Главното мюфтийство: Съдът ни връща във времето на комунизма

Недим Генджев е човек с криминална самоличност, твърдят мюфтиите
18 май 2010 22:30,
37
Главното мюфтийство: Съдът ни връща във времето на комунизма
Недим Генджев. Снимка: Булфото

Мюфтиите на мюсюлманите в България считат за несправедливо решението на Върховния касационен съд да възстанови Недим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет.

Това се посочва в декларация на мюфтиите от проведено във вторник заседание, изпратена до БТА от Главното мюфтийство.

Мюфтиите приемат този акт на ВКС за пряка намеса на държавата в делата на Мюсюлманското изповедание.

С това си решение съдът ни връща във времето на комунизма, когато Недим Генджев е назначен от Тодор Живков за Главен мюфтия, пише още в декларацията.

Те апелират Софийският градски съд "да регистрира законно проведената Национална мюсюлманска конференция през 2009 г., където мюсюлманите за пореден път изразиха своята воля съобразно демократичните принципи в нашата държава и избраха своите ръководни органи с главен мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председател на ВМС Шабанали Ахмед".

В декларацията се апелира Софийският градски съд да не вписва Националната конференция на Недим Генджев.

Още по темата

Мюфтиите на мюсюлманите в България подчертават също така:

„Представящият се за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет (ВМДС) Недим Генджев е известен сред българските мюсюлмани и българското общество с неговите престъпни деяния, присвояване - кражба на 1 милион  лева целеви средства от сметките на Мюсюлманско изповедание през 2006 г.

Също така още неизчакал решението на ВКС, Недим Генджев се опита с фалшиви документи да продаде имотите на Мюсюлманско изповедание в кв. Малинова долина - гр.София, изчакващ повече от една година за разрешение от Софийска община за строеж на мюсюлмански център, и в гр.Пловдив - Виенската сладкарница.

Недим Генджев е човек с проявена криминална самоличност, противоречаща на основните морални принципи на ислямската религия, поради което никога няма да бъде допуснат от мюсюлманската общност да бъде техен водач и представител в Република България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
сейр.бг преди 13 години
Нищо хубаво не може човек да научи от вашите коментари, докога ще се разделяме в БГ на такива и онакива и едни от нас да ругаят и мразят другите, както и да искат да бъдат прогонени. Затова сме на това положение българите и ни се подиграват по целия свят. Нали сме останали една шепа хора пък и мястото където се раждаш, и този с който си комшия все пак не си ги избираш пожелание. Е , какво да се прави - българска му работа, кой знае кой не, гледа да даде мнение навсякде.Хубав ден на всички.
31
0
 
2
 
! Отговори
До Днес.бг преди 13 години
Нещо скрихте новината. Нека да се вижда..........Или не ви отърва, когато се говори лошо за Генджев?
30
0
 
2
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Ине само, че мюфтиите го твърдят за криминаланата самоличност. Пише го и в досието му от ДС. Ясно се сочи, че има лабилност по отношение на парите и трябва да се държи из късо. А и е обвиняем по престъпленията за които говорят мюфтиите, но съда все не може да се произнесе заради болнави адвокати. Направете справка в Софийски Районен Съд.
29
1
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Въпреки многократните национални конференции, на които д-р Мустафа Алиш Хаджи бе избиран за лидер на мюсюлманите в Република България, въпреки решението на Европейския съд по правата на човека, че през 1994 и 1996г. Недим Генджев е бил натрапен от тогавашното правителство с напълно нелегитимна конференция за духовен водач на мюсюлманите в България, според Софийския Апелативен Съд и Според Върховния Касационен Съд на Република България - на база политическото назначаване на Генджев през 1994 и 1996г. като председател на ВМДС, то той отново трябва да поеме ръководството на Мюсюлманското изповедание в България. Недим генджев е ченге от ДС и активно е подкрепял възродителния процес в България. Недим Генджев е извършил измами за десетки милиони с имоти на българските изповедания и е присвоил също огромни суми чрез подвеждане на банковите институции. Днес държавата допуска гавра с мюсюлманите, утре ще я допусне и с другите общности. Днес държавата пряко потъпква волята на гражданското общество и косвено ще потъпче правото на отделния човек. Можем ли да се защитим???
28
2
 
