Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти

От МУ в Пловдив изпратиха сигнал за нехуманно отношение
Обновена: 19 ное 2010 13:17 | 18 ное 2010 21:27,
406
Жестоко: Мъчат зайчета пред студенти
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жестоки изтезания се правят редовно в Медицинския университет в Пловдив. За това алармираха студенти от висшето учебно заведение. Те са изпратили сигнал до Министерството на земеделието и храните, Националната ветеринарномедицинска служба и различни неправителствени организации заради нехуманното отношение към животните.

В сигнала студентите описват как четирите лапи на зайчетата се връзват в средата на стаята, а за врата им се закачат датчици, които отчитат пулса и други жизнени показатели. После задните лапи на зайчето се удрят с чук за пържоли, за да се измери нивото на болка и шок у животното. По преценка на преподавателя може да се направи и дисекция на заека, твърдят студентите.

Опитите се правели в катедрите „Патофизиология” и „Физиология”, където се обучават бъдещите медици.

От ръководството на Медицинския университет не отрекоха пред Dnes.bg за опитите, но уточниха, че те се правят със специално отглеждани за целта животни. Оттам поясниха, че се правят и опити с лабораторни мишки.

„Ако студентите не искат да гледат подобни опити, не е трябвало да записват при нас”, заявяват от ръководството на университета.

Студенти, пожелали анонимност, разкриха пред Dnes.bq, че преди години са правени опити дори с кучета и котки, но това било забранено, защото подобни експерименти с такива животни вече се считат за нехуманни.

„Сега в часовете се правят опити със зайци, жаби и мишки, ако ги няма, трудно ще можем да изучим учебния материал”, смятат възпитаници на Медицинския университет, които не са подкрепили сигнала на колегите си до различните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
3
 
14
 
! Отговори
364 преди 13 години
И трайно да се клонираш пак ще си останеш същия *** :). Зайо става за ядене, което не означава, че трябва да го измъчваш безсмислено. А Вед-чо и в двата си варианта е ОТК (особено тъпо ***) защото това, което вършат тъпирите в ПУ (повече им мязат още няколко букви след това) не правят наука, а задоволяват някакви собствени съдистични комплекси за малоценност. Едва ли изследването на прага на болката на Зайо ще даде какъвто и да е принос на науката :)
329
15
 
5
 
! Отговори
proxy преди 13 години
той поне се подписва някак а ти си седиш анонимен.зайчето е сладко и за това става за ядене. Вед е реалист и наистина тук е пълно с празноглавци
328
4
 
13
 
! Отговори
360 преди 13 години
Заекът е готин и не прави зло на никой, докато субектчето дето се подписва като Вед по-долу е противно и има само човешка форма. Как да не защитиш Зайо и да не тестваш Вед-чо за поносимустта и прага му да търпи болка :)
327
14
 
5
 
! Отговори
proxy преди 13 години
ЕХЕЕЕЕТУК НЯКОЙ С МНОГО ПРОКСИТА ПРАВИ ОТЧАЯН ОПИТ ЗА + :D
326
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бедното зайче! Хапнаха ли го после? в собствен сос
325
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука някакви хора се правят на хуманни, защитават разни зайци, а пък пожелават разни неща и също искат да правят много кофти неща на други хора! Хуманно ли е да желаеш зло и да искаш да направиш зло на някой човек, дори той да има различно от твоето мнение??????? Не мога да повярвам, че разни високо "интелигентни хора" не разбират колко е изопачена статията, само когато човек прочете зайчета( да се разплачеш). Значи може да се пробва стреса на животните с чук, но явно не се чупят кости, а главното е "може да се направи дисекция"- значи зайците не достигат! Ако статията беше за това с колко малко практически опит са дипломираните медици, основните коментари щяха да бъдат съвсем други от рода защо няма достатъчно практика и упражнения в българските университети. Мислете с главите си не с медиите!
324
7
 
21
 
! Отговори
az преди 13 години
Наистина си изключително *** :). Човекът ти го казва в прав текст, че не може това да е научно изследване след като за едно и също нещо се правят стотици демонстрации за които резултатът е ясен предварително :). В това няма нищо научно. Какъв е смисъла примерно да ти резна тиквата за да проверя дали ще умреш :). Виж твоя случай от тая гледна точка е любопитен, предвид липсата на мозъчни гънки. При теб резултата може и да е различен - т.е. да продължиш да съществуваш и реално да не оглупееш.
323
7
 
19
 
! Отговори
ГОСПОД преди 13 години
АБЕ, ЛЬОЛЬО, КОГАТО АЗ СЪМ УЧИЛ, ТИ СИ МИНАВАЛ ПРАВ ПОД МАСАТА!***, В МОДЕРНИТЕ ВУЗОВЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВИДЕОЗАПИСИ, ВИДЕОСТЕНИ, ПОКАЗВАТ СЕ ИНТЕРВЕНЦИИ ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ, В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ ИЗМЪЧВАНЕТО НА ЖИВОТНИ СЕ КРИМИНАЛИЗИРА!!!САМО ДА МИ ПАДНЕШ...ПРИГОТВИЛ СЪМ ТИ ДВЕ ТУХЛИ - ДА УСЕТИШ ПРАГА НА БОЛКАТА!!!!!!
322
20
 
