 50 на от 1000 до 2000лв спрямо автомобила , който управляваш :))))))))))този Цветанчо е голям *** :)))
201
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 14 години
Поредните недомислени пълни глупости! Живеем в 21 век и колите и технологиите позволяват по-високи скорости, но шосетата в бегето са от 16 век! Или да оправят пътищата или да забранят всички коли на територията на бегето! Тва е - да направят големи паркове на границите, чужденците като влизат да си оставят колите там, после пешачката през бегето!
200
0
 
0
 
! Отговори
Ха така! преди 14 години
съдейки по предимно негативните коментари тук, всъщност конфискуването на автомобила ще се окаже много удачна мярка - всеки ще се замисли как кара, ако ще му вземат колата. защото, за съжаление, на масовия българин имуществото му е по-мило от живота...
199
0
 
0
 
! Отговори
1 до летящия холанде преди 14 години
И какво? Почерпи ли?
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахах то яко ама тези които 6те превишяват с толкова не са обикновенните хора :)а на тях ще вземете ли колите?! или тях несмеете да ги посочите дори да не загубите пръста си. хайде хайде знам че няма да ги бутнете защото ако дори драснете такава кола лошо нали?!
197
0
 
0
 
! Отговори
TTT преди 14 години
Ами като пътищата са за скорост до 120 км/час, че се кара с толкова. Като за за 30 - ще се кара с 30.
196
0
 
0
 
! Отговори
mirku do nomer 86! преди 14 години
El glupako az vsqka sedmica pytuvam izvyn stranata vse pak tova mi e rabotata... Ti ako si nqkoi selqnche koeto gleda samo filmi i sravnqva realnosta s filmite tova men ne me byrka ama ne se obajdai nepodgotven! Vijdal sym kakvo li ne i po tqhnite pytishta, no horata nego syobshtavat, kato nashte vsqka vecher po novinite ili po tochno horata ne im obryshtat tolkova golqmo vnimanie! Az ne ti kazvam , che policaite ne sa strogi v Germaiq, a che kato hvanesh nai lqvata lenta mojesh da karash ...
195
0
 
0
 
! Отговори
OPS преди 14 години
Че аз като карам държавна кола и шефовете ме юркат - вземат държавната кола в полза на държавата ли. Ами ако колата е лизингова - кво става - вземат я от лизинговото дружество ли ? Щото аз съм дал за нея 20% , като я вземат спирам вноските и да се оправят с лизинга
194
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Проблемът не е в шофьорите а в пътищата които имаме.Тия "магистрали " както ги наричат са правени 1962 г.и са строени за соцавтомобилите като са предвидени за скорост макс 120 км/ч.Да не говорим за двулентовите пътища които са към морето,там даваме най-големи жертви за 3 месеца.И по добре да направят пътищата и ще видите че жетвите на година я има 200-300 я няма ,а не се да се оправдават с превишена скорост...На който и да му писали акт винаги е за несъобразе скорост.Никога за лоши пътни условия
193
0
 
0
 
! Отговори
ПЛамен преди 14 години
Ха каква е тази цензура???????? Господа от днес.бг не ви хареса мнението ми ли, че го изтрихте? А уж имало свобода на словото, явно някой ви натисна или оставяте само нецензурните мнения на ***, които четох досега. Явно искате само да поддържате интригата в тези коментари, а не да се чуе истинското мнение на хората. Поздравявам ви за журналистическа безпристрасност, току що спечелихте тиквен медал и усмивка по радиото. Честито да вие. :)
192
0
 
0
 
! Отговори
летящия холандец преди 14 години
кой смята че това може да се случи в тази корумпирана държава ?Вчера управлявайки 25 год,. си кадет с 50 км/ч бях изпреварен от БМВ-6 джип който се движеше с поне 130 км/ч по сравнително тесен участък тук в софия.Същия *** премина като ракета на сантиметри от 2 ченгета от пътна полиция,които не само че не го спряха, а спряха моята бабичка движеща се като *** и най нагло се опитаха да ме уверят че хвърча като метеорит и ще си затворят очите!!!!!! като почерпя двамата с по 20 кинта !!!! Е ?
191
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
БРАВО!!! Най-после радикални мерки! Лимита е доста висок - да караш със 160, където е разрешено 90 км/ч - това си е ненормално. Мой приятел почина, защото шофьорът карал с 200, а шофьорът е жив - честно ли е това??? Нека да им вземат колите, че и книжките!
190
0
 
0
 
! Отговори
шъ бегам у Чад преди 14 години
Абе тия нормални ли са? И как ще стане това да ми вземат колата? Например, давам колата си на мой близък да си свърши услуга, той по една или друга причина превишава скоростта над 70 км. и като краен продукт, на мен ми конфискуват автомобила...Е га ти и простотията!!Тия "умници" дето са го замислили тва, дали знаят, че по закон отговорността е лична?!!Почват вече да преиграват и да се оакват май. Тва ако е държава...Тия новите удариха *** в земята.

Спонсорирани публикации