5
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
Това ченге Генджев е за затвора, какъв мюсюлманин е той при полужение, че пие алкохол, краде и лъже почти колкото деджджал. няма да позволим човек, като него да ни управлява делата. присъединете се към анти-генджев във fasebook
27
3
 
3
 
! Отговори
Мюфт..аджия преди 13 години
Не ме интересуват проблемите на мюфтийството , само ще помоля администраторите да следят какво се говори за българите в подобни теми и да действат както действат и по принцип с "нарушенията" на установения ред , аз мога единствено да коментирам , че този на снимката е много грозно *** , прилича на палач от 1001 нощ , нищо чудно че някой каза че е изнасилвач , чедо на партията майка , в крайна сметка мисля , че си заслужават предводителя , въпреки че не го искат много им отива. Лек ден :)
26
0
 
2
 
! Отговори
IVAN KOSTOV преди 13 години
VKS-MAFIATA NA GOCE... IMA I DOSTA ZHIVKOVISTI- TOIA KELESH GRUEV IMA OSHTE MANDAT ZA PORAZII...
25
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
Др. Недю Генджев не беше ли съден и за изнасилване? Няма да забравя прочувственото писмо на интелектуалците-мюсюлмани, които благодаряха на Партията-майка за възродителния процес. Името на др. Генджев беше сред подписалите писмото!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кви мюфтии са тия ***..само заблуждават хора ,за да ги използват по избори..
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма ли кой да им закрие ника на тези *** бее
22
0
 
0
 
! Отговори
fffff преди 13 години
i kakvo ni interesuva nas tova ?
21
4
 
2
 
! Отговори
Tur4in преди 13 години
12 " ако беше истинския комунизъм предателите и *** наречени бсп и мамелюци като теб отдавна да са в дивия кюрдистан" Samo deto Sofiya izglejda kato *** mahala pred tozi div kyurdistan.
20
7
 
4
 
! Отговори
Tur4in преди 13 години
6 " с y да ви убие господ всичките мръсни долни червеи нещастни. " Toy gospod may vi ostavi 2 miliona i oshte prodlajavate da namalyavate.
19
6
 
2
 
! Отговори
PAPARAK преди 13 години
OOO DA HODYAT DA SE OPA4AT NA ARMENSKIYA POP AKO ISKAT, VURNALI 4OVEKA OTKRADNAL IM OT SMETKITE 1 000 000 PRODAL IMOTITE NA MUFTISTVOTO I NEZNAM SI O6TE KVO. TAKA VI SE PADA PUMIYARI VII KATO KRADETE I SI PRAVITE DALAVERKITE S ZEMI I IMOTI MOJE A NYAKOI KATO VI BAZARNE I TO OT VA6TE DAJE I DA VI GO NABIE YAKO SE OPLAKVATE TRAITE SI TAM DOLNI GNUSNI DEPESARI *** FESOVE KENEFI
18
5
 
4
 
! Отговори
Васко преди 13 години
как си се научил да пишеш на български бре фесче ??? Аз не знам в България да има пословична местност анадола , известна с обратните налонности на *** от твоя ранг.
17
3
 
3
 
! Отговори
Do 13 преди 13 години
Гледам доволен си останал от турската баня левак палав
16
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
"По времето на т.нар. възродителен процес, тоя се викаше НедЮ ГенЧЕВ и по единствената тогава телевизия говореше с каква радост мюсюлманите у нас си връщали българските имена!?!? Сега пак е на власт - правете си извода - кой стои зад него " Това е единствения свестен коментар направен от 4
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BOIKO e 4edo na komunistite ,leka po leka se vri6ta TOTRITARIZMA V BG,NALI VI E MA4NO ZA TODOR JIVKOV,na vi do
14
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
abe q da si hodat u turciq
13
1
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Пак някой плаче за изпуснатия кокал... ами направете си легитимно събрание, и го махнете по законен път Недим ... Кой ви пречи да го направите? Ако сте читави, а той- нежелан, сами ще си го смените по установения ред.