6
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Когато някой иска да учи в МУ, той се интересува предварително. Съответно му казват,че там има опити с животни,дисекции,рязане на човешки органи и т.н.Като има ***, ще има и такива новини. Ама *** не стават за лекари.Толкоз по темата, пишете си квото искате след тва, слабо ме интересува :РНе се обиждам от невежи so.. keep trying bitches
321
18
 
4
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Нещо нервен ми се виждаш :)Колкото е нужно,толкова изследване, всеки път и за нещо друго.Не съм сигурен и аз ,за да ти кажа с точност. Отправи въпросите си към някой висшестоящ. И това ,че ти си *** не ознчава,че всички учащи са такива. И ето пак се стига до това,че който не може да гледа кръв, да не записва в МУ.Иначе за опитите върху мен... ами айде де, да видя дали ти стиска
320
6
 
23
 
! Отговори
ГОСПОД преди 13 години
КАКВО ИЗСЛЕДВАНЕ, БЕ, ***????КОЛКО ПЪТИ????КОЛКО ПЪТИ ЩЕ СЕ ИЗСЛЕДВА НЕЩО, КОЕТО Е ЯСНО ПРЕДВАРИТЕЛНО?????ЗАЩО ОПРАВДАВАШ ПРОСТОТИЯТА, КОЯТО ЦАРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО - АМИ ДА ПРАВЯТ ОПИТИ ВЪРХУ ТЕБЕ, БЕ! ***!!!!!!
319
20
 
4
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Извинявай бронтозавърчо, но не ми е ясно.Не можеш ли да ми обясниш?Това ,че ти безмозъчен динозавър го приемаш за мъчение, то хората които го правят му казват ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА НАУЧНА ЦЕЛ. Та .. как да ми е ясно нещо,което ти не можеш да ми обясниш? Пък и гледам си ГОСПОД явно, вземи направи някой друг заек, че да се поуспокоиш.
318
7
 
14
 
! Отговори
ГОСПОД преди 13 години
ЕЙ, ПТЕРОДАКТИЛ ТАКЪВ, НЯМА СМИСЪЛ ОТ ИЗМЪЧВАНЕТО НА ЖИВОТНИ, ЯСНО ЛИ Е????КАТО ЗНАМ КОЛКО ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ ИМА, ЖИВОТНИТЕ СА НАПРАВО МЪЧЕНИЦИ!!!
317
16
 
5
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Невежо!Не се хващай за някой, който се представя за лекар/хирург. + това тези неща не са за обучение за хирурзи и , ако не си запознат има музеи за човешкото тяло, където стотици тела в различни форми са разфасовани.За това ***, като теб сега, като се разболее могат да го излекуват, защото знаят кое те кара да тик-такаш. ***
316
12
 
3
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Оу! Ти да не би да се засегна ,че някой те е обсъдил? Че ти какъв си ,че да ме наричаш хомосексуален изнасилвач? Някъф невменявм мадурко си ти, дай сестра си насам (ако не над 18) ,че ме пробваш дали съм хомо. Даже съм сигурен ,че тя ще ми пусне сама и няма да е изнасилване :)
315
10
 
4
 
! Отговори
Вед преди 13 години
И за да ви облекча нервите, не казвам,че трябва да се избиват животни безразборно. Това,което се прави в университета не е безразборно избиване. Ама за да го разберете трябва да имате малко разум в празната кратуна.
314
6
 
4
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Или просто им режат главата,закачат ги на кука и ги одират, за да може после вие *** *** да се наядете? Та какви глупави тези развивате ,че еди кой си е пубер,изнасилвач и тем подобни? Я се осъзнайте малко. Който не иска да учи медицина, да не се захваща. Който иска, да се подготви за мъки и кървища!
313
6
 
3
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Ехе,гледам тук яко сте ме понахранили :) и това определено потвърждава поста ми преди този. *** народ. А това на колко години съм не мисля ,че е от значение освен, ако няма какво друго да кажете :). Но пак стигаме до момента колко сте глупави.Всички станахте света вода ненапита, като чуете за тестване върху мишки,жаби и зайци. О милото пухкаво зайче, как може да го мъчат.Я споделете тогава вашите близки на село, който ги отглеждат? Какво ги правят? Милват ги докато не умрат от старост ли?
312
4
 
1
 
! Отговори
non patriot преди 13 години
до Архангел Гаврил:Определено не е такъв форум.Ти какъв си, че да ме съдиш мен?Аз предагам да ги тренираме да гледат, като измъчваме теб. Да ги учим с твоята кръв ***. Прочете ли по-надолу какво е писал 306. Кажи бе неандерталец.
311
2
 
2
 
! Отговори
White Rabbit преди 13 години
Преди опитите бяха само върху жаби и плъхове.... вярно и това са създания но са малко или много по--отблъскващи.... това със зайчетата е ЖЕСТОКОСТ !!! НАПРАВО МЕ БОЛИ ОТВЪТРЕ КАТО ЧЕТА .... ДА ХВАНАТ ДА СИ УДРЯТ С ЧУК СОБСТВЕНИТЕ РЪЦЕ ДА СИ МЕРЯТ НИВОТО НА ШОК И БОЛКА !!!!!!!!!!!!!!!!!